Evde olan olaylar beni rahatsız etmeye başladı

Merhaba, ben yakında 15 yaşına girecek bir 9. sınıf öğrencisiyim. Ama evdeki olaylardan artık bıktım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Neredeyse her gün kavga var, bugün de oldu ve abim kapının camlarını kırdı. Can güvenliğim yok evde. Abim benden, babamdan ve annemden nefret ediyor. Evde benim derslerime ait veya dini bir kitap vb. görünce yırtıyor, çıldırıyor. Bugün artık canıma tak etti ve buraya yazıyorum. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Yarın rehber öğretmenle konuşmak istiyorum ama ne diyeceğimi bilmiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz, başından böyle bir olay geçen varsa deneyimlerini aktarabilir mi?
(İnşallah yoktur)
Baban abini dövemiyor mu?
 
Abinizin zihinsel bir rahatsızlığı olabilir mi? Yoksa temiz bir dayak lazım. Böyle birinin üniversite hedefleri olduğunu da düşünmüyorum. Babanız onu askeri kamp benzeri yerlere yollasa iyileşme olabilir gibi. Çok ilginç bir zihniyet, çocuk olsa anlarız da kaç yaşına gelmiş. Tabi en başından bir uzmanla görüşülse iyi olur. Babanızın da biraz otorite kurması lazım.
 
Okul rehber hocası gerçekten candan biriyse danışın yoksa danışmayın. Daha profesyonel yerlere başvurun, belediyenizin muhakkak böyle bir kısmı vardır.
Bizim okulda herkes sırası ile çağırılıyordu, sıra bana geldiğinde bayağı konuşmuştu bende. Evde baskı vb. var mı diye sormuştu, keşke anlatsaydım o zaman. 🙁
 
Abin liseli dönemini atlamamış. Aileniz nasıl bir aile bilmiyoruz. Bunu, şunu yapın diyemez kimse. Aile büyüklerin varsa onlara söyle eli sopalı.
 
Tam olarak bilmiyorum ama anne babamdan, hatta semavi dinlerine mensup herkesten nefret ediyor. Sokakta gördüğü insanlardan, tanımadığı insanlardan, Zencilerden, Araplardan nefret ediyor. Benim kitaplarımı yırtmasindaki sebep ise benden nefret ediyor. Abimle aram iyiydi eskiden ama çok ufak bir sebepten (tam anlamıyla bir sakız yüzünden) çok aşırı bir tepki verdi, ben de aşırı tepki verdim ve sonuç 6 aydır konuşmuyoruz. Kendisi 17 yaşında, Haziran'da 18 olacak.
Anladığım kadarıyla abinizin içinde bulunduğu ruh hali bu yaşlarda olması muhtemelen ruh halinin üstünde ilerliyor. Dinlerden nefret etmesi Tanrının, Dinlerin, var olması-olmaması ile ilgilenmesi ve kendi düşünüş biçimini oluşturması yüzünden gelişmiştir kanımca. İnsanlardan nefret etmesi de araştırmaları içerisinde yine oluşturduğu fikirlerin ürünü olduğunu düşünüyorum. Bu yaşlarda böyle ruh halleri normaldir aslında fakat abinizin durumu aşırıya kaçmış gibi görünüyor. Size önerdiğim şey abinizi ebeveynleriniz yardımıyla sağlıklı düşünmesini sağlamaya çalışmanızdır. Bu sizin veya aile bireylerinizin telkinleri ile yapmak yerine uzman kişilerle görüştürmekle olabilir. Burada yaşınız gereği bireysel olarak karar almamanız önemli/şart. Şunu unutmayın bu tarz sıkıntılar bir zamanlar benimde dahil olduğum neredeyse her gencin başına gelir/geliyor. Bu günlerin atlatılması zor olmasına karşın bir gün geçeceğini de unutmayın. Abinizin fikirlerine vakıf değilim fakat yaptıkları yanlış bile olsa onun içinde bulunduğu araştırma konusu sert ve zalimce işler bu yüzden kendisine yardımcı olunması gerektiğini düşünüyorum. Fakat bu araştırmayı çevresine, ailesine ve sosyal değerlerine zarar vermeden ilerletmesi gerekmekte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı