Yeni telefonların özelleştirilememesi ve erişim güçlüğü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyorum ben arkada öyle çok program çalıştıran, hatta mobil oyun oynayan biri değilim. Instagram'da bile yavaşlama görülür mü? Benim gözüme Android kastığı zaman inanılmaz hantal hissettiriyor ve gerçekten her sene ama her sene telefon almaktan o kadar yoruldum ki ve arkadaşlarımdaki 5-6 yıllık cihazların hala iyi para ettiğini görünce resmen isyan bayrağını çektim diyebilirim. Android cihazlar evet, en başta ekran özellikleri, 4-5 kamera, şu işlemci vs. ama cidden gına geldi, bu benimki biraz dolmuşluk, bıkkınlık yani.

Ha Android telefon kullanır mıyım? Kullanırım tabi. Bu arada Google'ın yeni işletim sistemi gelecek, güzelse neden kullanmayalım.

Kamera performansına gelecek olursak, mükemmel ötesi demedim sadece Xiaomi'nin müthiş 4 tane kamerasına karşı daha iyi sonuçlar veriyor dedim, o telefon Redmi Note 8'di. Tabi bu telefon bir ölçü değil fakat ben aldığımda bu telefonu önümde hep özellik güncellemesi veren, sınırlamayan bir şirket profili vardı. Yahu ben telefonu aldım, Xiaomi bozdu. Ne güncellemesi düzgün geldi ne bişey. Bildirim panelini bile gri yaptılar, neymiş işlemcisi yetmiyormuş. Telefonla ödül alırken yetiyordu ama işlemcisi? Ne olduk böyle birden. Ben S20+ aldığımda bu Samsung'un 2 sene güncelleme politikası devamdı, daha sonradan geldi 3 yıl muhabbeti. Onun öncesinde S7 Edge gibi müthiş bir telefonu 2 tane boş versiyona dayattılar ve onlar için de yıllarca güncelleme bekledik.

Bu durum karşısında Apple tarafına geçmesem içim rahat etmezdi, ben güncelleme istiyorum, yanında stabilite istiyorum. Ayrıca destek istiyorum. Bakın Apple tarafında destek müthiş desem yeridir, aynı desteği hangi marka veriyor? Hiç biri. Garanti konusunu bilmiyorum, onu garantiyle haşır neşir olduğumda göreceğiz.
Gerçekten ilginç, bu arada evet Android hantallaştığında hissettiriyor onu.

Kamera konusunda dediğim gibi Xiaomi isterse 20 kamera koysun iş yazılımda bitiyor biraz da.

Redmi Note 8'de bildirim panelinin gri olmasını anlayamadım. Mi 8 Lite'da dahi saydamlık çalışıyorken onda düşürmesi saçma. Zaten 2018-2019'dan sonra Xiaomi gerek güncelleme gerek de fiyat politikası sebebiyle gözümden düştü.

Dediğinize katılıyorum, o telefon arama, en iyisini bulmak için binlerce model arasından seçmek varken Apple'da birkaç modelde karar kılmak ve ciddi anlamda stabil bir cihaz almak ayrı bir memnuniyet.

Ha bu arada, Samsung da şu batarya muhabbetini düzeltmediği taktirde onun da sonu yakındır. Apple ile dalga geçerdi batarya konusunda şimdi her yeni modelinde bataryayı daha da düşürüyor. 4000 maH bataryası olan S21'den 3700 maH'e düşen S22'ye...
 
Banyoya girdiğin zaman kapıyı kilitliyor musun kilitlemiyor musun? Ya da en basitinden kıyafet giyiyor musun giymiyor musun? Madem gizleyecek hiçbirşeyin yok çıkar kıyafetini çırılçıplak dolaş ortalıkta. Banyoyu da kilitleme gelen geçen görsün ne yaptığını. Evde kimse yokken çıplak kaldığında hemen kıyafet giyme ihtiyacı hissetmiyor musun? Gizlilikte böyle bir şey, insan ihtiyacı. Adamlar tahmin ettiğinden daha fazla bilgine sahip.
Benim zaten insanların mahremiyetiyle veya gizlilik ihtiyacıyla alıp veremediğim yok. Bunu düzgünce belirten kimseye öyle bir cevap yazmam. Arkadaş konuda bir Android'e sallıyor, oradan iOS'a geçiriyor, arada Windows'a giydiriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı