Kutsal BAYTAK, 19 Mayıs Kutlama mesajında ATATÜRK'ün ismini 2 kere yanlış telaffuz etti

Hocam aynı metin içinde bir kere daha geçiyor Atatürk orada doğru yazılmış. Tüm metin içinde bir kere yanlış yazıldı diye bu kadar da olmamalı. Üstüne uyarılınca özür dilenmiş düzeltilmiş.

Bir yerde bir kelime üstünden bu tarz fırtınalar koparılmasına benim lafım. Sorsak bu cevap yazanların çoğu Seyitgazi ilçesi nerede onu bilmez haritada gösteremez. Ama konu nerelere çekiliyor. Yok atam sayesinde böyle oldular atam olmasa köleydi yok şöyleydi yok böyleydi yok zaten bunlar böyle tarzı boş beleş tartışmalara benim eleştirim.
Hocam Eleştirinizi anladım zaten. Olay tartışma çıkarmak değil. Bir Kamu kuruluşunun resmi hesabında bir kutlama mesajı veriliyor ve 1 kere değil 2 kere yazım hatası yapılıyor. Buna ilk başta tepkimi gösterdim. Ben yapabilirim, sen yapabilirsin. Bizler bir kuruluş değiliz veya 10(?) farklı kişi tarafından kontrol edilmiyoruz. Kamu Kuruluşunun ne olursa olsun yazdığı mesajı en azından 1-2 kere gözden geçirmesi gerekirdi. Özürlerine bir şey diyemeyeceğim. Ama bir ülkenin ne olursa olsun bilerekten manevi değerine laf atmak her zaman yanlıştır. Bu ikisini anlatmaya çalışıyorum. Bilerek mi bilmeyerek mi yazdığını hiç kimse bilmiyor. Ama buradan bakınca ve klavyeye bakınca çok ama çok zor gibi geliyor. İlk başta Atatürk'ü doğru yazması başka. Asıl olay 2 sözcük arasında geçiyor. Amaç fırtına falan başlatmak değil bunu baştan tekrar ve tekrar söylüyorum. Burada ki amaç kavga değil, kavga çıkaracak varsa da çıksın gitsin konudan. Konu başında sert tepki göstermiş olabilirim, sabah sabah sinirlerim zaten bozuktu. İnsan gibi eleştirir (size demiyorum) fikirlerini sunup kendi aranda fikir alışverişi yapıp konuyu kapatırsınız. Ama bazı arkadaşlar hakaretlerle bir yere varacağını sanıyor.
Olduk olmadık yerden tartışma çıkarmakla uğraşıyoruz, şaka gibi iş.
Aynı paragraflar yine size de geçerli hocam. Hiçbir şekilde kavga amacı gütmedim konuyu açarken. Fikirlerinizi ve eleştirilerinizi almaya çalıştım. Burada sağcı-solcu kavgası da yok zaten. Beni bilen bilir, CHP yapsa CHP'ide aynı şekil eleştiririm, atıfta bulunurum. Buradaki asıl sıkıntı bir Kamu kuruluşunun 1 değil 2 kere bu denli bir hata yapması. Ama özür dileyip olayı açıkladılar, bu yüzden dolayı asılsız şeylerle tartışmayı uzatmak istemiyorum. Konuda kendi fikrimi belirttim ve hala fikrimin arkasındayım. Sizde kendi fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Olayın aslı yok zaten. Teşekkürler.


Neyse, olayı anladınız diye umuyorum. Tekrar anlatmayacağım, aynı mesajın bir gölgesinden 3 adet oldu zaten. İyi akşamlar.
 
Neyse, olayı anladınız diye umuyorum. Tekrar anlatmayacağım, aynı mesajın bir gölgesinden 3 adet oldu zaten. İyi akşamlar.

Hocam ben gerçekten anlayamadın senin olayını. Bas baya tartışma çıkarmaktı yazdığın mesajlar. Gerek ilk attığın başlık olsun gerek mesajın altına yazdıkların olsun. Bu kadar kin nefret varsayım flan normal değil.
Büyük ihtimal bir memur yazıyordur bu yazıyı direk kaymakamın yazacağını sanmıyorum. Sabah erken saatlerde yazarken gözünden kaçmış olabilir anlaşılınca düzeltilmiş özür dilenmiş. Ama bunu kasıtlı yaptılar demek niyet okumak olur. Ne geçecek böyle bir şey yapınca kaymakamlığın eline? Böyle yapınca Atatürk'ün şahsiyeti mi ufalır veya kaymakamlık mı yücelir yapmayın Allah aşkına. Ufak bir yazım yanlış yüzünden Atatürk'ün kemikleri sızlar flan yaklaşımı abest geliyor bana.

Herkes insan hata yapabilir. ( Mesela bazıları sosyal medya mecralarında Kemal Kılıçdaroğlu yazarken adının son üç harfini flan büyük yazıyor. Bak bunlar art niyetttir ve kasıtlı yapılıyordur işte öyle bir şey olsa hakaret ve ceza bile almalılar bence. Ama diğer türlü bir sayfa metin arasında iki kelime yanlış diye linç etmek normal değil.)

ATAM olmasaydı hala daha erkeklere köle gibi hizmet ediyor ve o makama erişemiyor olurdunuz. Gerçi bunlar "seçme ve seçilme hakkını RTE verdi" diyenler olduğu için fazla lafa gerek yok.

Devamında yazdığın şu yorumda direk art niyet bence. Şu tarz ufak konulardan bile tartışma ortamı oluşturmaya çalışmak buralardan bile kutuplaşmak saçma hareketler azıcık akıllanalım artık. Bu kadar kin nefret öfke gerçekten iyi bir şey değil.
 
CHP'li olsaydı CHP'li diye belirtirdim. Burada parti tartışması yok. Olayın özüne bakın.
Bir kaymakamlık söz konusu, parti belirtmeye gerek yok. Başka parti olsaydı da bunu belirtmeniz yine saçma olurdu bana göre.
Onu diyorum zaten. Bitti gitti. Hala daha mesajlarınıza anlam veremiyorum. Konuyu açtığımda bu açıklama daha yapılmamıştı/gündeme düşmemişti.
Anlamadığiniz şey şu, konuyu ilk açtığında da haber değeri tasimiyordu. Tamamen suizan ile kesin bilerek yapmıştır diyip tarafinizi belli etmişsiniz ilk mesajınızda. Kendinizi kandırmayın lütfen. Edepsizlik demişsiniz bir de olaya cumhurbaskanimizi karistirmissiniz.
Yukarıda da zaten "olayın aslını bilmediğimiz için" diyerek konuyu kapadım. Daha fazla uzatmaya gerek yok. İyi sosyaller.
Olayın aslını bilmeden edepsizlik demişsiniz ama o ne olucak. 🤔
 
Olayın aslını bilmeden edepsizlik demişsiniz ama o ne olacak?
Sonradan "kendi fikrinize göre yorum yapın" dedim ve eğer bilerekten yapıldıysa "edepsizlik" olarak nitelendirdim. Bunda yanlış bir şey yok?
Anlamadığiniz şey şu, konuyu ilk açtığında da haber değeri tasimiyordu. Tamamen suizan ile kesin bilerek yapmıştır diyip tarafinizi belli etmişsiniz ilk mesajınızda. Kendinizi kandırmayın lütfen. Edepsizlik demişsiniz bir de olaya cumhurbaskanimizi karistirmissiniz.
Konunun haber niteliği taşımakta en önemlisi bir Kamu hesabının bir Tweet atarken dikkat etmemesi/Atatürk'e böyle seslenmesiydi. Bunu ilk başta özür açıklaması gecikince "bilerek" yapıldığı kanaatine vardım ve konu açtım. Yine burada yanlış bir şey yok. Olaya Cumhurbaşkanının girmesi de tamamen Kutsal BAYTAK ile ilgili. O sebepten parti belirtmekte bir sakınca göremiyorum? Başlığa bakabilirsiniz. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın Atatürk'e ettiği laflar malum ve Milletvekillerinin çoğunluğu da malum. Kendinizi kandırmazsanız bu kitleyi görebilirsiniz. Tabi herkes aynı değil ama açıklama gelmeyince insan şüpheleniyor.
Bir kaymakamlık söz konusu, parti belirtmeye gerek yok. Başka parti olsaydı da bunu belirtmeniz yine saçma olurdu bana göre.
Kaymakamlıktan ziyade şahıs söz konusu. Başlıkta "Kutsal BAYTAK" diye belirtmişim zaten. Başka partiden birisi yapsaydı atıyorum Özgür ÖZEL yapsaydı aynı hatayı yine bu konuyu açardım. Bana parti fark etmez. "Tarafınızı belli etmişsiniz" derken ki sözünüze anlam veremedim zaten. Sen yanlışlık düşünürsün ben bilerekten, fikir sunun.
neyse kısaca size hak veriyorum ama bu kadar peşine düşmüyorom olay o
Bende üzerine fazla düşmek istemiyorum. Özür dilenmiş, olayın aslı değil Herkes Kendi Fikirlerini Belirtip konudan ayrılabilir. Yani mesela "bence bu olmamıştır, eğer cidden bunu yaptıysa bu buna girer, şu olmamıştır bence" gibi gibi. Hayır neden bu kadar uzadı anlamadım. Bana hak verdiğiniz için ve uzatmadığınız için teşekkürler.

Konunun kitlenmesi için rapor gönderiyorum. Gereksiz tartışmalara lüzum yok.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı