RX 6600 XT WattMan hatası

egeoz316

Hectopat
Katılım
17 Şubat 2021
Mesajlar
8.872
Makaleler
3
Çözümler
10
Yer
Ankara
Veeee korktuğum başıma geldi, WattMan hatası almaya başladım. Şu anlık PC'yi açtığımda WattMan ayarları geri yüklendi diyor, onun dışında pek bir sorun çıkarmıyor. Bir de oyunlar çok nadir de olsa çöküyor. Bunun bir çözümü var mı? Çünkü karttan çok memnunum ve iade etmek istemiyorum. Ekran kartı Sapphire RX 6600 XT Nitro+.

1653327414585.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mesaj fazla olduğu için okuyamadım tek tek eğer biri degindiyse affola, herhangi bir OC, UV ayarlaması var mi başlangıçla beraber aktif olan? Bunlar yoksa hata almadan önce olmayıp da sonrasında olan program, oyun vs var mı başlangıçta açılan?
 
Ben de Sapphire kullanıyorum. Manuel fan ayarı yap 75 derecede fanı 100 yap.

Ben de Sapphire kullanıyorum fan ayarının Wattman ile ilgisi ne buyur bir açıkla. Yemin ediyorum bir gün bu forumu desteksiz sallayanlar yüzünden bırakacağım.
 
Kabahat insanlarda değil bunca sene WattMan nedir ne değildir bu hata hangi durumlarda yaşanır adam gibi basitçe kimsenin açıklamamasında. AMD'nin de suçu var her olaya "WattMan" diye uyarı gönderip milleti korkutuyorsun. Ben Lisa Su olsam kapatırım bu bildirimi herkes rahat bir nefes alır.

Basitçe açıklıyorum; WattMan sistemde anormal bir durum olduğunda ekran kartı sürücüsünün kendisini yeniden başlatması olayı bu kadar. Bu anormal durumun neden kaynaklandığını bilemezsin. Basit bir sebep de olabilir ciddi de. Ne zaman sistemde üst üste WattMan hataları alırsınız veya oyun oynanmayacak seviyeye gelir anlatırsınız durumu. Ve hayır WattMan hatası yalnızca bir uyarıdır zararlı değildir.

Sürücülerle ilgili sorun değil işte. Benim 2 ay önce RAM'lerim bozuldu WattMan hatası alıyordum da sürücünün bu durumla ilgisi var mıydı? Hayır. Şunu aşın WattMan = sürücü sorunu değil. Yalnızca ihtimaller bir tanesi.


Doğrudur hocam, başka sebepleri de olabiliyor ancak %80-90 ihtimalle sürücü hatası oluyor ve dediğiniz gibi üst üste almadığınız sürece, oyun oynanmayacak seviyeye gelmediği sürece dikkate alınacak bir şey olmuyor.
 
Ben de Sapphire kullanıyorum fan ayarının Wattman ile ilgisi ne buyur bir açıkla. Yemin ediyorum bir gün bu forumu desteksiz sallayanlar yüzünden bırakacağım.
Bende de çıkıyordu overclock ayarları ile fan ayarlarını dengeledim sorun olmadı 78-84 derece arasına girmedikçe problem yok.
 
Artı -1 Eksi
Eski Sapphire kartlarda OC'ye fazla abandıkları içinmiş, özellikle Polaris ve RX 5000 serisinde buydu problem.
Şimdi gpu aynı sogutma kisımları farkli sadece daha kalitesiz marka ne alaka anlamış değilim.
Recep Baltaş'ta sevmiyordu. Tabi şu an bu marka hakkında ne düşünüyor bilmiyorum. Nedenini bilmiyorum ama sorumuzu cevaplarsa iyi olur @Recep Baltaş .
Bence marka ile alakalı değil gpu aynı sonuçta marka ne alaka.
 
RX 580 Kullanır iken aynı sorun ile karşılaşmıştım, PSU'yu değiştirince sorun çözülmüştü. PSU'dan şüphelenmiyor iseniz driver sürümünü düşürmeyi deneyin.
 

Geri
Yukarı