CS:GO E-spor için nasıl kendimi tanıtırım?

Henüz genç yaşımda Eternal Fire'dan sonra elle tutulur tek Türk takım Şahangiller'de oynadım. O işler hikaye ne alaka? Tecrübesi olan, konu hakkında bilgisi olan insanlar yorum yapsın demiştim oysaki. Daha beni tanımamışsın yorum yapıyorsun benim gibi kendini henüz göstermemiş kaç tane oyuncu var FPL-C oyuncusuydum ufak ara vermeden önce. 17-19 yaşında international takımlar tarafından kapılan kaç tane oyuncu sayabilirsin bana? Siuhy, mhL, FASHR gibi oyuncularla maçlar oynadım. Faceit'teki popüler oyunculara karşı oynadığım tüm maçlar başarılı geçti. Fırsat kovalıyorum şuanda ve kariyerimin en taze dönemlerinden birinde YKS gibi bir sınavım var. Hangi takıma kendimi nasıl kanıtlayacağım? Bilmiyorsanız yorum da yapmayın. Hikayeymiş.

Açık ve net yazmış bir de, bayağı güldüm bu yoruma. Bu forumun iyi kitlesi olduğu gibi bir de sizin gibi iğrenç insanlar var, ben olabilir miyim veya olamaz mıyım diye sormadım zaten. Zerre tanımadan yorum yapıyorsunuz ya, herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz. Benim ne kadar emeğim var veya oyundaki becerim ne durumda bunlar hakkında hiçbir fikrin yokken açık ve net olamazmışım. Hayal falan kurmuyorum hayal kursam FPL-C'de olmazdım? Şöyle tipler çıksın konudan ya, kasıyor.
Olabilir miyim veya olamaz mıyım diye bir soru sormamama rağmen çocuk kıskançlığından ''olamazsın açık ve net''i yapıştırdı. Tamam bırakıyorum sen böyle dedin diye CS'yi.
Yks sinavina çok az kaldi doğal olarak iyi bir yer kazanmak istiyorsan şimdilik e-spor işini kurcalama kafani doldurma, sinav bitince uğraşirsin. FPL-C de oynadiysan İngilizcenin iyi olduğunu farz ediyorum. Benim şahsi fikrim ingilizce yayin açman olacaktir eğerki taninmak ve gelişmek istiyorsan. Ayni şekilde bende senin gibi bu yolda ilerliyordum malesef pcim yetersizdi oyunu 2018de birakmak zorunda kaldim biraktiğimda 5k saatim vardi. Kisa ve öz olarak dediğim gibi main içeriğini İngilizce kullanarak yapman mesela Youtubedada öyle ingilizce içerik çikartirsan bir Türk youtuberdan daha fazla kazanabilirsin ve üstelik yukardaki şahislari pek ciddiye alma hep böyle insanlar var . Bu yolda gerçekten gitmeye kararliysan kararindan vazgeçme çoğu biraz zaman geçince birakiyor zaman alan şeyler bunlar. Ayrica seni tanimiyorum ama sana güvenim sonsuz başarabileceğine inaniyorum.
 
İyi geceler. CS:GO'da yetenekliyim, yaşım da genç. Bir süre FPL-C'de oynadım fakat üniversite sınavından dolayı vakit ayıramadım ve sonuç olarak kicklendim. Buradan benden tecrübeli insan çıkacağını sanmıyorum, sormam belki hata olabilir ama yine de şansımı denemek istedim. Bu sene üniversite sınavım var, dolayısıyla ailemden aldığım baskı fazlasıyla arttı. Qualifier'lardan kicklendim, oyundan uzak kaldım. Oyunda 11000'den fazla saatim var, yaşım da çok genç. Daha önce resmi olarak sadece Şahangiller'de oynadım. Tam yaşımı söylemek istemiyorum kendimi ifşa etmemek için. Şu anda Free Agent'im fakat dediğim gibi fazla uzak kaldım ve kendimi gösteremedim. Nasıl dünya çapında kendimi kanıtlarım? TIER2-TIER3 scene için hazır olduğumu düşünüyorum. Bilmiyorum sınava da çok az bir süre kaldı. Bir şeyler önerebilir misiniz?
Bu işte iyiysen peşini bırakma derim.
Zaten e sporcu olursan ilerleyen süreçte e sporu bırakınca yayıncı oluyorsun(pek şaşmıyor) e spordan gelen kitle seni baya bi idare eder diye düşünüyorum kimsenin çok bilmiş tavsiyelerine kulak asma.
Bu işlerde nasıl öne çıkarım kısmında ise beğendiğin yayıncıların dc sunucularında oranın en iyisi olmaya çalış milletle pre gir namın biraz yayılsın genelde yayıncı iyi olduğunu görünce bi pre girmek istediğinde reddetmez (yayın dışı) baktınız sarıyor yayında da dc den oynadınız mı tamamdır zaten en zor kısmı atlattın kalanı senin çabana kalmış.
Düz oyunla olmaz ama ağzında laf yapacak bu sektörde şart sonuçta seyirci ile etkileşim çok önemli sahne sanatlarında.
@Tuna Korkmaz hocama katılıyorum bunları mümkünse ingilizc yap türkçe son çaren olsun.
 
Öncelikle burdakilere sorman hata olmuş. İkinci olarak eğer gerçekten kendine güveniyorsan çeşitli turnuvalara girerek fırsat bulabileceğini düşünüyorum. Pek bilgili değilim bu konularda ama discordda çoğu sunucu csgo turnuvası yapıyordu bir ara. Belki hala yapıyorlardır bi göz atmanda fayda var.
 
Enerjini ve kıymetli vaktini, iyi bir fakülte kazanmak için tüketmeni öneririm. Tıp faqkültesi yahut hukuk fakültesi gibi elit fakülteleri hedefle ve bu doğrultuda eğitime özen göster. E spor senin için hobi olmalı, 10 sene sonra 1 çocuk babası olduğunda eğitimin önemini kavradığında geç olmasın. İyi bir fakülte kazanamazsan E-spor senin için hobi olmaktan çıkar iş gözüyle bakabilirsin. Fakat şu an önceliğin eğitim olmalı.
Hocam Mühendislik fakültesini yazmamanız beni biraz kırdı :D
 

Geri
Yukarı