2022 LGS nasıl geçti?

Geçmiş olsun beyler ben elendim matematikten. Çoğu soru eksik okuma ve dikkat hatasından gitmiş. 7D 5Y. Türkçe 17D 3Y fen 19D 1Y ink. ing. 9D 1Y din full. Sırf matematikten o hataları yapmasam tahmini 2.6'ya giriyordum. Tam girmek istediğim lisenin istediği gibi. Şu an tahmini olarak 6.5 7.5 arası dilimlerdeyim.

Gerçekten sınavın bomboş olduğunu düşünüyorum. Sebebi ise kimine göre avantajlı kimine göre dezajantajlı olması. Örneğin ben matematiği yapamıyorum. Kolay zor fark etmiyor. Dershanede netlerim 9-13 arası geziyor. Yapamıyorum kolay veya zor olsa da. Bu sınavda matematik kolaydı diğer dersler matematiğe göre zordu. 6 yapan arkadaşım 11 yaptı 12 yapan arkadaşım 17 yaptı. Onlar yaptı ama bende çalışmıyor abi matematik. Ben 11-14 soru yapıyordum 12 soru yaptım. Üstelik dikkat ve okumadan 4 sorum gitti biraz da heyecan vardı. Anlayacağınız herkes yaptı ama sırf bu sistemden dolayı ben yapamadım.

Yani 5 senedir neredeyse her sene sınıfta derece yaparım. Notlarım iyi. Dersi hep dinlerim. Ama sırf matematik yüzünden belki hak ettiğimden daha düşük bir lisede okuyacağım. Eşit ağırlık istiyordum ama kesin karar verdim. Fenim iyi olsa bile sırf matematik yüzünden sözel okuyacağım. Puanı iyi gelenlere başarılar dilerim.
 
Kuzenim girdi, en fazla 2-3 yanlışım çıkar dedi. Sınav aşırı basitmiş, şahsen 2021 LGS öğrencisi olarak haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum. Adamakıllı okulda gidemedik bize yaptıkları sınava bak Bi'de bu sınava...

Bana göre bu düşünce çok saçma geliyor. Bir sınav zorsa herkese zor kolaysa herkese kolay.
 
Arkadaşlar LGS 2021 ve 2020 matematikte 15-16 tane yapmıştım. Ama bugün sadece 11 tane yapabildim ve birisi yanlış. Sorular gerçekten kolaydı fakat çözemedim, kilitlenmiş gibi oldum. İstediğim lise tutarsa oradaki bir hocayla konuşup üniversiteye ve sonrasına hazırlanmaya başlayacağım. Sınıfımdan çalışmayıp benden fazla yapanlar bile oldu, gerçekten moralim aşırı bozuk. Bir de 470 alırım diyordum :(
 
Benim 1 yanlış hayallerimle birlikte tüm mutluluğum ve moralim de söndü. Ben gerçekten 1 sene boyunca matematikten 6 tane dikkat hatası yapmak için mi gece gündüz çalışıp o kadar strese girdim? Fen full diye oradan kurtarırım sanıyordum ancak birkaç tane arkadaşımla konuştuktan sonra o düşüncem de dağıldı. Halbuki 2021 ve 2019'un LGS'lerini kendim çözüp fullemiştim. Demek ki konuları ve soruları bilmek kadar sınav anında dikkat toplayabilmek de önemliymiş. Çalışmak bir yere kadar, sonunda sınav anında psikolojisi iyi olmayan kaybediyor. Tüm gelecek planlarımı burada söndürüp sonucu iyi olan arkadaşları tebrik ediyorum.
 
Arkadaşlar LGS 2021 ve 2020 matematikte 15-16 tane yapmıştım. Ama bugün sadece 11 tane yapabildim ve birisi yanlış. Sorular gerçekten kolaydı fakat çözemedim, kilitlenmiş gibi oldum. İstediğim lise tutarsa oradaki bir hocayla konuşup üniversiteye ve sonrasına hazırlanmaya başlayacağım. Sınıfımdan çalışmayıp benden fazla yapanlar bile oldu, gerçekten moralim aşırı bozuk. Bir de 470 alırım diyordum :(
Bendede aynı şekilde oldu normalde 17-18 doğru yaparken 12-2 yaptım ama hayırlısı böyleymiş demekki
 
Benim 1 yanlış hayallerimle birlikte tüm mutluluğum ve moralim de söndü. Ben gerçekten 1 sene boyunca matematikten 6 tane dikkat hatası yapmak için mi gece gündüz çalışıp o kadar strese girdim? Fen Full diye oradan kurtarırım sanıyordum ancak birkaç tane arkadaşımla konuştuktan sonra o düşüncem de dağıldı. Halbuki 2021 ve 2019'un LGS'lerini kendim çözüp fullemiştim. Demek ki konuları ve soruları bilmek kadar sınav anında dikkat toplayabilmek de önemliymiş. Çalışmak bir yere kadar, sonunda sınav anında psikolojisi iyi olmayan kaybediyor. Tüm gelecek planlarımı burada söndürüp sonucu iyi olan arkadaşları tebrik ediyorum.

Hocam benim de aynı durum oldu. LGS 2020'de matematikten 15-16 tane yapmıştım ve en fazla 2-3 yanlış çıkmıştı. Bugün 11 tane yapabildim ve bir sorum yanlış :(
 
Kotenjanlarda boşluk olursa nakil isteyebilirsiniz ama puanınızın filan çok yakın olması lazım çünkü birçok kişi nakil isteyecektir ben geçen sene 1.5 puan fark olmasına rağmen 2 kere nakil istedim ve ikisi de tutmadı.
Siz yine de nakil isteyin ve tercihten sonraki okulların yüzdelik dilimlerini takip edin.
Hocam 2.02 lik dilimle 1.21 lik lise olmaz diyorsun yani :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı