YKS resmen hayatımı bitirdi

500872

Decapat
Katılım
13 Kasım 2021
Mesajlar
81
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben 21 yaşında 2020 yılında Anadolu lisesinde eşit ağırlık bölümünden mezun olmuş fakat 2 yıldır lanet olası üniversiteyi tutturamayan birisiyim, 2020 yılında sınava giremedim, geçen sene ilk kez 2021 yılında YKS'ye girdim zar zor TYT'de barajı geçtim.
Bu sene sınava 2. girişim olacak fakat yine çok kötü geçeceğini düşünüyorum. Konuyu anlıyorum fakat sorulara gelince elim kolum bağlı kalıyor, 2 yıldır kendi imkanların ile evden hedefim olan bilgisayar mühendisliğini tutturamaya çalışıyorum bir türlü olmuyor.

AYT çok kötü keza TYT'de öyle cidden çok kötü ve bunun YouTube'da video izleyerek düzeleceğini sanmıyorum. Aksine beni yönlendirecek rehberlik edecek bir hocaya ve dershanede sıkı çalışmaya bana yardımcı olacak bir rehber hocasına ihtiyacım olduğunu düşünüyorum, bunlar bahane değil fakat cidden yapamıyorum.

Evde nedense bir türlü ders çalışma bu ciddiyete ve disipline sahip olamıyorum. Şu an maddi sıkıntılardan dolayı 6 aydır annem dayımgilde, ben ise anneannemin evinde kalıyorum sınava hazırlık için, anneannem bana sürekli laf vuruyor, kahvaltı için yiyecek hazırladığımda yüzünü asıyor. Bardağa su dolduruyorum ne kadar çok su içiyorsun diye laf vuruyor. Tuvalete girerken tuvalette 5 dakika durmuyorum bana diyor ki kaç saat oldu diye, 2-3 günde bir bazen akrabalar ve kuzenlerimden birisi anneanemi ziyarete geliyor, gelmişken onlarda okuma bunca yıl tutturamadın gir bir işe çalış diyorlar. Resmen bütün moralimi bozuyorlar, vallahi hayattan soğudum. Hem maddi hem manevi anlamda dibin dibindeyim. Bu konuyu açmamın nedeni, ya vallahi çok ağlayacak durumdayım doluyum be, her şey ters gidiyor oturup dertleşeceğim bir arkadaşım yok. Milletin ailesinde en azından destek çıkan birisi var. Ya amcası ya dayısı ya babası ya abisi veya zamanında bir birikimleri falan, çocuğu dershaneye gönderiyorlar ne bileyim en azından benim ailem gibi sürekli laf vurmuyorlar. Başımda bir baba yok babamdan kalan bir mal varlığı vs o da yok.

Bende sağlık desen o da yok doktorun dediklerine göre muhtemelen kemik ermesi başladı, gözlerimde miyop ve astigmat var ve bu bende baş ağrısı yapıyor, vücudumda aşırı derecede B12 düşüklüğü var dolayısıyla unutkanlık ve yorgunluk hat safhada. Çevremde bir tek annem ara sıra beni arayıp moral veriyor, takma sen onları bu sene olmazsa yazın bir işe girip çalışıp paranı biriktirip. Dershaneye gider tekrar düzgün bir şekilde sınava hazırlanırsın diyor, annem hariç manevi açıdan bana destek çıkan yok.

Ya aslında öyle bir aile yapım var ki babam alkolik 5 yıldır eve bakmıyor ne de arayıp soruyor. 1 lira bile desteği yok, tek bir abim var o da 2 yıldır üniversite tuttaramadığım için bana sürekli laf vurdu bana ve şu an o da başka bir şehirde çalışıyor. Bu sene tekrar sınava gireceğim fakat yine mühendislik tuttarabileceğimi sanmıyorum. TYT'den bile 30 civarında net yapıyorum AYT'de ise çok konu eksiğim var 10 net geliyor ya da gelmiyor. Netlerim çok kötü abim, dayılarım, kuzenlerim sürekli laf vuruyor, akıl akıldan üstündür bana bir fikir verin ne yapayım?😔
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam her şey üniversite değildir bence. Eğer isterseniz bir yerde çalışıp da doktor kadar para kazanabilirsiniz. Bence bir yerde çalışmaya başlayın. Hem biraz birikim yapmış olursunuz hem de dershane için paranız olur.

Okumak zorundayım, evet sizin dediğiniz gibi bir işe gireceğim ve dershane için para biriktireceğim, fabrika veya Cafe vs fakat sınavı kazanamadıktan sonra ailenin kurduğu o baskı var ya yemin ederim perişan ediyor insanı, yaşayan bilir bu durumu.
 
Bence kesinlikle dediğin gibi yapmalısın paranı biriktir ve bir dershaneye yazıl. Dershanelerde psikolojik danışman ve eğitim koçları oluyor onlar seni yönlendirir.

Hocam işte abim buna fırsat vermiyor, yeter artık gir bir işe çalış meslek öğren diyor çevremdeki akrabalarıma da kendi fikrini kabul ettirmeye çalışıyor, gerçekten abimden kurtulmam lazım yanında bir sene daha geçirirsem ciddi bir hastalık çıkaracağım.
 
Sen bir kısır döngüdeymişsin, netlerin düşük olduğu için çalışmıyor sanılıyorsun ve laf vuruluyor, laf vurulduğu için psikolojin bozuluyor ve verimli çalışamıyorsun. Bir şeyi başarabilmek için ilk başta ailenin yanında olması gerekirken bu tavır neden? 6 ay önce görmüş olsaydım bu konuyu sana yardımcı olurdum da (tabi ankaradaysan) şimdi sınava kalmış 5 gün. Aklında bulunsun. Öncelikle kimsenin dediğine takmaman gerekiyor, hee de geç, ikinci olarak önemli olan çalıştığın süre veya izlediğin video sayısı değil. Ne kadar verimli çalışıyorsun? Anladığım kadarıyla temelin yok. Ve elinden tutan da yok tamamen tek başınasın. Bir rehber bul kendine. Dershane olabilir, eğitim koçu olabilir, seni konu konu yönlendirecek, seviyene göre piyasadaki deneme setlerini ve soru kitaplarını önerecek birisi yani. Senin kadar zor yollardan geçmedim ancak ben de kolay gelmedim bilgisayar mühendisliğine, tecrübelerimi aktardım umarım seni de aramızda görürüz.
 
Evde nedense bir türlü ders çalışma bu ciddiyete ve disipline sahip olamıyorum.
Hocam evinizde cam balkon var ise orada ders çalışabilirsiniz, hatta imkanınız var ise bilgisayarınızı oraya taşıyabilirsiniz. Ortam değişikliği gerçekten önemli, eğer balkona çıkan biri değilseniz balkonu sadece ders çalışmak için kullanabilirsiniz. Bu sayede balkona her gittiğinizde ders çalışma isteği duyacaksınız. Bu birden olan bir şey değil ilk önce alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Balkon yok ise pek kullanmadığınız bir ortamı seçebilirsiniz.
 
Sana tavsiye vermek belki benim haddim değil fakat ben senin yerinde olsam üniversiteyi rafa kaldırırdım. İş bulup para kazanmaya bakardım. Biraz paran olsa seninde özgüvenin yerine gelir çarpar kapıyı anneannene lanet okur gidersin. Para kazanıp özgüvenini ve sağlığına düzeltmeye bak. Hayat bu bir kapı kapatır başka bir kapı açar.
 
Önce sağlığını düzelt. Kemik erimesi ihmale gelmez tedaviye başla. B12 eksikliğinin çaresi B12 iğnesi vurdurmak. Göz doktorundan gözlük yazdır. Bunları düzenli yapıp moralini yüksek tutarsan bir süre sonra derslerde de başarılı olmaya başlarsın. YKS de başarılı olmanın sırrı sürekli soru çözerek çok çeşitli soru kalıbı bilmek.
 

Geri
Yukarı