Rehber Discord hakkında her şey!

Selamlar,

Öncelikle aklınızda oluşacak soruları hızlıca gidermek isterim.

Soru 1 : "Discord gibi kolay bir programı kullanmasını biz bilmiyor muyuz?"
Cevap 1 : Evet, Discord aslında kolay bir iletişim programı olsa da çoğu kullanıcı tam verimli nasıl kullanılacağını bilmemekte.
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Soru 2
: "Discord hakkında her şey derken ne demek istiyorsun?"
Cevap 2 : Discord üzerinde arkadaş grubunuz ile bir sesli grup oluşturmaktan tutun bir profesyonel bot nasıl yapılara kadar.

İsterseniz hızlıca rehbere başlayalım.​

Öncelikle Discord adındaki sesli/yazılı iletişim programı 13 Mayıs 2015 yılında son kullanıcıya tam olarak sunuldu. Bir hesap oluşturduğunuzda e-postanız, şifreniz ve ip adresiniz Discord veri tabanlarına kaydedilir ve güven ile saklanır. Şifreleriniz MD5 kullanılarak şifrelenir ve şifrelenme sonucu oluşan koda Token denir. Bu tokeni bir canlı yayında tarayıcınız üzerinde öğeyi denetle yaparak gösterebilirsiniz. Dikkatli olun. Bir ses odasına yada bir yazı kanalına katıldığınızda sizin ip adresinize kimse ulaşamaz, sadece eğer ses odasında iseniz o ses odasının IP adresine belirli programlar ile ulaşılabilir. Better Discord kullanmak ToS kurallarını ihlal ettiği için yasaktır. Eğer tespit edilirseniz kalıcı olarak uzaklaştırılırsınız.

Bölüm 1 :
Discordu güven ile kullanmak istiyorum, diyenleri duyar gibiyim. En baştan anlatmaya başlayalım. Yeni bir Discord hesabı oluşturunuz, masaüstü veyahut bir tarayıcı üzerinden programa giriş sağladınız. Yapmanız gerekenler şunlardır;
1- Numaranızı doğrulamak.
2- E-posta'nızı doğrulamak.

3- 2 Aşamalı doğrulamayı etkinleştirmek; Telefonunuza "2auth" adındaki uygulamayı kurup ekranda çıkan QR kodu okutarak hızlıca yapabilirsiniz.
4- Bir sunucuysa katıldığınızda sunucu görseline sağ tıklayıp "Gizlilik ayarları"na girin > Sunucu üzerinden gelen direkt mesajları kapatın.
5- Sol altta bulunan kullanıcı profil ayarlarına girin -> "Gizlilik ve güvenlik" > "Seni kimler arkadaş olarak ekleyebilir?" kısmını kendinize göre özelleştirin. > "Beni güvende tut." seçili olduğundan emin olun.
6- Sunucuza onaylı olmayan hiç bir botu eklemeyin veyahut tanınmamış kişilere "yönetici,kişileri at,kişileri yasakla" gibi izinler tanımlanmış roller vermeyin.
7- ŞİFRENİZİ & E-POSTA adresinizi ASLA PAYLAŞMAYIN.
8- Size tanımadığınız birinden gelen linklere kesinlikle tıklamayın, merak ediyorsanız ise wheregoes.com kullanın.

Bölüm 2 :
Bu bölümde bir discord sunucusu açarken nelere dikkat edilmeli sorusuna değineceğiz.

Eğer "Public" yani insanlara açık,goy goy muhabbet discordu açacaksanız;



1-) Sunucu adınızı akılda kalacak bir şekilde belirleyin.
2-) Sunucu fotoğrafınızı özenle tasarlayın ve eşsiz olmasına özen gösterin.
3-) Sunucu Ayarları > Roller > '@Tarık Güven' rolündeki tüm izinleri kaldırın ve sadece "mesaj geçmişini oku" | "ses odasına katıl" izinleri tanımlayın.
4-) @Tarık Güven rolünde bulunan "@everyone,@here kullan ve tüm rollerden bahset" izini kapattığınızdan emin olun.

Oluşturulması gereken roller şunlardır;

1-) Yönetici rolü > Roller kısmında en üste yerleştirilip izinler kısmından "Rolü olan üyeleri geri kalan çevrimiçi kullanıcılardan ayır" iznini işaretleyin.
2-) Yönetici rolünün altında olacak şekilde isimsiz bir rol oluşturun ve bu role izinler kısmından yönetici izini tanımlayın.
2 A ) Bu rolün "Rolü olan üyeleri geri kalan çevrimiçi kullanıcılardan ayır" izninin kapalı olduğundan emin olun.
3-) Moderasyon ekibiniz için bir rol tanımlayın > İzinler > Kullanıcı adı değiştir > Davetleri yönet > Kanalları yönet > Mesajları yönet > Denetim kaydını görüntüle izinlerini açabilirsiniz.
4-) Bir kayıtsız adında rol oluşturun ve kullanacağınız bot üzerinden bu rolü yeni gelen kullanıcıya tanımlamasını ayarlayın.
5-) Erkek & Kadın rolleri ya da "Üye" rolü oluşturun ve Moderasyon ekibiniz kullandığınız bot ile yeni gelen birini kaydederken bu rolleri verecek.


Geldik oda oluşturmaya!

Çoğu insanın yaptığı hatalar sunucu üzerinde yazı yada ses kanalı oluştururken teker teker dağınık bir şekilde oluşturmasıdır.
Size nasıl yapmanız gerektiğinden bahsedeyim;

Önce bir kategori oluşturun ve neye hitap edecekse onun adını belirleyin.
Bir kanal oluşturacağınız zaman kategorinin yanındaki "+" butonunu kullanın, bu şekilde kategoriye hangi rollerin izinleri tanımlıysa otomatik olarak açtığınız kanalda o izinleri tanımlar.

Yöneticilere ve Moderasyon ekibine özel oda oluşturmak istiyorsanız ;
Daha önce açtığımız "Moderasyon" rolünü ve "Yönetici" rollerini tanımlamanız gerekir. Kanala sağ tıklayın > Kanalı düzenle > İzinler > Rolleri seçip Mesajları oku ve mesaj gönderi izinlerini tikleyin.
Diğer kişilerin görmesini istemiyorsanız ; Açtığınız kanalın bağlı olduğu kategoriye sağ tıklayıp > Kategoriyi düzenle > İzinler > Erkek & Kadın & Üye rolüne "Metin kanallarını ve Ses kanallarını gör" iznini çarpı'ya çekin.

Bölüm 3 :
Discord botları sizlerin işlerini kolaylaştırmak için bulunurlar. Tercihinize göre en popüler ve güvenilir botu bu link üzerinden bulabilirsiniz.

Public sunucuların genellikle özel botları bulunur ve sunucuyu korumaya yarar. Ancak yeterli bilgiye sahip değilseniz işinizi kısa vadede görecekler botlar şunlardır
1-) Mee6 > Moderasyon & Yeni gelen üyeye rol verme & Müzik botudur.
2- ) MC-AT > Moderasyon botudur.
3-) Invite Manager > Yeni kullanıcının kimin davetiyesini kullanarak geldiğini tanımlanıza yarar.

Bölüm 4 :
Çoğu Discord kullanıcısının başına gelen problemler şu şekilde sıralanır.

1-) RTC bağlanıyor da kalıyor ;
Katılmaya çalıştığınız ses odasına şuanda bir saldırı (ddos) düzenlemiş olabilir veyahut internetiniz API RATE limitine ulaşmış olabilir. Yapmanız gereken şey öncelikle başka bir sunucu üzerinden ses kanalına bağlanıp bağlanmadığını denemektir. Eğer bağlanırsa sunucudan kaynaklı bir problemdir, eğer bağlanmaz ise VPN kullanabilir veyahut Özel arama tercih edebilirsiniz.

2-) Yazı kanalına yazıyorum mesajım gitmiyor! ;

Discord sunucuları bazı dönemlerde yavaşlar genellike bu sorun sizin internetinizden kaynaklansa da ufak bir olasılık ile discord sunucularından kaynaklabilir.
Mesajınızı eğer gönderdiyseniz ve yazı kanalında gri bir şekilde duruyorsa merak etmeyin sunucu/internetiniz düzeldiğinde o mesaj karşı tarafa iletilecektir.

3-) Sesim karşı tarafa gitmiyor!

Bu problem çoğunlukla 2 mikrofon kullanan kişilerin başına gelmektedir. Çözümü basittir. Kullanıcı ayarları > Ses ayarları > Giriş Cihazı > Kullandığınız cihazın seçili olduğundan emin olun. Aşağıda bulunan "Giriş hassasiyetini belirle" kısmını en sola çekin ve sesinizin karşı tarafa gidip gitmediğini kontrol edin. Eğer halen gitmiyorsa Windows > Ses ayarları > Kayıt > Mikrofonuza sağ tıklayın > Bu cihazı Dinle > Eğer mikrofona ilettiğiniz sesler hoporlerinizden geri geliyorsa sizin mikrafonunuz çalışmaktadır. Sorun karşı tarafta olabilir veyahut bir tarayıcı üzerinden discord'a giriyorsanız İzin vermemiş olabilirsiniz. Tarayıcı ayarlarına gidip izin ayarlayın.


Hatam olduysa affola.
Saygılarımla Ulus.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başarılı rehber.
Teşekkür ederim, yakın tarihte bir kaç uzman olduğum sosyal medya üzerinde de rehber paylaşmayı düşünüyorum. Uzmanlıktan kastım şunlardır (yanlış anlaşılma olmasın) ;
  • Platform üzerinde herhangi bir API kullanarak bot/yazılım geliştirmiş olduğum,
  • Uzun yıllar boyunca kullandığım,
  • Bu platform üzerinden para kazandığım.
 
Elinize saglik fakat Discord'u güvenli kullanmak mümkün degil. Zira her keypress'iniz loglaniyor. Bir nevi keylogger. Ayrica sunucularinda depoladigi bilgiler de masum degil.
 
Elinize saglik fakat Discord'u güvenli kullanmak mümkün degil. Zira her keypress'iniz loglaniyor. Bir nevi keylogger. Ayrica sunucularinda depoladigi bilgiler de masum degil.
Öncelikle merhabalar, ilginiz için ve konuma göz attığjnız için teşekkürler. Bu keypresslerin loglsndığının kanıtı veyahut kaynağı nedir? Privacy Policy'de herhangi böyle bir datayı logladığı veyahut sakladığı yazmıyor. Nereden çıkardınız acaba?
 
Küçük bir tüyo da ben vereyim Discord Status adresi üzerinden discord ile ilgili bir sorun olup olmadığını görebilirsiniz oradan güncel olarak sorunu ve çözüme yakın olup olmadıklarını paylaşıyorlar veya API üzerinde ping varsa görebilirsiniz.
 
Öncelikle merhaba, ilginiz için ve konuma göz attığjnız için teşekkürler. Bu keypresslerin loglandığının kanıtı veyahut kaynağı nedir? Privacy Policy'de herhangi böyle bir datayı logladığı veyahut sakladığı yazmıyor. Nereden çıkardınız acaba?

Hocam privacy Policy'de böyle bir şey var mı bilmiyorum ama Discord bayağı bir veri depoluyor ayarlarda bir kısım vardı Discord ekranın ekran kaydını falan alıyordu korkutucu bir durum.
Lunizz isimli kanalın konu hakkında videosu var araştırırsanız bulursunuz o discord'un hangi verileri aldığını baya detaylı şekilde anlatmıştı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı