Sharkoon 650W güç kaynağı sıkıntı yaratır mı?

cnx

Yoctopat
Katılım
24 Temmuz 2022
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, iyi günler. Birkaç gün içerisinde hazır sistem olarak kendime göre tasarladığım masaüstü bir bilgisayar toplayacağım. Sistem özelliklerini ise şu şekilde paylaşabilirim.

-AMD Ryzen 7 5700X.
-ASUS Prime 550BM-K anakart.
-ASUS RTX 2060 Dual ekran kartı.
-Adata 16 GB 3200MHz RAM.
-Cooler Master ML240l V2 sıvı soğutucu.
-Sharkoon SHP-650 V2 650W 80+ EU güç kaynağı


Dün güç kaynağını araştırdığım zaman bazı kişiler belirli sorunlar yaşadığını, diğer kişiler ise fiyat performans açısından ve satışının fazla olması açısından sertifikalı bir güç kaynağı olduğu için pek çok sorun yaşamadığını ve 2060 gibi bir ekran kartı ile kullandıkları için çok sorun ile karşılaşmadıklarını söyleyen birçok kişiye rastladım. Müzik prodüktörlüğü yaptığım için hazır sistem içerisinden 5700X seçerek bu bilgisayarı uygun gördüm. İleride ya da başlangıçta bu güç kaynağı bir sorun yaşatır mı ya da darboğaz yapabilecek herhangi bir sisteme sahip miyim?
 
Sistem darboğaz yapmaz.

SHP V2 çok tuhaf bir güç kaynağı, iç yapısı 2012 Corsair VS serisiyle tıpatıp aynı, küçük farklılıklar olsa da aynı diyebiliriz. Forumdan bir kişi 540W yük altında SHP V2'yi patlatmıştı. 2012 Corsair VS'lerin kaderi de SHP V2 ile aynı, o dönem üretilen VS'lerde ses sorunu başta olmak üzere patlama sorunu da vardı. Güvenilir değillerdi, Corsair'de yanlış hatırlamıyorsam 2017-2018 gibi VS serisini revize ederek sorunları giderdi.

SHP V2'nin tek avantajı 650W olması, 12V kanalından 50W civarı kayıp yaşıyor. Grup düzenlemeli, alt seviye ve eski platform barındıran güç kaynağı. Güvenilmez.

Sharkoon SilentStorm COOLZERO serisinden başlar, SHP V2'ye düşmemek gerek mümkünse. Ofis bilgisayarı için bile kullanılmaz.

Bahsedilen konu linki:

 
Sisteminde elden geçilmesi gerekir diye düşünüyorum. RTX 2060 yerine, İncehesap indirimlerinde RX 6750 XT alınabilir. Bir ara 9000 TL ye kadar düştü. Piyasayı takip etmiyorum bir süredir arkadaşlar yardımcı olacaktır.
 
Hazır bir sistem üzerinden topladığım için güç kaynağı seçimi kısıtlı olduğundan belirli seçenekler dışında seçim yapamıyorum tek tek toplamış olsam güzel bir güç kaynağı alabilirdim fakat toplamış olduğum sitede;
200TL gibi bir fark ile FSP Hydro K 700 700W 80+ BRONZE Güç kaynağı
400TL gibi bir fark ile de ASUS TUF GAMING 650W 80+ BRONZE Güç kaynağı bulunmaktadır. Diğer güç kaynakları 450,550W ve 1200TL gibi ekstra bir fiyat olduğu için maksimum alabileceğim iki güç kaynağı bunlar ne yazık ki.
O PSU pek iyi değil. PSU değiştirilmeli. Darboğaz söz konusu bile değil. PSU için bütçeniz nedir?
 
@cnx

Sistemi riske atmaya değmez, mümkünse değiştirmek için uğraşılmalı. Bütçe sıkıysa ikinci elden birkaç PSU denk getirebilirsin belki.
Bir internet sitesinden direkt hazır sistemlerden kendi seçtiğim ürünler olduğu için seçenek olarak seçebileceğim tek ürün FSP Hydro K 700W 80+ bu gözüküyor. Bu bir sıkıntı yaratır mı peki?

Tavsiyem dışarıdan alıp montajlamanızdır. Bu modeller arasından Asus iyidir. Hydro K pek iyi değil diye hatırlıyorum.
Seçenekler arasında güç kaynağını kendim alacağım gibi bir seçenek olsa direkt yapacağım ilk işlem o olacak ama ne yazık ki öyle saçma bir güç kaynağı listesi koymuşlar ki doğru düzgün bir ürün yok ortada.
 
Merhaba, iyi günler. Birkaç gün içerisinde hazır sistem olarak kendime göre tasarladığım masaüstü bir bilgisayar toplayacağım. Sistem özelliklerini ise şu şekilde paylaşabilirim.

-AMD Ryzen 7 5700X.
-ASUS Prime 550BM-K anakart.
-ASUS RTX 2060 Dual ekran kartı.
-Adata 16 GB 3200MHz RAM.
-Cooler Master ML240l V2 sıvı soğutucu.
-Sharkoon SHP-650 V2 650W 80+ EU güç kaynağı


dün güç kaynağını araştırdığım zaman bazı kişiler belirli sorunlar yaşadığını, diğer kişiler ise fiyat performans açısından ve satışının fazla olması açısından sertifikalı bir güç kaynağı olduğu için pek çok sorun yaşamadığını ve 2060 gibi bir ekran kartı ile kullandıkları için çok sorun ile karşılaşmadıklarını söyleyen birçok kişiye rastladım. Müzik prodüktörlüğü yaptığım için hazır sistem içerisinden 5700X seçerek bu bilgisayarı uygun gördüm. İleride ya da başlangıçta bu güç kaynağı bir sorun yaşatır mı ya da darboğaz yapabilecek herhangi bir sisteme sahip miyim?

CV650 al sıkıntı çıkmasın da R7 5700X biraz fazla 2060'a ama eğer işlemci tabanlı şeyler yapsan bile ekran kartı değişmeni öneririm. şimdi gördüm hazır sistemse asus tuf al
 

Yeni konular

Geri
Yukarı