Forum sizce birbirine saygılı mı?

Galaxes

Hectopat
Katılım
17 Ocak 2021
Mesajlar
5.586
Makaleler
1
Çözümler
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
DA'da bir konu geldi önüme(foruma üye değilim) forumdaki hitap ve saygı şekli hakkında pek olumlu yorumlar yoktu. Özellikle din konularında arkadaşların birbirine saygısız olması ve tartışma yarattığından bahsediliyordu. Ben de burada biraz katılıyorum forumda din muhabbetlerinde saygısızlık olması çok sıklaştı. Eskiden böyle bir şey yoktu aslında yeni yeni görmeye başladım. Herkesin dini kendinedir karşı tarafın özgürlüğünü kısıtlamadıkça fakat saygı da problem oluyor. Zaten bazı konular görmüşsünüzdür gayrimüslim ve müslüman birinin saygı çerçevesinde tartışmadığını. Biri geliyor yok Allah'ın gücü mü yetmemiş(aşağılamak anlamında diyenler için) yok öyle böyle. Aslında bu din konularında değil bence genel konularda da oluyor.

Adama sorunu için yardım etmeye çalışıyorum diyor ki sen RTX'i hayalinde görürsün moruk bir bilgin yok diyor :D. Sanki 3080 olunca süper zeka falan oluyorsun. Ama en dikkatimi çeken de insanların Türkçeye uymaması. Şu mesajlar cidden tilt ediyor:

"peki ben nasıl yaparim bunu"
"Sjhdhsjdhhdhe"
"aynen knk"

Yanlışlıkla harf hatası yapanlara lafım yok görmemiş olabilir, fark etmemiş olabilir.

Örnek: "Peki hocam deneyeceğim yapınca sonucları atarım."

Düşünceleriniz neler?
 
Son düzenleme:
DA için kişiden kişiye göre değişir. Technopat'ın geneline bakarsak DA'ya göre bence çok daha iyi bir konumda yine de hassas konularda bazen pek de bir fark olmuyor.
 
Son zamanlarda genişleyen kitlesiyle çok bozuldu bence bu forum. Alakasız konular yüzlerce yorum alıyor, yaşadığım basit bir hata konusuna ise cevap verilmiyor. Alaycı, her yoruma haha emojisi atan kitle de var.
 
Eskiden Technopat değil, her forumdaki insanlar birbirine saygılıydı. Artık en titiz yer olan Technopat bile bozuldu. Tabii bunun sorumlusu Technopat ve diğer forumlar değil, yetişen nesilin bozukluğu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı