Farklılıklara saygılı arkadaş bulmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O insanlarla arkadaş olmadığınız için çok şanslısınız. Bu insanlar cinsel tercihleri için LGBT üyesi olmuyorlar, havalı olduklarını sandıkları için LGBT üyesiymiş gibi davranıyorlar.

Pedofililik bir cinsel tercih değildir, hastalıktır. Hiç bir pedofiliye saygı duymuyorum, gebersinler.
Kimler havalı olduklarını sanıyor?
Doğru ortamlarda isteyen istediği gibi arkadaş bulur. Kimseye gökten inmiyor. LGBTİ+ bireylerin ve dine inanmayanların da kendileri gibi olmayanlara bayıldıklarını düşünmüyorum. Nasıl azınlık olan etnik kökenlilerin faşizm karşıtı olup, çoğunluk olduklarında da aynı faşizmi başka azınlıklara yapması gibi.
Herkes aynı düşünmüyor.

O mantıkta benim ne düşündüğüm de kimseyi bağlamaz. Yani böyle bir fikrim var diye beni de mi ayrıştıracaksınız ?
Bak sana ilkokul seviyesinde örnek vereceğim.

X kişisinin giydiği siyah tişörtün rengini beğenmediğini söyleyebilirsin. Bu senin şahsi fikrindir ve kimseyi ilgilendirmez. Ama x kişisi siyah tişört giydi diye ve sen de siyah tişört sevmiyorsun diye o kişinin yakasına yapışırsan işte bu kişinin özgürlüğüne ve hür iradesine tecavüz etmek oluyor. Aradaki fark bu kadar basit, anlatabiliyor muyum?

Bak sana ilkokul seviyesinde örnek vereceğim.

X kişisinin giydiği siyah tişörtün rengini beğenmediğini söyleyebilirsin. Bu senin şahsi fikrindir ve kimseyi ilgilendirmez. Ama x kişisi siyah tişört giydi diye ve sen de siyah tişört sevmiyorsun diye o kişinin yakasına yapışırsan işte bu kişinin özgürlüğüne ve hür iradesine tecavüz etmek oluyor. Aradaki fark bu kadar basit, anlatabiliyor muyum?
Aynı şey değil ki çok alakasız bir örnek verdiniz. Benim burada dediğim giydiğin siyah tişörtü beğenmedim olayıdır. Kimsenin yakasına yapıştığım yok. Sadece sevmediğimi belirttim.
Ben ne desemde demesem de insanlar aynı şekilde yaşamaya devam edecek hocam.

Ben bu insanlara karşı bir eylemde mi yer almışım ? Kampanya mı başlatmışım ? Ya da bir insanı tercihinden dolayı dövmüş müyüm ?
Destekleyen insanlarda desteklemeyenlerden kendini üstün, zeki sanıyor. Burada ayrı bir ayrıştırma yapılıyor. İyi devam etsinler.

Bence uzatmaya gerek yok çünkü bir yere varamayacağız.

Normal bir şeymiş gibi gündeme gelmesini ben asla kabul etmem.

Aynı şey değil ki çok alakasız bir örnek verdiniz. Benim burada dediğim giydiğin siyah tişörtü beğenmedim olayıdır.
Jira'nın dediği tam senin için geçerli olan nokta atışı tespit. Sen o siyah tişörtü sevmediğini söylemiyorsun sadece, üstüne vazifeymiş gibi görmek istemiyorum, asla kabul etmem diyorsun o dediğinin üstüne.

Jira'nın dediği tam senin için geçerli olan nokta atışı tespit. Sen o siyah tişörtü sevmediğini söylemiyorsun sadece, üstüne vazifeymiş gibi görmek istemiyorum, asla kabul etmem diyorsun o dediğinin üstüne.
Her gün gündemde olması ve bunun dillendirilmesi artık sıkmaya başladı. İnsanlar istediği gibi yaşasın işte. Neden dünyanın en büyük sorunuymuş gibi görüyoruz. Ekonominin durumunu konuşalım, ülkenin geleceğini konuşalım, beyin göçünü konuşalım, eğitimi konuşalım.
Sürekli gündemi işgal etmesi bana doğru gelmiyor. Size geliyor mu ?
He diyelim ki bu insanlara karşı bir eylem oldu o zaman gündeme gelsin ona bir şey diyemem.

Ben bu insanlara karşı bir eylemde mi yer almışım? Kampanya mı başlatmışım? Ya da bir insanı tercihinden dolayı dövmüş müyüm?
Sen siyah tişört giydi diye birinin yakasına yapışmıyorsun ama sen de etrafta siyah tişört giyen birini görmek istemiyorsun. E sana soruyorum şimdi. Bunu belirlemek sana mı düştü? Bunun kararını verecek sen misin? Birinin özgür ve hür seçimini kısıtlayıp yok etmek haddini nereden buluyorsun?

Her gün gündemde olması ve bunun dillendirilmesi artık sıkmaya başladı. İnsanlar istediği gibi yaşasın işte.
Bunu diyorsun da çok merak ediyorum, bu insanlar toplum içinde yaşama haklarını kazandıkları zaman yolda el ele yürürlerken de böyle istedikleri gibi yaşasınlar diyebilecek misin? Şu anda bu 2. dediğini eklemenin tek nedeni bu kavganın uzamasını istememen. İlk yazdığınla bu son dediğinin alakası yok çünkü.

Ayrıca ne kadar saçma bir Dünya, ne kadar saçma bir zihniyet bu arkadaş? Yolda kavga eden insanlar normal, birbirine nefret besleyen kitlelerin çarpışması normal, yolda tacizler normal, eşlerin birbirleriyle küfürleşmeleri normal ama iş sevgi göstermeye gelince yasak! El ele tutuşulmasın, sarılma olmasın, öpüşülmesin çünkü çocukların ahlakı bozulur... Asıl ahlakı bozan, insanı daha çocuk yaşta insanlıktan çıkaran sizlerin bu saçma tabuları ve asıl yasak olması gereken şeyleri normalleştirmeniz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı