Konuda batı geçti ya. Gelişmiş falan derken ekonomi kastediliyor ya genelde.Singapur dedigin ülke çok gelişmiş bir ülke mi ve Japonya da hiç bulundun mu anime izlemek dışı?
Ekonomi açıdan gelişmiş olması sosyal adalet ile alakasi yok yani.
Ondan söyleyeyim dedim.
İşte böyle bir şeyin olması problem olduğu anlamına gelmiyor.Japonya toplumsal olarak gelişmiş bir ülke değil. Çok sert sosyal hiyerarşi ve yine bastırılmış cinselliğe sahipler. Bastırılmış oldukları için otobüste metroda tacizler fazla oluyor. Öyle ki sana dokunana gizli bir toz bulaştırdığın ürün yapmışlar tacizden korunmak için, yok satmıştı. Bizde aşırı dindarlığın yaptığını onlarda toplum ahlakı yaratıyor. Japonya'nın da bu konuda savunulacak yanı yok. Singapur'un problemi de beni ilgilendirmiyor.
Ya hiç mi? Mutlaka kafanın uyuştuğu birisi olmuştur.
En iyi eğitimi veren ülkelerden. Hatta ilk 5'ten 10'dan çıkmamıştır bile.
Kanka bağlantılı olabilir ama şöyle yazmış.Bence bayağı bağlantılı. Cinselliği doğrudan etkileyen şeyler bunlar. Dini kullandığı için konu hafiften siyasete de kaydı. Her açıdan inceleyebilmek kötü değil.
''İhtiyaçtır. Dinciler belki bunun aksini iddia edebilir. Hatta listenin başında gelir!''
Adam da saf İslam düşmanlığı var.
İnsanın doğasında olmadığını iddia eden yok.
Son düzenleyen: Moderatör: