Kelebek bıçak taşımak suç mu?

@Ahmet40218 ne alkol alıyorum ne abuk subuk işler yapıyorum dostum. Eve giderken geçtiğim yerde gruplar halinde birileri oturuyor. Yarın bir gün belki onlardan belki başkalarından bana karşı herhangi bir şey olabilir. Bana saldırmalarının nedeni de benim çok önemli biri olmam değil, o an da tek başıma olmam (yani onların gözünde savunmasız) ve kendilerinin keyifleri olabilir. Hangi kafayla benim kendi keyfime göre ya da sırf havalı olmak için kızlara artistik hareketler yapacak biri olarak düşündün bilemiyorum. Maksadım öyle artist biri olmak değil kendimi bir nebze de olsa savunma düşüncesiydi ki buradaki abilerimden aldığım akılla da bu fikirden de vazgeçtim.

Televizyonlarda görüyoruz birisi bir kadını taciz ediyor veya öldürüyor. Bu kadının senin annen olduğunu düşünsene ya da böyle bir olayın senin başına geldiğini. Emin ol burada yaptığın o delikanlılığı orada yapamazdın.
 
"Taşı, bir şey olmaz vs" diyenler boş yapıyor.
6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanunu okumanı öneririm.
 
Arkadaşlar artık kendimi her türlü tehlikeye karşı koruyabilmek için önlem almaya karar verdim. 1 adet kelebek bıçağı alacağım. Acaba bunu zabıta veya polis bulursa başıma bir şey gelir mi? Çok da tekin bir ülkede yaşadığımızı pek düşünmüyorum. En son dayılarla başıma bir olay geldi, ondan sonra da artık kendimi korumak için bir şeylerimin olmasını gerektiğine karar verdim. Dövüş sporu falan da aklıma geldi ama birileriyle kavga edeceğime bıçak çekip korkutabilirim belki.

Not: 15 yaşındayım.
Fark edilmesse birşey olmaz ama biri görürse ve eger sen istemessende birine zarar verirsen işin zor olur ayrıca polis görürse direk o bıçak alınır ve polis hakkında işlem başlatır ama dedigim gibi farkedilmesse hicbirsey olmaz benim çevremde karambitten tut muştaya kadar taşıyan var fark ettirmedikleri icin hicbirsey olmadı

Anladım. Peki birileri bana saldırırsa kendimi nasıl koruyacağım?
Dövüş sanatlarına yazıl knk veya en kötü muşta taşı en azından bıçaktan iyi
 

Geri
Yukarı