Ölüm hakkındaki düşünceleriniz nedir?

  • Konuyu başlatan Mxpyma
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 478
  • Görüntüleme 28.391
Ben ondan bahsetmiyorum. Bilimden kastım DNA, atom vb. şeyler onlar zaten kanıtlanmış ve olan şeyler. Ama evrim teorisi ve ondan sonrası bilinmiyor insanoğlundan önce ne olup bittiği veya sonradan ne olacağı malum değil bunu diyorum. Bu kadar mucize ve şeyler hepsi tesadüf mü? Kabe (İslam ile alakalı olduğunu için söylüyorum) neden oldu adamların canı istedi diye mi yapıldı hayır ıbadet'in kıblesi ve kutsal bir yer olduğu içindir yani bu da İslam'ı bir şekilde destekler nitelikte.
Kimse kimseyi zorlaymaz herkes istediğine inanır.
Bir de din derslerinde İslam haricinde insanoğlunun yapısından bahsediliyor adamlar niye ikisini aynı müredata koydular madem birisi evrim diğeri din şeyi ise çünkü insanın yapısı kanıtlanmış bir şeydir (örnek) .
Size bunu anlatmaya çalışıyorum, evrim "herşey rastgele oldu" demiyor. Homo Sapiens türünden önceki atalarımız mutasyonlar, göçler ve doğal ortamlarının değişmesi yüzünden yavaş yavaş evrimleşmiştir. Bu evrimler de puf diye bir anda olmamıştır, nükleotitler tek tek değişerek evrim süreci gerçekleşmiştir, 1 milyar senelik bir süre konuşuyoruz.
 
Hocam Cennet/Cehennem'in gerçekliğinin de kanıtı yok. Kur'an da ya da diğer dini kitaplarda yazması gerçekliğini kesin kılmaz. Yani öldükten sonra reenkarne bile olabiliriz kim bilir,
Öldükten sonra ne olacağı herkesin inancına göre değişiyor.
Reenkarnasyon ile tekrar dünyaya gelen insanların önceki yaşamına ait izleri oluyormuş yeni bedeninde. Benim vücudumda iman tahtası denilen bölgede neşter izi var. Sanki kalp ameliyatı olmuşum gibi.

Not:Hiç kalp ameliyatı olmadım.
 
Evrimden kastınız önceden ne olduğunu veya sonradan ne olacağı haricinde ise evet evrim ve bilim gerçektir dediğim şey haricinde (bana göre) .

Ama zamanı geldiğinde kimin doğru kimin yanlış olduğunu göreceğiz (kendim de dahil) .
Şu an insan evriminden bahsediyorum, evrim teorisi dediğimiz şey bütün canlıların evrimini ele alır. Baştan belirtmem gerekirdi.

Zamanı geldiğinde tabii ki göreceğiz, belki başka dinler doğru olacak belki islam olacak belki hiç olmayacak. Kimse bunun ile ilgili net bir yorum yapamaz.
 
Bildiğiniz üzere ölüm dediğimiz şey biyolojik yaşamın, bilincin kaybolmasıdır.

Bundan sonraki süreçte ister çekirge olarak reenkarne ol, ister cennetin şarap nehrinde yuvarlan, ister savaşçılarla çarpış... bu tür inanışlar sadece yaşayanlar için önemli.

Kanıt derken kaynaktan bahsediyorum adamı mezarından çıkarıp önüne mı oturtacağım?
Benim ölümden sonraki yaşama inancım yok, inancı olana da eyvallah derim.
Bu husustaki kanıt arayışın benimle ilgili değil, bu süreci kendin araştırman gerekiyor.
 
Size bunu anlatmaya çalışıyorum, evrim "her şey rastgele oldu" demiyor. Homo sapiens türünden önceki atalarımız mutasyonlar, göçler ve doğal ortamlarının değişmesi yüzünden yavaş yavaş evrimleşmiştir. Bu evrimler de puf diye bir anda olmamıştır, nükleotitler tek tek değişerek evrim süreci gerçekleşmiştir, 1 milyar senelik bir süre konuşuyoruz.

Insan önceki nesilden bahsediyorsanız o zamanlar sadece maymunlar vb hayvanlar vardı ve onlardan evrimleşmemiz bana pek mantıklı gelmedi çünkü insan ve maymunun yapısı apayrı bu olay çok uzun bir süre olsa bile en azından bir benzerlik görmemiz lazım yani yoksa ben nasıl.
Bu ile.

images-1.jpeg


(?)
Bu nasıl aynı olmuş olabilir.

images-2.jpeg


Tamam tabii ki de gittikçe evrim geçirdiler ama yapısal bir ortaklık göremiyorum nedense önceki nesil ile şu anki arasında.
 
Insan önceki nesilden bahsediyorsanız o zamanlar sadece maymunlar vb hayvanlar vardı ve onlardan evrimleşmemiz bana pek mantıklı gelmedi çünkü insan ve maymunun yapısı apayrı bu olay çok uzun bir süre olsa bile en azından bir benzerlik görmemiz lazım yani yoksa ben nasıl.
Bu ile.

Eki Görüntüle 1534670

(?)
Bu nasıl aynı olmuş olabilir.

Eki Görüntüle 1534671

Tamam tabii ki de gittikçe evrim geçirdiler ama yapısal bir ortaklık göremiyorum nedense önceki nesil ile şu anki arasında.
Günümüzde gördüğümüz bu maymunlar da aslında evrimleşmiş maymunlardır. İnsanlar maymunlardan evrimleştiğini duyunca günümüzdeki maymunlar ile karşılaştırmayın onlarda evrimleşmişlerdir.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı