Savaş çıkınca neden erkekler askere çağrılıyor?

E az önce kadınlar savaşa gidiyordu? Bir hümanistle yapabileceğimiz maksimum tartışma bu işte, bir dediği diğerini tutmuyor. Neyse ben engeli basıyorum konuyu takipten de çıkıyorum. Kilitlenir zaten birazdan.
Bre sen beni nasıl dinliyorsun.

E az önce kadınlar savaşa gidiyordu? Bir hümanistle yapabileceğimiz maksimum tartışma bu işte, bir dediği diğerini tutmuyor. Neyse ben engeli basıyorum konuyu takipten de çıkıyorum. Kilitlenir zaten birazdan.
Türkçe bilgin A0 herhalde "kalan" sözcüğünün anlamını bilmiyor.
 
Erkek fizyolojisi ve psikolojisi, süreklilik arz eden (1 haftadan uzun) savaşlar için - konvansiyonel silahlar kullanılana kadar - daha uygundur. Regl derdi yok, otomatiğe bağlama yeteneği ve toplu hareket yeteneği (avcı/toplayıcıdan örnek) daha gelişmiştir. Kendini düzeltebilir veya dizginleme konusunda daha kontrollü sonuçlara ulaşabilir "shell shock" yaşayan bir erkek.

Kadın fizyolojisi ve psikolojisi, süreklilik gerektiren savaşlar için uygun değildir. "Shell shock" daha ağır geçer, aynı beyin yapısında olmadığı için problemi stabilize etmesi daha zordur ayrıca bir sonraki nesile problemi aktarabilir yetiştirme sırasında.

Bir erkeği de kadını da, kadın yetiştirir. Erkek, genetik başarısına ek olarak o yetiştirmenin düzenli ve dengeli olmasını sağlayacak karakterde olmak için elinden geleni yapar. Çevrenize bakınca ne kadar gereksiz insan görürseniz, sistematik olarak tüketim toplumunun evlililklerinin sonuçlarını kavramaya bir adım veya an yaklaşabilirsiniz.

Dünya nüfusunu ikiye katlamak için kadınlarını tamamı gerekirken, erkeklerin tamamı kesinlikle gerekli değildir.

Şimdi burada baba olmamış, anne olmamış arkadaşlar daha uzatmasınlar vicdani masturbasyonlarını, dünyaya ona sormadan getirdiğiniz herkesten sorumlu olacaksınız - gidin anne baba, nine dedenizden sevgi görün azıcık. Askerde sakin sakin 200m atış talimi yapmaya veya WASD ile oynamaya benzemez.

Gerçi çoğunuz kasaptan et almışsınızdır ve alacaksınızdır o da ayrı mesele.*

*Bkz: imza.
 
E hocam özdeş düşünüyoruz neden beğenmediniz?
Genel bir yargıda bulunmak doğru olmaz. Tamam erkeklerin askere alınıp kadınların alınmaması adaletli değil ama erkek savaş sahasında her bakımdan kadından üstün olduğu için kadını kaybedeceği savaşa göndermek de mantıklı değil. Toplumda rol dağılımı doğru ve adaletli şekilde yapılabilseydi cinsiyet tartışmaları hiç yaşanmazdı.
 
Yaş boy gibi şeyleri eşit olarak hesaba katarsak ortalama bir erkek ortalama bir kadından daha cesur ve daha kuvvetlidir. Bu yüzden kızlar kızlarla, erkekler erkeklerle rekabet ortamı ayrı yapılır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı