TÜRK-İŞ'ten Asgari Ücret Açıklaması

Katılım
23 Temmuz 2022
Mesajlar
1.433
Çözümler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kaynak:


"Eğer asgari ücret içimize sinmezse imzalamayız. İçimize sinerse imzalarız."

Asgari ücret için ikinci görüşme ise 14 Aralık'ta gerçekleşecek.
 
Bu iş asgari ücreti yükselterek olmaz ama.

bu iş asgari ücretin yükselip yükselmemesi değil ekonominin istikrarlı olmasıyla alakalı aldığın birim sayısı ile değil. paranın değeri ile ölçülür. Kısacası şuan arttırsalar ve ileri ki zamanlarda ekonominin istikrar kazanmasından sonra asgari ücret düşürülecek falan zannetmeyin.
 
Asgari ücret her ay artsa da, isterse 100k olsun, fiyatlar, enflasyon düşmedikçe bir ekmeği 10 TL'ye de alırız 25 TL'ye de alırız. Hala anlamadılar işi, asgari ücret arttı da arttı, ulan arttı da bu halk neden hala nefes alamıyor. Alım gücü neden yükselmiyor? birim olarak sözde artıyor maaşlar, millette seviniyor. Tabi sevinir öncede 1500 TL asgari ücret alırdı ekmek 50 kuruştu, şimdi Asgari ücret 5.500 TL ekmek 5 TL, Ortalama 8000-8400 TL arası olsa asgari ücret ekmek yavaş yavaş zamlanarak 7.5 TL - 8 TL olur.
İşçi, esnaf emeklisine ise Allahtan sabır diliyorum, asgari ücretinde altında 3.500 TL gibi gülünç bir rakam alıyorlar, mesele asgari ücrete zam yapmak sanıyorlar.
 
Asgari ücretin tartışıldığı bir toplumun gelişmesi mümkün değil. Bakın bu "asgari" ücret yani insan yaşamı için gerekli olan minimum ücret. Biz ise maalesef asgari ücreti normal ücret gibi karşılıyoruz. Ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor. Almancı tayfa diyor ya "Almanya'da asgari ücret X euro" tamam dayım Almanya'da asgari ücret düşük ama Almanya'da çoğu kişi asgari ücret almıyor zaten. Anladın mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı