Ülkemiz neden kötü?

Herkes burada derslere takmış durumda, çocuğun futbolda iyiyim diyor 90 a goller takıyorum diyor. Sen onu izlemek, bir kere şans vermek yerine tamam oğlum oyun oynamaktan derslerini çalış diyorsun. Çünkü çocuğuna inanmıyorsun. Onun dışında müslümanlıklada alakası var bence. Müslümanlığı kötülemiyorum ama Müslümanlıkta dünya işleri yerine ahiretin için uğraşmak daha mantıklı, futbol biraz İslama zıt düşüyor bence
Dünya kupası Katar'da oynandı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her yönetim kurulu üyesinin oğlu altyapıda. YK Çocukları Altyapısı mı bu kulüp altyapısı mı?
Ben kimsenin torpili olmadan amatörde bir takımda oynuyorum şükürler olsun. Bunun sebebi müslümanlık değil. Herkes beyaz yakalı çocuğu olarak gelmedi belki ama çevre edinip hayatta aktif olmasıyla kendini bir yerlere kazandırabilir.
Ben çok ince müslümanım ve adını vermek istemediğim bir TFF 1. Lig ciddi görevlerde tanıdıklarım var, kendileri bana deneme idmanlarına yazdıralım seni diye teklifte bulundular. Ben gitmedim.
Amcaoğlum Hatayspor olmak üzere bir çok büyük takımda A takım antrenörlüğü yaptı hiç birinde altyapıya girmedim. O takımların seçmeleri için bir çok ter döken sporcu var.
Ülkemizde sistem torpille dönüyor yapacak bir şey yok.
 
Özgürlük yok. Bir çocuk istediğini yapamıyor. Ana babalar illa matematik hocası tutuyor. İstemiyor çocuk matematik öğrenmek. Çocuk futbol istiyor. Basketbol istiyor. Spor istiyor. Ver bir takımın altyapısına istediğini yapsın. Yooook olmaz ileride memur olamaz. Dışarıda milyonlarca üniversite mezunu gencin olması tabi ki de tesadüf değil. Yine o baba çıkıp diyor ki ülkede topçu yok. Ee yok sen oğlunu vermedin ki zamanında. Verseydin belki bir topçu olacaktı.

Evet kendimden bahsettim.
 
Katarda oynandı da ne oldu. İlk elenen katar değil miydi?

İslamiyetle çelişiyor demeniz tuhaf çelişse adamlar kupa düzenlemez. Futbola yatırım yapmaz.

Katarda oynandı da ne oldu. İlk elenen katar değil miydi?
Bu iş sistme işi islamiyet vs hikaye. Benzama mesela adam müslüman ama kaliteli futbolcu çünkü kendine bakıp geliştiriyor
 
Arkadaş Arjantin'den örnek verdiğine göre kafasındaki soru futbol üzerindendi. Senin dostun hemen cart diye polemik yaratmaya çalışarak Müslüman'lık yazdı. Bence yanlış konuda.

Aynen katılıyorum siyaset din futbol herkes her konuda konuşmayi hepsini birbirine karistirmayi seviyor. Futbol futbolda kalmalı siyaset siyasette din de dinde. Ama biz ülke olarak genellikle hepsi hakkında yorum yapıp birbirine karistirmayi seviyoruz. İnsanların İslamiyeti yaşayacağı yer bellidir. Siyasete ya da kendine özgü kuralları olan bir alana girdiğinde İslamiyeti karistirmaman gerekir. Ya da futbolun kendine özgü bir sistemi varsa bunun içine siyaseti sokmaman gerekir. Biz başarıyı bu yüzden elde edemiyoruz. Sen bir futbolcu isen orada Müslüman vasfı ile değil futbolcu vasfı ile orada olmalısın. Ya da siyasi bir yönetici isen o vasıf senin olmalı Müslümanlık değil. Aynı zamanda iyi bir Müslüman olabilirsin ya da aynı anda iyi bir futbolcu ve siyasetçi olabilirsin ama birbirine karistirmamalisin. Siyasetçi futboldan anlıyor diye futbola müdahale edemez etmemeli ya da iyi bir Müslüman diye siyasete Müslüman vasfını sokmamali. Mesele bu zaten. Uzmanı olan kişi uzmanı olduğu alanda kalmıyor. Mesele İslamiyeti ya da siyaset ya da futbol değil. Suç bunlarda değil. Suç bunları iç içe sokan bir sistem içine girmiş olmamızda. Yoksa Müslüman olması o kişiyi iyi ya da kötü futbolcu ya da siyasetçi yapmaz. Yanlış şeylere göre değerlendirme yapıyoruz. Siyasetin kendine göre kriterleri vardır. Futbolun kendine göre kriterleri vardır başarı kıstasları onlardır. Biz bunu yapamıyoruz. Futbol futbol olarak siyaset siyaset olarak kendi içinde kalmıyor maalesef. Bu yüzden de oturmuş bir sistem yok bizde bu değişmediği sürecede bu böyle gider maalesef.
 
Biz müslüman ülkeyiz. Dinde eğlence caiz değildir. Birde futbolda erkekler namahrem çıkıyor sahaya. Sporu bırak düğünlerde gördüğümüz halaylar bile dinen caiz değildir. Nikahsız erkek ve kadın el ele olmaz! Benim yorumuma dikkatli cevap yazın...dinden falanda çıkarsınız Allah göstermesin.
 
Son düzenleme:
Çok fena soru sormuşsun bunun cevabını zaten bilsek bu durumda olmazdık... Aile yapısı de, ilkellik de, mantıksız gelenek görenek devamı de, torpil adam kayırma de, yalan de hurda de hile de, çalma çırpma de, ayıp de, ne dersen de... O kadar sıkıntılı ki bu konular. Ben de kendi mantığıma uyan bir cevap vereyim. Ailelerimizin mantığı aklı fikri hala köy mantığında olduğu için böyle. Köyde ağa olur ona biat edersin, artık şehirler var hem de bayağı gelişmiş şehirler ama kafa yapısı aynı. Kime biat edileceğini konuşuyor tartışıyoruz. Zaman ilerliyor, hem de çok hızlı bir şekilde ilerliyor biz bırak geriden gelmeyi ilerlemiyoruz bile...
 
Biz müslüman ülkeyiz. Dinde eğlence caiz değildir. Birde futbolda erkekler namahrem çıkıyor sahaya. Sporu bırak düğünlerde gördüğümüz halaylar bile dinen caiz değildir. Nikahsız erkek ve kadın el ele olmaz! Benim yorumuma dikkatli cevap yazın...dinden falanda çıkarsınız Allah göstermesin.

Biz müslüman ülke değiliz. Senin yorumuna verilecek cevapla da kimse dinden çıkmaz. Teşekkürler.
 

Geri
Yukarı