UAU
Hectopat
Hocam böyle giderse YouTube'da engellenir.
Zaten birçok kez engellendi.
Hocam böyle giderse YouTube'da engellenir.
Zaten birçok kez engellendi.
Hayır yalan söylüyorsun. (!)Eğitim sistemi, ekonomik kriz, yurtdışı zorluğu, alım-satım ve sayamadığım onlarca sorunu çözmek varken sayın devletim sosyal medyama ve oyunuma erişim engeli koyuyor.
Yanılıyorsunuz. Sanırım bunu yalnızca oturduğunuz yerden söylüyorsunuz. Hayatımda çok kez kara harp okulluna, ve harp okuluna gittim. Askerlerle çokça kez karşılaştım, 29 Ekim kutlamalarındaki geçiş törenkerine gittim. Yüreklerindeki Atatürk sevgisini görmek için 5 dakika bir askerin yanında durmak yetiyor. Bu ülkenin çoğu Mustafa Kemal'i seviyor, şeriatçıların sesi çok çıkıyor diye sanki ülkenin yarısı sevmiyormuş gibi düşünmeyin. Ak partilisi de chplisi de mhplisi de Atatürk'ü seviyor, sayıyor.
Dediklerinizin çoğuna katılıyorum. Ancak bazı durumlar vardır ki el atılmalıdır tüm iradenin bir nebzeye kadar halka bırakılması o ülkeyi kaos'a sürükleyebilir. Özellikle eğitilmemiş bir halkın. Cumhuriyetin ilk yıllarının radikal bir şekilde yönetimi bu yüzdendir. Ordu bir kurtarıcı değil, denetim mekanizmasıdır ve sadece en en en gerekli anlarda el atmalıdır. Dediğiniz gibi asker devlet yönetiminden anlamaz ülkenin suları sakinleştiği gibi iktidarı devretmelidir. Etmemişse bir hata vardır. Zaten darbe yapanların kusursuz olduğunu savunmuyorum tabii ki.@Çıngıraklı Dümbelek @Ulusumai
Arkadaşlar, söyledikleriniz demokrasiyle taban tabana ters. "Ülke kötü yönetildiğinde Şanlı Ordumuz yönetime el koysun" lafını hiçbir aklı başında devlet adamı söylememiştir. Çünkü asker ülke yönetmek nedir bilmiyor, bilmesi de beklenemez zaten. Dünyanın her ülkesinde, her darbe o ülkeyi 50 sene geriye götürür.
1957'den sonra Demokrat Parti çok büyük kan kaybetmiş, otoritesi azalmış, halkın sempatsini yitirmiş ve işlerin çivisi çıkmıştı. 1957 genel seçimlerinde bile %10 oy kaybı yaşamışlardı ve çok büyük ihtimalle 1961 seçimlerinde iktidarlarını Halk Partisine terk edeceklerdi. Ama ne oldu? Darbe oldu. Sonra ne oldu? Menderes kahraman oldu. 1 sene sonra da İnönü başkanlığında bir koalisyon kuruldu. Yahu zaten bekleseler bu gene olacaktı ve demokrasi ile olacaktı. Darbeden sonra başa geçen İnönü ne kadar kahroluyordu darbe oldu diye. Ülkenin olağan akışına zarar vermek yerine demokrasinin kararını bekleyebilirlerdi. Darbe yalnızca iktidara değil, halkın irâdesine de yapılır. Cemal Gürsel Cumhurbaşkanı olmuş da neyi başarmış? Asker ne anlar devletten, devleti yönetmekten.
80 darbesi olduktan 2 sene sonra, bazı üst düzey subaylar kendi aralarında yeniden teşkilatlanıp devlete gerektiği zamanda müdahale etme kararı aldılar. Yahu asker kendini ne zannediyor? Müdaheyi asker değil, millet yapar. Millet kurtarıcı beklemez, zor durumda olduğunu anlarsa kendini kurtarır.
"Vay efendim Türk milleti cahil" sen birinin kuyruğuna bas hele, adam sana neler ediyor.
Bu millet Ergenekon olaylarını gördü, açılım sürecini gördü, Fetullah'a yapılan övgüleri duydu, Sayın Öcalan lafını MİT Başkanı Hakan Fidan'ın ağzından duydu, Gezi Olaylarını yaşadı, 15 Temmuz'u yaşadı ve gene de mevcut hükûmeti ve başkanını destekledi mi, evet. Konu kapanmıştır. "Aaaa Ali ama bu yapılanları kötü şeyler ve Türk Devletine zarar veriyor." Sen öyle düşünüyorsun, halkın çoğu düşünmüyor. Halk bunu anlayana kadar devam. Bu ülkede 4 kere hükûmete alenî biçimde müdahale edildi. Hükûmetin en ufak hatasında ordu tankları sokağa sürdü.
Bu şudur: Babası yanında olmayınca çocuk bisiklet süremez.
Yani en ufak hatada babası müdahale eden çocuk, bisiklet sürmeyi öğrenemez. Bırakın çocuk bir kaç kere düşsün, eli kan olsun. Yahu arkadaş bu ülkede kötü yönetmiş bir hükûmeti cezalandırma anımız yok. Niye? Çünkü asker millete fırsat vermiyor. Bırakın bi kendi haline şu milleti, bakın işte adamlar 2018'de %7, 2023'de %8 oy kaybetti. Bi salın ya. Millet kuyruğuna basıldığı zaman tokat atmayı bilsin. "Çocuk bisikletten düştüğü zaman ayağa kalkıp tekrar pedala asılabilsin."
"Atatürkçü subaylar, vursun elini masaya, göstersin neymiş Anayasa Mahkemesinin kararlarını dinlememek" Yarın ordu gelir, en çok ağlayan biz oluruz. Ordu yalnızca hükûmete değil, halka da tokat atar ve en büyük tokadı da biz yeriz. Asker en son Erbakan'a müdahale etti, o müdahaleden beri defalarca bisikletten düştük, şuan da elimiz yüzümüz kanıyor. Ama az kaldı, hata yapa yapa öğreniyoruz. Muhalefet yapmak nedir? Onu bile bilmiyormuşuz meğer. Çünkü bir sorun mu var? "Gel Kemalin askerleri gel, kurtar bizi şu zalimlarin elinden" haha. Milleti, ancak onun azmi ve kararlılığı kurtarır diyen bir liderin milleti neler söylüyor. Bırakın milleti kendi haline, ayağa kalkar. Askerden 10 kat sert bir tokadı iktidara indirir. Hiç merak etmeyin.
Halkın çoğu bir şeyi istiyorsa, boşa istemiyor. Atatürk diye diye ölenler, onun kurduğu demomratik sisteme saygı duysunlar. Demokraside çareler tükenmez. Ne oldu? 2018 son seçimdi? 2023 son seçimdi yok oluyorduk, şeriat geliyordu falan? Hiçbir şey olmaz. Sizin marşınız korkma ile başlıyor.
"Bunlar daha kalırsa yok oluruz, Cehape gelir vatan bölünür" geçiniz. Darbe oldukça bu zihniyet değişmez. Düşe kalka öğreneceğiz. Zaten bu iktidar için yolun sonuna gelindi. 2 sene önce darbe olaydı, darbeden sonraki hükûmet %100 akp zihniyetinde olacaktı çünkü halk kendi kararına karışılmasına karşı çıkacaktı.
80 darbesi oldu, milyonlarca Kürt topraklarımıza girdi ve Pkk zirve yaptı. Erbakan devrildi, akp mağdur oldu şuan da bu durumdayız. Demek ki Kemalist subaylar işlerine bakacaklarmış, milletin işine karışmayacaklarmış. Nereye el atsalar, rezil ettiler. Kusura bakmayın, başta dediğim gibi ordu ülke yönetmekten anlamıyor. Demokrasiye müdahale ederek halkın demokrasi olan inancını kırmasınlar. Zaten kıra kıra özgüvensiz ettiler. Kurtarıcı beklemeyin, kurtarın.
Sözüm meclisten dışarı, saygılar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.