Ülkemiz 2015 Yılından İtibaren Neden Aşırı Dindarlaştı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Autistic Boy

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
3.119
Makaleler
24
Çözümler
1
Merhaba. Benim farkettiğim ve kendime özgü bir düşüncem var ne kadar doğrudur emin olamıyorum fakat, 2015 yılından itibaren ülkemizdeki dini ağırlıkların arttığını düşünüyorum ve bunun özellikle bu nesildeki gençlerin ben ve diğerlerini olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Mesela 2012 yıllarında ülkemizin internet ortamında daha sıcak kalpli insanlar daha çok fazlaydı genellikle bunlar, Furry, Anime ve çizgifilm hayranı olan ve olgun yaş kitlesine sahip Kızlar veya Erkeklerden oluşmaktaydı.

2013 Yılından beridir 9GAG ve My little pony tarzı şeylerle ilgileniyorum. Anime'ye ilgim 2014 yıllarında başlamıştı. My little pony friendship is magic adı verilen ve dünyaca popüler olmuş, her ne kadar küçük kızlar için yapılmış bir çizgifilm deseler bile, The Avengers filminde bile resmen My little pony karekterinin 3D hali bulunmakta. Kısaca hem tatlı, hemde geyikli bir çizgifilm.

Şimdi konumuza dönelim istiyorum. 2015 Yılında böyle ponylere ilgi duyan insanların çoğunun sosyal medya hesaplarını kapattıklarını veya onların etraftan kaybolduklarını görüyorum. Yani ülkemizde 2012-2013 yılları arası o zamanların baya popüler bir ilgi alanıydı My little pony heyecanı bile vardı o zamanlar. Ayrıca bana o zamanlar pony hayranı olan kızlardan 1 günde 5-6 mesaj birden bile gelirdi. O zamanlar gerçekten çok sevilen bir Brony'dim. 29 Yaşında Saygın Sancar adı verilen bir arkadaşta vardı ve o da bir Pony sever bir erkekti.

Şimdi ise böyle insanlar daha çok anime izlemeye daha çok ağırlık veriyorlar fakat dediğim gibi, o eski yıllardan kalan tatlı ve sempatik ortam resmen kayboldu ve o ortama bir daha hiç bir zaman kavuşamadım. 2015 yılından itibaren olan ortam resmen, bana küfür eden yada argo uygulayan anime izleyen olgun olmayan kitleden ibaret oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi merak ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2015 yılından itibaren olan ortam resmen, bana küfür eden yada argo uygulayan anime izleyen olgun olmayan kitleden ibaret oldu.
Dindarlaştı diyorsunuz fakat "küfür eden" ve "argo uygulayan" kesimden bahsediyorsunuz. Bunlar daha çok Din'den uzaklaşmış yalnız.
 
Hocam zaten küfürlü ve argo konuşan insanlardan dindarlık beklemeyin ve çocuklar eskisi gibi değil hepsinin ağzında küfür düşmüyor maalesef. Tam tersi bence kötüye gidiyor ülkemiz için toplum ahlakı.
Zina, kumar, içki, kötü sözler argo kelimeler sıradanlaşmış o yüzden işler tersine gidiyor diye düşünüyorum.
 
Hem dindarlaştı diyorsunuz hemde dinde olmayan şeyleri yazıyorsunuz, dinini doğru yaşayan kişiler argo, küfür vb. şeyleri söylemez. Kusura bakmayın ama dinimize laf atmak için yer arıyorsunuz size diyecek kelime bulamıyorum.
 
Ne alakası var? Dindar adam Pony izleyemez mi?

Ben düşüncenizi şöyle yorumlamak istiyorum: 2014 yılından sonra insanlar artık popüler olma derdine düştüler. Her insanın artık bir egosu var. İnsanlar artık snapchat, instagram vb. uygulamalarla hayatta yaptıkları her şeyi başkalarına iletme derdindeler. Yani günümüzde önemli olan anı yaşamak değil yaşadığını kanıtlamak. Ne yaptığını kimse bilmezse yaşamış olmuyorsun.
 
Her insanın artık bir egosu var.
Bu bahsettiğiniz "Ego" kavramı İslam'da olmaması gereken şeydir.
- (Allah, kibredenleri sevmez.) [Nahl 23], - (Yiyin, için, giyinin ve sadaka verin, fakat israftan ve kibirden sakının.) [İbni Mace]. Yani demek isterim ki İslamı yanlış ve gösteriş için kullananlar yüzünden İslama laf edilmemesi gerekir.
 
Erdem öncelikle sen bizi epey uğraştırmıştın. 44 tane uyarın var. Sanırım epey olgunlaşmışsın ki böyle bir durumun farkına varmışsın.

Muhafazakarlaşma konusuna gelince: evet, maalesef böyle bir durum söz konusu. Özellikle açılan içi boş İmam Hatip okulları, KYK yurtlarında bile hurafe dolu dersler verilmesi, kadınlara karşı oluşan bir nefret vs. son zamanlarda sık gördüğümüz bir konu. Üstelik bu kitle eleştiriye de tahammül edemiyor. Bu kitleye göre suçlu hep içlerindeki kötü insanlar. Ama bu kötü insanlara karşı bir protesto yaptıklarını da göremedik.

Yine de çok umutsuzluğa kapılmamak lazım. 21. yüzyılda olduğumuzdan dolayı şanslıyız. Bugün artık bilim ile uğraşmayan toplumlar, dogmalarla yoğrulan toplumlar yok olmaya mahkum. Bilimsel konular dışında boş işlerle uğraşıp da refaha ulaşmış bir toplum yok. Bu bağlamda ya bu hurafeleri bir kenara bırakıp bilime yöneleceğiz ya da Suriye, Afganistan veya Libya gibi bir bataklığa dönüşeceğiz.

Öte yandan ben kendimi en güzel örnek olarak gösterebilirim. Yazları üç dönem Kuran kursuna gitmiş biri olarak bugün Uçan Spagetti Canavarı'nı bir başka tanrı olarak görüyorsam her şey olabilir. İnsanlara istediğiniz kadar kalıplaşmış bilgileri sokmaya çalışın, kafası çalışan her insan er ya da geç sorgulayıp doğrulara ulaşacaktır.

Son olarak bilimin en güzel yanı sürekli ilerlemesidir. Bilim sorgular ve sürekli sorulara cevap arar. Böyle bir düşünce yapısı, binlerce yıldır aynı hurafeler etarfında dönen bütün düşünce yapılarını her geçen gün geride bırakmaktadır ve bırakmaya da devam edecektir. Bu düşünce yapılarına takılıp kalmış toplumlar ise ancak bilimi kucaklayan toplumların ürettiği ürünlerin bir tüketicisi olurlar. Ve üretemeyen toplumlar da eninde sonunda iflas etmeye mahkumdur. Bu düzen böyle gitmez.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı