Evde vücut geliştirme

Barfiks çubuğu da alırsan iyi olur. İnsanlar malzemesiz bir şekilde, sadece calisthenics ile vücut yapıyor sen dumbbellar ile hayli hayli yaparsın. Olumsuz mesajları umursama.

Günlük alman gereken kaloriyi de burdan hesaplayabilirsin.
İkisi bambaşka noktalar.
 
Güray Aydın's Hipertrofi mi atayım? Sınırlı imkanlara sahip birinin uygulayabileceği ideal bir program.
Agacım bu herif kafasına göre program hazırlıyor. Kendi yaptığı programlara 4-5 ay sonra "şöyle şöyle yapanlar var" diyerek eski programlarına sallıyor. Ne dediği ne konuştuğu belli değil. "En iyi kol idmanı", "en iyi karın idmanı" diye aynı konudaki videolardan 5-6 tane çekiyor. Kardeşim hangi idman en iyisi? Her videoya bu en iyi idman yazıyor. Bir karar verse de insanlar ona göre programa uysa. Kişiliği konusunda bir sayfa yazı yazarım ama konu şu an kişiliği değil, yaptığı içerik.
 
Son düzenleme:
Barfiks çubuğu da alırsan iyi olur. İnsanlar malzemesiz bir şekilde, sadece calisthenics ile vücut yapıyor sen dumbbellar ile hayli hayli yaparsın. Olumsuz mesajları umursama.

Günlük alman gereken kaloriyi de burdan hesaplayabilirsin.
Barfiks 2 tane zor çekiyorum :D Şınav olur mu?
 
Bazıları "Evde zor" yazanlara dislike falan atmış da doğru zor. Evde 6 ayda yapacağın şeyi spor salonunda 1 ayda yaparsın, bilgine. Hem ortam değişimi etkiler, en rahat durumda olmamalısın hem de alet çeşitliliği önemli. Her bölgeyi merkezi olarak çalıştırmak kasların çok daha hızlı uyanmasını ve daha çok etkilenmesini sağlar. İmkansız değil ama dediğim gibi Şınav, aletsiz hareket, sadece dambıl vs. ile 6 ay ev = 1 ay fitness falan(belki daha da az)
 
Bambaşka noktalar olduğunun farkındayım zaten, vermek istediğim mesajı normal bir insanın kolayca anlaması lazımdı. Her şeye köstek olmaya çalışmayın bi' kere de.
Çocuk 5 kilo dumbbell var diyor, calisthenics yapandan daha iyi olursun diyorsun. Bu kafayla da normal insan olduğunu falan sanıyorsun, komik oluyorsun :D Adamlar 5 kiloluk dumbbell ile değil, yüzlerce, binlerce tekrarlarla ve vücut ağırlıklarıyla çalışıyorlar. Heves kırmıyoruz, olanı söylüyoruz. Balon yorum yapıp malum siyasiler gibi insanların aklınla oynamayın.
 
Evde olmaz diyenlere gülüyorum. Eğer ayarlanabilir dumbbell seti alırsan işini görür. Çay sehpalarını birleştirip bench'e çevirip fly veya press hareketlerini yapmışlığım vardır. Doğru formda yapacağın doğru antrenman programı ile (beslenmeye uyacağını varsayarak) gelişirsin.

En iyi program, en süper program gibi tabirler sadece dikkat çekmek içindir. Hepsi gelişim sağlayacaktır ancak sen kendi ekipmanına uygun programı bulmalısın. "Muscle and Strength" ve benzeri sitelerden ücretsiz only dumbbell programlarına erişebilirsin. Genelde 8-12 haftalık programlar içeriyorlar ve 8-12 hafta içerisinde ilk haline kıyasla (doğru beslendiysen) gelişim görürsün.

Her şey beklentinle alakalı. Benim yakın bir arkadaşım spora başlamak istediğini ancak bir müddet salona bütçe ayıramayacağını belirtmişti. Ayarlanabilir ağırlık setleri aldı. Spora ve beslenmesine sadık kaldı. 5 ayın sonunda iyi bir gelişim gösterdi. Daha sonra ağırlıkları evdeki ekipman olarak limite geldiğinden ve bütçesine uyan bir salon bulduğundan salona geçti. Hala spora devam etmekte ve çok iyi bir fiziği var. Demem o ki, eğer arkadaşım evde başlamasaydı ve sürece inanıp antrenman yapmasaydı, şuan bu halde olmayacaktı. Spora başlamak için mekan önemli değildir. Ekipman önemlidir.

Örnek üzerinden gitmek gerekirse :
Lateral raise : Elinizde ağırlığı ayarlanabilir set olduktan sonra 2.5kg ile başlayıp 10kg'ye kadar (ki 10kg lateral için epey zaman gerekir) rahatlıkla evde çalışabilirsiniz. Shoulder Press, Fly, DB Press, Row vb. Bir çok DB ile yapılacak hareketi ev koşullarında yapabilirsiniz ve tabii ki gelişim gösterirsiniz. Bunlara ek olarak ayarlanabilir setlerin bazılarında bar'da oluyor. Yani sonuç olarak ayarlanabilir set alıp salona vereceğiniz paradan çok daha uygun şekilde evde çalışmaya başlayabilir ve gelişim kaydedebilirsiniz.

Ek: Bazı arkadaşlar evde 6 ay çalışıp salondaki 1 ay kadar verim alırsın yazmış. Bunlar hayatında demir tutmamış insanlar diye düşünüyorum. Temel anatomi bilgisinden uzak insanlardan uzak durun. Evde kaldırdığınız 2.5kg salonda 25kg olmaz. :)
 

Geri
Yukarı