Her şeyin siyaset olması

Katılım
30 Ocak 2019
Mesajlar
21.093
Makaleler
9
Çözümler
222
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben çocukken siyaset hiçbir zaman aramızda konuştuğumuz bir şey olmazdı. Zaten normalde olması gereken de bu. 10 yaşındaki çocuk niye siyaset konuşsun?

Şimdi kimle konuşsak konu 5 dakika sonra siyasete dönüyor. Hani biz belli yaşa gelmiş insanlarız yine. Belli şeyleri gördük geçirdik. Ancak 10-14 yaş arası insanlar aday kim olmalı, ekonomi niye kötü falan diye tartışıyorlar. Cidden üzücü. Çünkü sahip olamadıkları şeylerin sorumlusunu biliyorlar.

Size soruyorum, 14 yaşında hayatının en güzel zamanlarında bir insan sizce siyaset düşünmeli midir? Neden oyunlar bu kadar pahalı 1 aylık harçlığımla zor alıyorum diye düşünmeli midir? Eskiden ben haftalık harçlığımla indirimde 10 tane oyun alıyordum. Bazen birbirimize hediye atıyorduk. Şimdi bunlar çok zorlaştı.

Bu durumu yadırgamamız lazım tabii. Zira siyaset her anlamında hayatımızın içine enfekte oldu resmen. Herhangi bir sosyal platformda ya da televizyon kanalında 5 dakika siyasetten uzak durmak mümkün değil. Siyaseti en azından günlük hayatımızdan çıkarmamız ve yaşça küçük insanları siyasetten korumamız lazım.
 
Artık sosyal medya hesaplarımda Türkçe hesapları takip etmeyerek bunun ilacını buldum sanıyorum. Ana sayfayı açıyorum, ya anime kızları ya da birinci sınıf ülkelerin basit dertleri. Öneririm.

Neko'nun selamı varmış.
 
Siyaset insanı insana düşüren bir şeydir fikir ayrılığı olunca kavgada çıkıyor. Dünya üzerinde siyaseti kaldırabilsek çok mutlu olurdum açıkçası 13 yaşındayım 8.sınıfım ve herkesin benden farklı bir siyasi görüşü olduğu için dışlanıyorum bu acınası bir durum.
 
Çocuklar artık eskisi gibi değil. Bu çok büyük bir detay. Sosyal medyada oldukları için her fikre, her düşünceye çok kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar ve bu konular hakkında bir düşünceleri oluyordu. Ailelerinin çekmemeleri gerektiği saçma zorlukları görüyorlar ve bunun nedeninin yönetim olduğunu biliyorlar. Bu nedenle de siyasetin içindeler. 2000-2005 doğumlular tekel odası başkanının adını biliyorlar bu çok üzücü bir durum bence.
 
Çocuklar artık eskisi gibi değil. Bu çok büyük bir detay. Sosyal medyada oldukları için her fikre, her düşünceye çok kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar ve bu konular hakkında bir düşünceleri oluyordu.
İşte sırf bu yüzden açılan bir sürü troll sayfası var. Artık para mı alıyorlar anlamadım ama sürekli algı yapmaya yönelik kanallar var. (Çok fazla kanal var arkadaş atana kadar durumun vahametini göremedim.) Hepsi yüz binlerce izleniyor. Bunu izleyen küçük bir çocuğun beyni yıkanabilir bence.
 
İşte sırf bu yüzden açılan bir sürü troll sayfası var. Artık para mı alıyorlar anlamadım ama sürekli algı yapmaya yönelik kanallar var. (Çok fazla kanal var arkadaş atana kadar durumun vahametini göremedim.) Hepsi yüz binlerce izleniyor. Bunu izleyen küçük bir çocuğun beyni yıkanabilir bence.
Evet o kanalların da büyük bir payı var ancak bir insanın düşüncelerini etkileyen en büyük etken çevresi ve ailesidir. Bunu kendimden biliyorum. İzlediği şeyler ona yol gösterebilir ancak çevresinin ve ailesinin attığı adımlar çocuğu şekillendirir. Ailesinin attığı adımların doğru mu yanlış mı olduğunu algılayabilir ve o yoldan gidip gitmemesi gerektiğine arkadaş çevresi ve yaşadığı ortamı analiz ederek görebilir.
 
Ana sayfayı açıyorum, ya anime kızları ya da birinci sınıf ülkelerin basit dertleri. Öneririm.
İklim değişikliği mevzuları, dijital çizer ürünleri, ChatGPT'nin 100m üyeye ulaşma hızının diğer platformlara göre kıyaslaması vs. benim de ana sayfamda güncel olarak bulunan konu ve durumlar. Ben de öneririm ama siyaseti seviyorum, o yüzden kontrollü dozumu alıyorum diyeyim.

Ha bu tabi tabiri caizse biraz ılık popoluluk gerektiriyor. Tepemizdeki %1'lik kesimle en ufak alanda eşitlenemediğimizi şu an -benim de mensubu olduğum ve artık var olmayan- orta ekonomili kesim olarak bile hissediyorsak ne desek ve yapsak boş galiba.
 
Çünkü bizim milletimiz sohbet edecek konu bilmiyor.Gelişmiş ülkelerde ki insanlara bakarsanız çoğunun bir sanata, spora hobisi var ve bu konular üzerinden konuşuyorlar. Bizim ülkemizde maalesef iş ve okul hayatından hobimiz olmadığı için ülke meselelerine herkes kafa yoruyor. Ben 14 yaşımda ülkenin başbakanın adını bilmezdim şimdi ki nesil sürekli medya da böyle haberlere maruz kaldığı için siyaset konuşuyor.
 
images.jpeg-1.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı