850 EVO'dan WD Blue'ya geçmek

Bütçe
750
@ismetcelal33 WD'ye gözüm kapalı güvenirim hocam bütün hard disklerim WD markadır hatta. Bir gün tık demişlikleri yok. Ama bu SanDisk'in bir yerlerden fırlaması hoşuma gitmedi. Keşke Micron ile falan anlaşsalarmış. Şu anlık gözüm KC600 modeline kaydı. @Rambo Okan Güler hocanın hazırlamış olduğu listeden gördüm, 860 ile kafa kafaya demiş. WD'ye göre 50 TL daha pahalı ama düzgün bir şeye benziyor gibi.

Hocam Micron, James Donkey'e cip uretiyordu bir ara. Her markanın hataları var. En iyi marka bile bir modelinde sorun çıkarabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@ismetcelal33 Kingston KC600 800 TL'ye sipariş ettim hocam. Umarım Astroscott hocamın dediği kadar vardır. Gelsin bakalım test edelim.
Geldiğinde mutlaka sahte olup olmadığını kontrol edin. Şu sıralar piyasada çok fazla sahte KC600 ve 870 EVO dolaşıyor. Keşke mesajı daha önce görüp bilgilendirseydim sizi, şimdi görebildim.

WD Blue'yu almadığınız da iyi olmuş bu arada. Şu an listemdeki WD Blue'dan farklı bir model o, piyasada hala eski versiyonları da vardır ama şu an güncel SA510 kodlu modellerde DRAM yok mesela.
 
@Rambo Okan Güler aynen hocam ona dikkat ettim. Bazı ilanlarda SA510 yazıyor bazılarında direkt 3D olarak yazıyor ikisi farklıymış. Birkaç kişiye SA510 gönderilmiş 3D sipariş etmesine rağmen. Ben de karışıklık ile uğraşmak istemediğimden KC600 sipariş edip geçtim. Sahte olup olmadığını nasıl anlayacağım hocam? Kingston'ın flaşlarında Made in Taiwan yazanları orijinal oluyordu, onun gibi bir şey mi bu da?
 
@Rambo Okan Güler hocam arkadaş bugün elime ulaştı şöyle hemen bir taktım. Durumlar şu şekilde,
BIOS'ta Kingston olarak görünüyor, aygıt yöneticisinde de aynı şekil. Fakat kendi Kingston SSD Manager programında görünmüyor. OEM gelmiş olabilir mi? Sizce durum nedir?
IMG_20230308_165906.jpg IMG_20230308_170054.jpg IMG_20230308_171042.jpg IMG_20230308_171044.jpg
Hocam bariz sahte ürün. Sata girişinin yanında 512 yazmıyor. Stickerın hologramı eksik. Kutunun arka kısmında üçgenimsi bir soğuk damga olması gerekirdi o da yok. Direkt iade işlemlerini başlattım yarın şubeye götüreceğim. Bunun yerine de Leven markasının JS600'ünü alıp geçerim herhalde.
 
Son düzenleme:
Hocam bariz sahte ürün. Sata girişinin yanında 512 yazmıyor. Stickerın hologramı eksik. Kutunun arka kısmında üçgenimsi bir soğuk damga olması gerekirdi o da yok. Direkt iade işlemlerini başlattım yarın şubeye götüreceğim. Bunun yerine de Leven markasının JS600'ünü alıp geçerim herhalde.
Geçmiş olsun.
Leven JS600 yerine bu SSD daha mantıklı olabilir, SanDisk'ten haz etmediğinizi söylemişsiniz ama Rebranded WD Blue 3D oluyor kendisi.
 
@Rambo Okan Güler emeğiniz için sağ olun hocam ama çok fazla olumsuz yorum okudum SanDisk ile ilgili. Şu Kingston'ın iadesi başarılı olursa macera aramayıp direkt 870 Evo alacağım sanırım. Şu an 980 TL'ye düşmüş. Şöyle 900 TL falan olsa keşke. M2'lere de bakamıyorum laptopta girişi yok hiç. Ya da bir müddet daha 250'lik ile devam edeceğim.

@Rambo Okan Güler hocam iade ettim bugün, parayı da aldım. Amazon sağ olsun daha adamların eline ulaşmadan parayı göndermiş. Tavsiyeniz üzerine SanDisk 3D Ultra'ya bir şans vereyim dedim ve onu sipariş ettim. WD ile ortak çalışıyorlarmış bu bana biraz güven verdi. Gelin bakalım nasıl çıkacak yazarım buraya.

@Rambo Okan Güler hocam komedi ya. Gelen SanDisk de sahte çıktı 😄

SanDisk SSD Dashboard programında görünmüyor ürün ama Samsung Magician da görünüyor 😄
Ek olarak kullanılmış geldi. Birisi içine 1 TB bir şeyler yazdırmış. 2 haftadır anamı ağlattı Kingston ile SanDisk vallaha yıldım.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı