VA panel vs IPS panel

Bütçe
3300

Kızgın Panda

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2018
Mesajlar
140
Monitör
Monitör
Merhaba. Monitör alacağım fakat VA panel IPS panelden 1000 TL daha ucuz. O fiyat farkına değer mi? Genellikle film ve oyun oynuyorum ve renklerin koyu olması daha hoşuma gidiyor, soluk olmasını çok sevmiyorum ama doygunlukta seviyorum.
 
VA öneremem, hele de uygun fiyatlıysa ghosting'den geçilmiyor. Şahsen ghsoting vb. yaşayacağıma TN panel alır keyfime bakarım. TN renklerini soracak olursan ufak bir kaç ayarla VA paneli aratmıyor/farkettirmiyor. (Bence) Bütçen el veriyorsa IPS daha iyi olur ama onda da kaliteli panel olmazsa ışık sızması IPS glow gibi şeyler olabiliyor. Yani hangi paneli tercih ediyorsan iyi tart, kaliteli al, yoksa pişman olursun.
 
Bence bu durum bütçeye bağlı, IPS'in kalitelisi gerçekten iyi ama pahalı. IPS ucuzu VA'nın kalitelisi yani kendi fikrim şu;

IPS almış olmak için ucuz dandik IPS'lerden uzak durmak ve VA tercih etmek lazım.

VA Panel > Ucuz IPS (giriş seviyesi)
IPS (üst seviye) > VA panel
 
IPS panel ama iyi VA veya TN panele sahip monitörler de var. Bütçenizin 3300 olduğunu görüyorum. Buna göre size önerim 200 lira daha çıkıp Lenovo G24-20 almak olacaktır. Coil whine sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer hiç çıkamazsınız LG UltraGear 24GL600F-B veya eski fiyatına dönerse ASUS TUF VP249QGR öneririm.
 
Amacına göre değişir. Eğer ben kaliteden ödün vermem renk benim çok önemli ve renk işi ile uğraşacağım diyorsanız tercihiniz IPS olmalı. Ancak ben FPS oyunlarına da önem veriyorum FPS benim için olmazsa olmaz ve renkler çok kaliteli olmasa da olur diyorsanız VA panel işinizi görecektir. Tamamen bütçe ve isteklere dayalı bir seçim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı