Lenovo Legion 5 82JU00EBTX Alınır mı?

arcXenomorph

Femtopat
Katılım
14 Mart 2023
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben yaklaşık bir hafta sonra falan kendime bir laptop almayı planlıyorum. Bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyorum ve programlamayla çok uğraşıyorum. Hem derslerimde kullanabileceğim hem de oyun oynayabileceğim bir şey istiyorum. Şöyle bir göz gezdirdiğimde Amazon'da şuna rastladım: https://www.amazon.com.tr/Lenovo-Dizüstü-Bilgisayar-FreeDos-82JU00EBTX/dp/B0BG2FWYTL?ref_=Oct_DLandingS_D_5739b870_65 bütçem tam da bu fiyat bandında. Aynı fiyata Acer Nitro serisinin daha iyi donanımlı hali var farkındayım fakat nedense inceleme yaptığım her forumda Lenovo Legion 5 serisi aşırı övülürken Acer Nitro serisinde ara sıra bazı sorunlar çıktığından ve Lenovo Legion serisinin elit bir seri olduğundan bahsediliyor. Acaba bunu tercih ederek hata mı yapıyorum? Ben çok kararsız kaldım acaba bu devirde Ryzen 5 5600H'lı Lenovo mu yoksa güncel donanımlı orta veya giriş seviyesi başka dizüstü bilgisayarlar mı? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Kişiye göre değişir, daha kaliteli panel, kasa kalitesi ve uzun pil ömrü mü yoksa işlemci gücü mü? Panel ve pil ömrü sizin için çok önemli değilse, çok daha performanslı işlemci bulunduran yeni nesil sistemi seçerdim ben.
 
Mühendislik uygulamalarında intel işlemciler daha iyi performans gösteriyor diyorlar ama AMD işlemcili dizüstü bilgisayarlar az olduğu için birebir bir deneyimleme şansım olmadı. Bizim siniftakilerde genelde intel işlemci ve rtx 3050 - 3050ti - 3060 olan modeller var. Gtx 1650 kullanan sistemde de bir sorun sıkıntı yaşayan arkadaşım olmadı. Kendim asus n55sf kullanıyorum i7 2670qm - gt 555m kominasyonu var. Photoshop için ekran kartı uyarısı ve biraz yavaşlık haricinde bir sorun yaşamadım. Visual studio, studio code, solidworks, matlab çalışıyor. Tabii yüksek projeler açarsanız ona göre sistem gereksinimleri olacaktır. Şahsen öğrencilik boyunca bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmam ve soğutması iyi olan modeli almanızı tavsiye ederim çünkü uzun süreler boyunca yüksek performansını koruması lazım anlık olarak bunu verip sonra sıcaklıktan dolayı düşmesi ve sürekli tam yük fan sesi duymak sinir bozucu olabiliyor.
 
Mobil RTX 3060 çok kötü bir GPU.

Asus G14 kullanmıştım ve RTX 3060 mobil hemen her oyunda vram sorunu yaratıyordu. Laptopu aldığım dönemde Forza Horizon 5 oynuyordum ve zırt pırt vram az diye mesaj çıkartıyordu karşıma ve performans düşüşü oluyordu. İsimlendirme olarak masaüstü ile aynı olsa da RTX 3060 laptopta çok kötü.

1080p'de en az 8GB vramli bir laptop tercih edin derim. Eski nesil RTX 2070 bile 8GB iken RTX 3060'ın mobil versiyonunu açgözlülüğü yüzünden Nvidia kırpıp 6GB vramli yaptı. Buna karşılık masaüstünde RTX 3050 bile 8GB vram'e sahip.

Açıkça fikrim bu yönde. Bence RTX 3060 mobil karttan uzak durun, ileride sıkıntı daha fazla yaşarsınız.
 
Alınır 3060 mobil de güzel bir ekran kartı Forza'da FPS de düşmüyor. İleride sıkıntı da çekmezsin. Paylaştığın 3060 laptop kasası da seçebileceğin en güzel 3060 laptoplardan biri 5 5600H da.
 
Lenovo Legion kesinlikle kasa kalitesi Premium hissettiriyor pil ömrü dahili grafikle 6 7 saat hem oyun içinde gayet iyi.
 
Çöp bir ürün bu yüzden ucuz. Paneli 25ms.
Legion serisinin dengi bile değil her şey kağıt üstündeki performans veya oyunda aldığın fps değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı