Ateizm felsefesi kendisi ile çelişir mi?

Madem her şeyin başlangıcı ve sonu var. Tanrının başlangıcı neresi
Her şeyin ve başlangıcı ve sonu var demiyoruz ki. Yani en azından teizm böyle söylüyor.
Panteizm veya Panenteizm'e göre başlangıç ve son yoktur, madde yaratılmamıştır çünkü Tanrı maddedir. Tanrı her yerdir. Tanrı içimizdedir der Panteizm. Yani madde yaratılmamış ise Tanrı maddedir Panteizm'e göre.
 
Ateizm tutarsızdır. Bir insan en fazla agnostik olabilir.
Ateizm kendi başına değil, teizme karşı ortaya çıkan bir görüş, bundan dolayı istese de tutarsız olamaz, ateizm teist bir tanrının varlığını kabul etmez, ancak deist bir tanrı olabilir bunu kimse bilemez, dolayısıyla agnostik ateist olmak da mümkündür.
 
Şöyle ki Ateizm Felsefesi materyalist bir felsefedir. Yani maddenin yaratılmadığını, ebedi-ezeli olduğunu savunur. Ateizm ve materyalizm'e göre madde yaratılmamış, kendiliğinden var olmuş, yani ebedi ve ezelidir.
Ama şöyle bir çelişki yok mu? Ebedi ve ezeli olan varlık tanrıdır. O halde madde tanrıdır. Yani evren tanrının kendisidir. Ateizm kendini çürütüp yerini Panteizm'e bırakmaz mı? Ya panteizm ya teizm, bence daha tutarlı bir ideoloji.
Bence ateizm, materyalizm ile çelişir ve materyalizm de Panteizm'e götürür. Uzun lafın kısası madde yaratılamamış ise madde tanrı yani evren = tanrı (panteizm) olmaz mı?
İlk olarak maddenin ezelden beri var olduğunu ileri sürmez. Materyalizmin ileri sürdüğü mevcut süreçlerin tamamının mekanik olarak açıklanabilen maddi şeylerden doğduğudur. Doğayı açıklamak için insan üretimi masallara iman etmek yerine maddi süreçlerin sonucunda bunun olduğundan hareket eder. Deney ve gözleme dayanır. Birilerinden duyulan masallarına değil. Temel mantık hatalarına gelirsek. A nın ve C nin B özelliği taşıması A=C sonucunu doğurmaz. Tanrı ve madde ezeli ve ebedi olsaydı bile bu Tanrının madde, Maddenin de Tanrı olduğunun ispatı olamazdı. Bu anca her ikisinin de ezeli ve edebi olduğunu söylemek olurdu. Madde yaratılmamışsa onu yaratan bir tanrı olmadığı sonucu doğar. Çelişkinin sebebi temel mantık eğitimi eksikliği.
 
Madde yaratılmamışsa onu yaratan bir tanrı olmadığı sonucu doğar. Çelişkinin sebebi temel mantık eğitimi eksikliği.
Madde'nin tesadüfen var olma olasılığı daha mantıksızdır. Bir çok fizikçiye göre evrende hassas ayar var ve bunun rastgele olması imkansız.
 
Madde'nin tesadüfen var olma olasılığı daha mantıksızdır. Bir çok fizikçiye göre evrende hassas ayar var ve bunun rastgele olması imkansız.
Tesadüfen derken o kuantum mekaniğini bir daha okuyun. O tesadüfenin mantığını ve ne demek istediğini belki anlarsınız. Evrende hassas ayar var lafı ve kaynağınız da merhaba adnan oktar kıvamında güven verdi. İmkansızlığına iman edip imanınıza dayanak bulmayı seçmeniz maddi gerçekliği değiştirmez. Bir çok fizikçiniz kim? ahenk ve düzen olduğunu varsayan buyrun yazın bekliyorum. Ayrıca yukarıdaki temel mantık hatanızı da alıntılayıp cevapo yazmanızı bekliyorum. Ali sarı saçlıysa, Ayşe de sarı saçlıysa, demek ki Ali Ayşedir.. sonucuna vardığınız hatanızı... Temel mantık eğitimi alın referanslarınız da bir çok fizikçi diyor ki şeklinde safsatayla olmasın lütfen.
 

Geri
Yukarı