Bu devirde YouTuber olunur mu?

Geliştirici

Decipat
Katılım
31 Temmuz 2021
Mesajlar
1.014
Makaleler
1
Çözümler
1
Herkese selam. Aklıma birden böyle bir soru geldi. Yaşım yeteri kadar var. Sizce bu devirde YouTuber olunur mu? İlk başlarda ne yapılması gerekli? Fikirlerinizi bekliyorum. İyi Sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir webcam. Oyun içinse iyi bir sistem. En önemlisi konu içerik bakımından zengin bitmeyen içerikler üretebilir miyim diye kendine sorman lazım. Gerisi kolay.
 
Herkese selam. Aklıma birden böyle bir soru geldi. Yaşım yeteri kadar var. Sizce bu devirde YouTuber olunur mu? İlk başlarda ne yapılması gerekli? Fikirlerinizi bekliyorum. İyi sosyaller.

YouTube'a yeni başlayacaksan. Sürekli yapılan trend videoları değil de her zaman hiç yapılmayanı yap. Veya ilk olarak sen yap. Örneğin sanatçı bir müzik atıyor, sen onu hemen lyric video yapıp ilk sen atıyorsun oradan iyi izlenme geliyor gibisinden.
 
Son zamanlarda çevrede gördüğüm kadarıyla shortsdan gelişmek daha kolay hocam bir incelemenizi tavsiye ederim
 
İçerik oyun olacaksa pek tutmaz artık. Oyun tarafında streamerlık şu ara daha popüler. Diğer taraftan da özgün içerikler bulup kemik bir kitle oluşturmanız lazım.
 
Herkese selam. Aklıma birden böyle bir soru geldi. Yaşım yeteri kadar var. Sizce bu devirde YouTuber olunur mu? İlk başlarda ne yapılması gerekli? Fikirlerinizi bekliyorum. İyi sosyaller.

Merhaba, ilk öncelikle oyun videosu çekmek istiyorsan CS1.6 gibi modası geçmiş eski oyunları çekmemen lazım daha popüler ve anasayfada olan oyunları çekeceksin kullandığın tasarımlar'da büyük etken mesela video thumbnailine koyduğun tasarımın dikkat çekici olması lazım. Ayrıca etiketler büyük bir rol oynuyor çektiğin video ile alakalı bolca etiket koyman lazım. Mesela sen Valorant videosu çekiyorsun, birisi YouTube arama kısmına Valorant ile alakalı kelimeler yazdı senin videonun çıkma olasılığı artıyor. Videoların minimum 8 dakika olsun anasayfaya düşme olasılığın artar ayrıca sistemin ve internetin yetiyorsa videoları minimum 1440p renderla ve yükle (2560x1440) böylece videonda VP09 codec kullanılıyor ve pikselleşmenin önüne geçiliyor. Sonuç olarak çekeceğin videoya bağlı olarak tabii ki gelişecektir kanalın ama bu bir süreç ister.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı