Okula devam mı işe başlamak mı?

Abi aslında bir de en çok üniversite mezunu akrabağlarımın çoğunun asgari ücret ya da asgari ücretten biraz daha fazla kazanması da çok kafamı karıştırıyor.
Gidip apartmandan devşirme bir üniversiteden mezun olursanız size de öyle olabilir.

Yoksa hatrı sayılır bir üniversiteden mezun olun, muhakkak hak ettiğinizi alırsınız. Çok akrabam var dediğim gibi.
 
Arkadaşlar ben 8. sınıf öğrencisiyim ve rezalet bir okulda okuyorum (rezalet dediğim karakter ve hoca muamelesi açısından yoksa ilçedeki en başarılı okul) ve okuldan beni nefret ettirdiler. Benim daha 8 yıl daha okula gitmeye inanın hiç niyetim yok. Okulda geçireceğim zaman yerinde en ağır işte çalışmayı yeğlerim. Şimdi konuya geleyim, bu sene LGS var ve hatırı sayılır kadar puan yapıyorum denemelerde. Sizce lisede bu fikrim değişir mi yoksa mesleğe gidip sanayide iş mi öğreneyim? (Sanayide eniştem var ve beni sonuna kadar destekleyeceğini söyledi.)
dostum enişte işi çok sağlam bir iş değiş şahsen hiç ilgilendiğin bir şey yokmu yani çizimdir vb ben senin yaşındayken çıkış yolunu müzik yaparak gsl de bulmuştum tabi yerleşemedim ama kendi davarlığıma yani en azından kafanı doldurabilceğin bir hobi bulursan onla ilgilenirken bi yandanda dersleri ilerletirsen seneye zaten hiç biri senin için bir dert olarak kalmayacak emin ol hani biraz dişini sıkıp hiç yoktan lise ortamını görmeni tavsiye ederim sanayi bi yere gitmiyor ama 5 6 yıl sonra çok pişman olabilirsin hayatını heba etme şansın var umarım doğru olan yoldan ilerlersin ancak biz ne dersek diyelim muhtemelen sen gene istediğin yola gidiceksin umarım doğru seçimi yapabilirsin
 
8. sınıf eğitim hayatını bırakmak için çok erken bir dönem. Kesinlikle iyi bir lise kazanıp hayalin olan mesleğin peşinde olman.

Sanayi hayatı sanki çok matah. Yağın pasın içerisinde bel ağrılarıyla bir ömür sence tercih etmeye değer mi?

Ben zaten okulu bırakmaktan değil mesleğe gitmekten bahsediyordum ama site değiştirmiş galiba.
 
Güzel bir lise kazanırsan bu kararından vazgeçersin.
Bol bol LGS çalış. Yapamazsan Açık öğretimden liseyi okursun hem çalışırsın. Veya meslek lisesine gidip hem mesleki yeterlilik belgesi alır hem liseyi bitirmiş olursun. Aynı şekilde meslek lisesini de açıktan okuyabilirsin.
Peki sizce iyi bir maaş için ne okumalıyım.
Maaş önemli olmasın bence. Sevdiğin işi yaparsan kendi dükkanını açarsın zaten işi sevdiğin için çalışma şevkin olur çalıştığın kadar da para kazanırsın. Sevmediğin bir işi yaptıktan sonra maaşın pek önemi kalmaz.
 
Dostum enişte işi çok sağlam bir iş değiş şahsen hiç ilgilendiğin bir şey yok mu yani çizimdir vb ben senin yaşındayken çıkış yolunu müzik yaparak gsl de bulmuştum tabii yerleşemedim ama kendi davarlığıma yani en azından kafanı doldurabileceğin bir hobi bulursan onunla ilgilenirken bir yandanda dersleri ilerletirsen seneye zaten hiçbiri senin için bir dert olarak kalmayacak emin ol hani biraz dişini sıkıp hiç yoktan lise ortamını görmeni tavsiye ederim sanayi bir yere gitmiyor ama 5 6 yıl sonra çok pişman olabilirsin hayatını heba etme şansın var umarım doğru olan yoldan ilerlersin ancak biz ne dersek diyelim muhtemelen sen gene istediğin yola gidiceksin umarım doğru seçimi yapabilirsin.

ben zaten okulu bırakmaktan değil mesleğe gitmekten bahsediyordum ama site değiştirmiş galiba. Hocam diğer arkadaşa da yazdım bunu yani okulu bırakma gibi bir amacım yok.
 
Peki sizce iyi bir maaş için ne okumalıyım.

İyi maaş okunan bölümle ilgili değil pek.

Mesela bir tanıdığım iyi bir üniversiteden hukuk mezunu olmasına karşın pek de iyi olmayan bir üniversiteden turizm mezunu başka bir tanıdığımdan az kazanıyor.

Gene de yazılım, bilgisayar ağırlıklı bölümler her yerde geçerliler.
 
Abi aslında bir de en çok üniversite mezunu akrabağlarımın çoğunun asgari ücret ya da asgari ücretten biraz daha fazla kazanması da çok kafamı karıştırıyor.
Üniversite mezunu akrabalarının çoğunun asgari ücret vb. olması, işleriyle/üniversiteleriyle alakalıdır. İş bulamamak vb. bunları demiyorum tabii ki bunlar ayrı sorun. Güzel bir üniversitede, iyi bir meslek sahibi olacak kapasiteye gelirsen zaten maaşın asgari ücretten fazla olur, hemen olmasa da zamanla daha da artar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı