Bir yazılımcı günlük ne yapar?

Witches

Decapat
Katılım
16 Haziran 2021
Mesajlar
422
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Geliştirici
Anti-Virüs uygulaması tasarlamayı planlıyorum ileride yazılımcıların günlük rutinlerini merak ediyorum ne yapıyorlar? Yazılımcılar nasıl ustalaşır bu işlerde? Yazılımcılar GitHub'ı hep kullanmak zorunda mı yani yazılım yazmak yerine oradaki kodları CTRL C CTRL V mi yapıyorlar?
 
GitHub insanların kodlarını paylaştığı ve başka kullanıcıların kodlarına katkıda bulunduğu (Bkz. contribution) bir site. Oradaki kodları da insanlar kendileri yazıyor. Bu bahsettiğin CTRL+C, CTRL+V durumuna GitHub değil de, en fazla StackOverflow verilebilir. GitHub daha çok proje odaklıdır çünkü.
 
Genel tabirle uygulama geliştirirler. Geliştirmek içinse hata çözer, test eder, algoritma tasarlar, araştırma yapar.

Günlük 300-400 satır az değil mi?
Önemli olan satırdan çok, o satırlardan ortaya çıkan sonuç. Yani sen acemi birisiysen, 10 satırlık işi 100 satırla yaparsın. O yüzden günlük şu kadar satır kod yazdım diye gereksiz kafa yormaya gerek yok. Önemli olan, sonuç.
 
GitHub ve kopyala-yapistir sorularindan ziyade bence direkt desktop app nasil yapilir diye arastirman daha mantikli olur. Ondan sonra ogrenirsin zaten GitHub'in falan nasil isledigini.
 
Günlük 300-400 satır az değil mi?
Pro değilsen çok bence. Ben değilim çünkü. Doğrudan 300-400 satır yazmıyorsun. Mesela bir hypercasual oyun için seviye numarasına göre (mesela seviye 200) dinamik bir zorluk oluşturuyorsun. Yani derleyicinin böyle çalışmasını istiyorsun.Bir sürü kod yazıyorsun, siliyorsun, deniyorsun. Böyle böyle 300-400 satır oluyor.
 

Geri
Yukarı