Bilgisayar mühendisliği için Mac vs Windows laptop

Hocam MacBook bayağı sağlam cihaz bunu satıp ASUS TUF almak mantıklı olur mu? Sonradan pişman olmak istemem.

İlla emin olmak istiyorsan hangi okula gideceksen görüş hangi programları kullanıyorlar öğren, bazı okullar C bazıları Java ile başlıyor. Mac'inde ubuntu kurarak yada parallel emulator ile bu programları kullan, memnun kalırsan değiştirme Maci. Parallel sistem kaynaklarını windows ve macOS arasında bölüştürüyor yani kör topal bir windows kullanımı sunuyor ki üstüne ücretli. Ubuntu kurmak daha mantıklı ama kurarken dikkat et diske format atma, araştırıp öyle kur.

Mac'in çok iyi yönleri var ama aynı zamanda aşırı kötü yönleri de var. Microsoft sadece windows destekleyen bir bilgisayar çıkarsa yerden yere vurulurdu ama Apple bunu yapınca ''normal'' karşılanıyor nasıl oluyorsa. Bilgisayar dediğine istediğin işletim sistemini kurarsın, istediğin gibi kullanırsın. Yıllar geçti hiçbir gelişme olmadığı gibi daha kötü hale bile geldi, eskiden düzgün windows kurulabiliyordu artık oda yapılamıyor. Şahsen uyumluluk özürlüsü macle bir saniye uğraşmam çünkü ubuntu daha iyi olsa da yine bir windows değil..
 
İlla emin olmak istiyorsan hangi okula gideceksen görüş hangi programları kullanıyorlar öğren, bazı okullar C bazıları Java ile başlıyor. Mac'inde Ubuntu kurarak ya da parallel emulator ile bu programları kullan, memnun kalırsan değiştirme Mac'i. Parallel sistem kaynaklarını Windows ve macOS arasında bölüştürüyor yani kör topal bir Windows kullanımı sunuyor ki üstüne ücretli. Ubuntu kurmak daha mantıklı ama kurarken dikkat et diske format atma, araştırıp öyle kur.

Mac'in çok iyi yönleri var ama aynı zamanda aşırı kötü yönleri de var. Microsoft sadece Windows destekleyen bir bilgisayar çıkarsa yerden yere vurulurdu ama Apple bunu yapınca "normal" karşılanıyor nasıl oluyorsa. Bilgisayar dediğine istediğin işletim sistemini kurarsın, istediğin gibi kullanırsın. Yıllar geçti hiçbir gelişme olmadığı gibi daha kötü hale bile geldi, eskiden düzgün Windows kurulabiliyordu artık oda yapılamıyor. Şahsen uyumluluk özürlüsü Mac'le bir saniye uğraşmam çünkü Ubuntu daha iyi olsa da yine bir Windows değil.

Hocam sanallaştırma yapmak istemiyorum cihaza, adam gibi Windows laptop alıp düzgünce kurulumları yapmak istiyorum. Fakultedeki PC'ler zaten idarelik üstüne bir de bununla idare edemem düzgün bir cihaz almak şart. Bunu ilana koydum sattığım gibi ASUS TUF alacağım.
 
Şimdi hocam, bilgisayar mühendisliği öğrencileri genellikle programlama, veri tabanı yönetimi, web geliştime ve yazılım gibi konular üzerinde çalışırlar. Şimdi, bilgisayar mühendisliği için hem Mac hem de Windows tabanlı bir laptop uygun olabilir. Ama bütçenize, kişisel tercihlerinize, kullanım durumunuza ve ihtiyaçlarınıza bağlı olacaktır hocam. Şimdi Mac, özellikle web geliştirme ve mobil uygulama geliştirme için popüler bir işletim sistemidir. macOS işletim sistemi, üstün kullanıcı deneyimi ve daha yüksek güvenlik seviyeleri sunar. Virüs bulaşma riski Windows'a göre azdır. Ama şu yüksek fiyatlar büyük bir dezavantaj maalesef. Öte yandan, Windows bilgisayarlar, geniş bir yelpazede bulunan farklı özelliklere sahip çok sayıda seçenek sunar. Windows, özellikle işletmelerde yaygın olarak kullanıldığı için, Windows bir bilgisayar kullanarak farklı yazılım ve araçlarla uyumlu olabilirsiniz. Sonuç olarak, sizin bütçeniz, ihtiyaçlarınız, tercihleriniz göz önünüzde bulundurulmalıdır. Ben size iki işletim sistemini karşılaştırdım ve anlattım. Şimdi tercih etme sırası sizdedir hocam.
 
Şahsen ben Mac'i o kadar para vermeye değer bir cihaz olarak görmüyorum. Cihaz iyi, özellikler, performans ve kullanışı gayet güzel ve pratik fakat daha mantıklı seçimler de var. Ayrıca Windows cihazları da koskoca değil. Huawei gibi markaların çok hafif cihazları da var. Hem Mac'den daha ucuz hem de aynı işlevi görüyor.

Aynı özelliklere ve güce sahip, daha ucuz Windows cihaz var mı hocam? Öyle saçma karşılaştırmamı olur,2005 model bilgisayarlarda aynı işlevi görüyor ona bakılırsa,Macbooklar fiyatına göre performansları mükemmel cihazlar,ekran özelliklerini belirtmiyorum bile
 
Kalite ve yalın performans istiyorsan MacBook tabii ki de, mbpro kalitesini Windows bilgisayarlarda bulman imkansız, en yakın bilgisayar Razer Blade modellerini incelerseniz görürsünüz:)
 
Aynı özelliklere ve güce sahip, daha ucuz Windows cihaz var mı hocam? Öyle saçma karşılaştırmamı olur,2005 model bilgisayarlarda aynı işlevi görüyor ona bakılırsa,Macbooklar fiyatına göre performansları mükemmel cihazlar,ekran özelliklerini belirtmiyorum bile
Karşılaştırma saçma değil bence. Yani ucuz olarak binlerce lira beklemeyin ama Macbook'u sırf ekran özellikleri mükemmel falan diye de almam yani. Ayrıca performans olarak hangi performansı diyoruz? M1 mi M2 mi? Ama ikisi de fark etmez, fanı olmayan ve iki uygulama açınca ateş topuna dönüşen bir bilgisayar alacağıma Windows almak her halükarda daha mantıklı. Çünkü daha fazla seçeneğe sahip.
 
Karşılaştırma saçma değil bence. Yani ucuz olarak binlerce lira beklemeyin ama MacBook'u sırf ekran özellikleri mükemmel falan diye de almam yani. Ayrıca performans olarak hangi performansı diyoruz? M1 mi M.2 mi? Ama ikisi de fark etmez, fanı olmayan ve iki uygulama açınca ateş topuna dönüşen bir bilgisayar alacağıma Windows almak her halükarda daha mantıklı. Çünkü daha fazla seçeneğe sahip.

Hangi bilgisayar ateş topuna dönmüş? Fanı olmayan modeller Air M2'ler sadece, kuzenim 1 yıldır yazılım için kullanıyor ve ateş topuna döndüğünü hiç görmedim:)10.nesil i7 mbpro 16 kullandım 2 yıl boyunca biraz ısınma oluyordu, bu yıl M2 Pro 14'e geçtim ısındığına şahit olmadım, neden bahsediyorsunuz hocam siz:) ben sadece ekran özelliği demedim, o ekrana sahip Windows bilgisayarlar 30kdan başlıyor zaten demek istedim, aradaki fiyat farkı uçurum değil gözüktüğü gibi, en basit örneği ile kulaklık çıkışından hoparlör kalitesine kadar araştır bak, muadili bilgisayarı Apple'dan daha pahalıya bulucaksın
 
Hangi bilgisayar ateş topuna dönmüş? Fanı olmayan modeller Air M.2'ler sadece, kuzenim 1 yıldır yazılım için kullanıyor ve ateş topuna döndüğünü hiç görmedim:)10.nesil i7 mbpro 16 kullandım 2 yıl boyunca biraz ısınma oluyordu, bu yıl M.2 Pro 14'e geçtim ısındığına şahit olmadım, neden bahsediyorsunuz hocam siz:) ben sadece ekran özelliği demedim, o ekrana sahip Windows bilgisayarlar 30kdan başlıyor zaten demek istedim, aradaki fiyat farkı uçurum değil gözüktüğü gibi, en basit örneği ile kulaklık çıkışından hoparlör kalitesine kadar araştır bak, muadili bilgisayarı Apple'dan daha pahalıya bulucaksın
Hocam ben de M2 kullandım ve gayet de benim kullandığım ısınıyordu. Ben burada kendi deneyimim ile ilgili bir yorumda bulundum. Onun için Macbook tavsiye etmem. Kendi laptopumda aynı işlemleri yaptığım zaman da M2 laptopuma göre daha fazla ısınmıştı. Gayet de dizimde o sıcaklığı hissedebiliyordum. Bilgisayar fiyatlarını da biliyorum zaten hocam her gün gelen yeni fiyatlar ile de şok geçiriyoruz. Ayrıca siz kuzenim daha bir yıldır yazılımcı diyorsunuz o zaman ben de size 10 yıla yakındır yazılımda çalışan amcamı örnek sunayım. Kendisi Windows'u Mac'e tercih eder ve kullanış, kullanım açısından da Windows'u tercih ettiğini söylemiştir. Mac'i çok spesifik durumlarda kullanıyor. Onu da zaten şirket sağlıyor. Madem bu konuda deneyim daha önemli o zaman bundan daha sağlam ve uzun bir deneyim görmedim ben çevremde. Daha iyi bir deneyim sizde var ise lütfen söyleyin :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı