Biraz ciddi olalım, Kılıçdaroğlu kazanamayacak

Zafer nidaları attığımı hatırlamıyorum. Epey yukarıda belirttiğim gibi iki kötü arasında seçim yapmaya mecbur bırakıldık. Bunun adı zafer değil onu iddaa etmedim hiçbir mesajımda.
Ben ve benim gibilerin arasında senin onlarca akraban, eşin dostun, arkadaşın olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.
Kendi yakınlarına bile üstten bakıyosan git zaten durma buralarda 👋
Çok şükür görüştüğüm yakınlarımda öyle biri yok. Olsa da ona da üzülmem. Eş dost yakın fark etmez. Bu partiye oy atıyorsa her şey müstahak. Basit bir örnek vereyim. Ben gidip sizle dalga geçsem veya şiddet uygulasam veya paranızı falan çalsam. Yani size zararım dokunsa. Gelip beni sever misiniz? Sevmezsiniz. Veya diyelim bu durumu 3.şahıs olarak görüyorsunuz. Birisi birisine şiddet uyguluyor parasını çalıyor ama o kişi hala o kişiyi arkadaşı dostu olarak görüyor. Ne düşünürsünüz bu kişiler hakkında? Mantık bu.
 
Bak bu konuda da katılmıyorum mesela. Hukuk devletiysen hukuk süreci işletmen gerek. Hukuk, halkı tatmin etmek değildir.

Sözde terörist aktor demirtaş'ı hukuksuzca içeride tutmakla çözülecek iş değil terör, eğer düşüncen buysa. İHA, SİHA ile mağara vurarak da çözemeyiz bunu. Halkça çözüm gerek. Ne silahla ne de otoriter ve hukuka uygun olmayan kararlarla çözemeyiz. Çözülmüyor zaten. Daha yeni 5 şehit verdik. 30 senedir aynı terane.

Hocam ben tayyibe oy veriyorum diye adam bana demediğini bırakmıyor, vatan haini demediği kaldı. Üstelik bunu düşünüp bir de demokrasiden bahsediyor, şimdi bu kafada olan insanların hukuksuzca yatıyor diye mâlum şahıs için demokrasi aramaları ne kadar mantıklı?
Konu selo olunca haktan hukuktan bahsediyor, benim verdiğim oya sıra gelince neresine kaçıyor o hukuk?
Bir aydınlatır mısın Allah aşkına.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar umudumuz olsa da biraz gerçekçi olup en kötü olasılığı düşünün. Sinan Oğan KK'ye destek verse bile çoğu oyu Erdoğan'a gidecekti. %49.5 oya 0.6 bile eklense kaybediyoruz zaten. Ümitlenelim ama boşa ümitlenmeyelim. 2028'e kadar yine Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetilmek zorundayız. Bu kadar şeye rağmen ülkenin %50'si hala mevcut iktidarı destekliyor. Görüşlerinizi bekliyorum.
Kılıçdaroğlu'na oy verenlerin, %70'i kaybederiz diyor zaten. Fakat tahmin ile umut aynı şey değil. Matematiksel olarak ortada bir imkansızlık yokken, neden umut olmasın ki? Oyların çalındığı iddiası da bir umut oldu. Bu arada Sinan Oğan, Tayyibe destek verdiği halde oylarının %60'ı Kılıçdaroğlu'na gidecek bence.
 
Hocam ben tayyibe oy veriyorum diye adam bana demediğini bırakmıyor, vatan haini demediği kaldı. Üstelik bunu düşünüp bir de demokrasiden bahsediyor, şimdi bu kafada olan insanların hukuksuzca yatıyor diye mâlum şahıs için demokrasi aramaları ne kadar mantıklı?
Konu selo olunca haktan hukuktan bahsediyor, benim verdiğim oya sıra gelince neresine kaçıyor o hukuk?
Bir aydınlatır mısın Allah aşkına.

Muhalefete LGBT dediler vatan haini dediler daha da sayarım ha :D
 
Şu konuda 30 sayfa tartışılmasına bile gerek yok, kim kazanırsa kazansın hayatınızda bir şey değişeceğine mi inanıyorsunuz? Muhalefet en başından beri nasıl bir bombanın kucağına gittiklerinin farkında değil, dışarıdan o ekonomiyi böyle toplarız ya biz hesap yaptık şöyle çıkacağız falan geçin bunları. Hepsi oy için taktik, sonuçta olumsuz konuşamazlar.

Ben size söyleyeyim şu anki ekonomik enkaz başına geleni bitirecek. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun tuzu kuru bu dönemden sonra siyasetten ellerini eteklerini çeker giderler devamında kim batırdı, kim batırmadı kavgaları çıkar. Millet ittifakı kazanırsa zaten "CHP geldi ekonomiyi batırdı yeğenim" filminin devamının çekilmeyeceğini görmek zor değil.

Şu anki maaşlara, dolar kuruna, market fiyatlarına iyi bakın çünkü en geç sene sonunda bundan eser kalmayacak. Hatta bugünkü hale geri dönmek için bile yıllar geçecek. Kılıçdaroğlu kazansa dahi bu enkaz yüzünden kendisine oy verenlerden "iyi güzel ama Erdoğan'da bile böyle batmamıştık" diyenler olacak bunun temelini Erdoğan'ın attığını unutarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı