Sanayide çıraklığın günlüğü kaç TL?

Anlaşmanıza bağlıdır.

Çalışma vakitlerini yasal süreyi aşmayacak şekilde ve en az asgari ücret tutarında anlaştığınızdan emin olunuz.
Özlük dosya gereksinimlerini karşılayınız ve SGK İşe Giriş Bildirgesi'ni de talep ediniz.
Her ay e-Devlet aracılığıyla SGK Tescil ve Hizmet Dökümünüzü değerlendiriniz.
İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı hususunda kendinizi güvende hissetmediğiniz hiç bir durumda çalışmayınız, doğru kişisel koruyucu donanımı doğru şekilde kullanmaya özen gösteriniz.

Herhangi bir sorun halinde 170 ile iletişime geçebilirsiniz.
Sanayide işler öyle işlemiyor dostum.
 
@clazz, bunu değiştirmek için önce bu yaklaşımdan vazgeçmeniz gerekir. Aksi takdirde böyle kalmaya devam eder. Dediğim gibi, eşek olduktan sonra semer vuran çok olur.

Çoğu kişinin umurunda bile değil farkındasın değil mi suriyeliler bunları geç yarı fiyatına bile çalışıyor. Adam ezilmeyecek diye akşam aç mı yatsın?
 
@clazz, bunu değiştirmek için önce bu yaklaşımdan vazgeçmeniz gerekir. Aksi takdirde böyle kalmaya devam eder. Dediğim gibi, eşek olduktan sonra semer vuran çok olur.
Toplumun değiştirebileceği bir şey değil bu. Denetim ve kontrole girmesi gerekiyor düzenlenmesi için.
 
Hangi işin çıraklığı olduğuna bağlı.Karnın doyar orası kesin esktra bişeyler bekleme asgari ücretten bir iki tık aşağı alırsın burdakilerin de çok gazına gelme yok hak hukuk fln hiç bi yerde iş bulamazsın ÇIRAK nedir önce onu bi oturt kafanda ondan sonra bu arkadaşların hak hukuk demeleri komiğine gelir zaten merak etme sanayide hiç çalışmamış kişilerden bu tür tavsiyeler alırsan aç kalırsın.
 
@clazz, toplum tavrını ortaya koymadan denetim bir anlam ifade etmez. Zira o denetimi yapanlar da bu toplumdaki insanlardır. Toplum bilinci devamında uygulanan denetim mutlak ile bir sonuç elde edebilirsiniz.

@can00can, herkes hakkını savunursa belirli bir süreç ardından kimse aç kalmaz, aksine fazlasıyla doyar. Ancak bu şekilde toplum olarak olması gereken noktaya gelebiliriz.
 
@can00can, müşteri beklentilerinin standartlara göre doğru şekilde sağlandığı ve dolayısıyla yüksek kazançların döndüğü işletmelerde bu tür bir durum söz konusu değil. İşinin ehli olup olmadığına bakılır, içinde bulunduğu durumdan ötürü istismar edilip edilemeyeceğine değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı