Uzaylılar var mı?

Var olduklarina dair bir kanit yok.

Evrenin buyuklugu dusunuldugunde bizler kadar zeki canli olmamasi ihtimali cok dusuk. Ancak dogal seleksyonun her zaman zekayi odullendirmedigi ve yasanabilir gezegenler arasindaki mesafe ve zaman problemi goz onune alindiginda insan nesli yok oluncaya dek hicbir inter galaktik zeki canliya temas etmeme ihtimalimiz gayet olasi.

Evren oyle buyuk.
 
Hocam koca evrende yalnız olacağımızı düşünmüyorum, ayrıca daha galaksilerin dışına çıkamıyoruz ve düzgünce gözlemleyemiyoruz. Yakınımızda sayılan mars gezegeninin 4 milyar yıl önceki tahmini görüntüsü ortaya çıkartıldı.

DxIuk_TX0AAVV_l.jpg

Ayrıca tahmini olarak bildiğimiz evrenin sadece %3-4'lük kısmını biliyoruz ve dahasını bilmiyoruz. Solucan deliği gibi teorilerde mevcut. Ayrıca 3.boyutun dışından varlıklar olabilir. Yani tahmin etmek kesin yorum yapmak çok zor fakat bilim her zaman ilerlemekte ve suyun ve atmosferin bulunduğu yerlerde hayat olması çok yüksek ihtimal. Muhtemelen Dünya'da son yüzyıllarını yaşıyor ve iklim kayboluyor.(Yanlış bilgi verdiysem düzeltiniz.)
 
Merhaba. Evet, uzaylılar kesin olarak vardır, benim kendi görüşüme göre de.

Teknolojik seviye olarak biz onlara göre şu anda sadece taş devrindeyiz, onlar bize göre ise çok ileri teknoloji seviyesinde olduklarından ve ara sıra dünya ziyaretlerinde insanın genel karekterini çok iyi tanıyıp tahlil edebildiklerinden bizimle birebir karşılaşmaktan veya kendi fizikleriyle oldukları gibi bizlere görünmekten sakınıyorlar, bu konuda çok büyük çekinceleri var.

Hollywood film endüstrisi yıllardan beri uzaylı filmlerinde, uzaylıları dünyalıları devamlı kaçıran, üstün teknolojileriyle (bizleri ise hemcinslerine, doğaya, bitkilere, tüm canlılara kendi çıkarları veya ülke çıkarları için sürekli şiddet uygulayanlar olarak gördüklerinden) bize her zaman hakimiyet kurmaya çalışan dünya dışı varlıklar olarak UFO filmlerinde işlediği için uzaylıların dünya insanlarının onlar hakkındaki düşünceleri ne yazık ki çok olumsuz yöndedir. Bu yüzden de bize doğrudan görünmekten kaçınıp görünmezliklerle, bakteri, tek hücreli canlı, vb. halinde bile görünmeleri ihtimali vardır. Ama her ne olursa olsun uzaylılar kesin olarak içinde yaşadığımız evrende mutlaka vardır.

Dini açıdan bakılırsa eğer; Kutsal kitabımızda da bizden çok uzaklarda, çok ileri teknolojilere sahip olarak yaşayan canlı varlıkların varlığından söz edilmekte ve bu konuya özellikle atıfta bulunulmaktadır. Ayrıca laser ışınlarından da gaipten haber çalmaya çalışan iblise (şeytanlara) karşı ışın kalkanı olarak kullanımından da ayrıca söz edilmektedir. Kolay gelsin.

Amerika'lıların dünyaya bir kaza sonucu düşen uçan daireden çıkardığı uzaylıların cansız bedenlerinin büyük gözlü, çocuk boyunda, vb. fiziki görünümündeki olan uzaylıların gerçek uzaylılar olduğuna inanmıyorum, sadece filmlerinde oynanan karekterlerle tam uyumlu olsun diye ayni Star Wars filmlerinde de kendi oluşturdukları canlı gibi görünen karekterlerle birebir oluşturulmuş şekillerdeki dünya dışı yapay insanlardır sadece. Bu da onların filmlerinde oynayan canlı karekterlerle birebir uyuşması ve filmlerinin rekor hasılatları kolayca yakalaması amaçlı yapılmış suni çabalarıdır, kendi görüşüme göre. Gerçek uzaylıların ise ne şekilde olduğunu, insanlara ne kadar çok benzediğini tam olarak bilemiyoruz, bu konuda elle tutulur çok net bilgimizin olduğunu (şimdiye kadar olan tespitlerle) tam olarak düşünmüyorum. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bir bilim insanı olarak evrende yalnız olma olasılığımız da ziyadesi ile ürkütücü, yalnız olmama olasılığımız da bir o kadar ürkütücü... Matematiksel olarak ve fizik yasaları dahilinde düşünürsek evrende yalnız olma ihtimalimiz düşük. Ha; eğer günün birinde bizden daha ileri bir seviyede medeniyet ile karşılaşırsak kuvvetle ihtimal akıbetimiz, Anglo Sakson kolonistlerle karşılaşan Kızılderililer gibi olacak... Daha magazinsel kısımlara (Ufo/Uap) dönecek olursak, true believer birisi olmuşumdur hep. 2020'de tüm dünya pandemi ile cebelleşirken Amerikalıların üstelik de Pentagon vasıtası ile ''Yuav biz de böyle böyle şeyler görüntülüyoruz arada bir bakın gördünüz mü ? biz de çözemedik keh keh'' şeklinde servis etmeleri son derece sıra dışı bir hadiseydi... İnsanların en umurunda olmayacak anda pat diye halının altına süpürülen videoları bir anda ''Evet bunları görüntüledik'' diye konfirme ettiler... Son zamanlarda itirafçıların beyanları, bu beyanların Bob Lazar'ın anlattıkları ile uyumlu olması da cabası... Doğal olarak ''Neden hep peki Amerika'' demeniz son derece doğal olacak zira Amerika şu anda küresel anlamda uzay teknolojisi ve askeriye bakımından en gelişmiş ülke... Ki üstelik ''Metalik Küre'' şeklinde tanımladıkları Uap videolarından bir tanesi Ortadoğu'da çekilmiş... Ezcümle; ''The Truth Is Out There''...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı