24 senelik ev depreme dayanıklı mıdır?

Gözlerimde bi' sıkıntı yoksa eğer bina pise kulesi gibi yan duruyor. Karot testi yapmalısınız net cevap için.

Fotoğraf öyle gözüküyor bir de böyle bakın hocam
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20230815-183721.jpg
    Screenshot_20230815-183721.jpg
    141,4 KB · Görüntüleme: 57
Hocam artık iş apartmanın kaç yaşında olduğuna kalmadı haberlerde gördük daha 1 yıl önce yapılmış apartman yıkıldı asıl önemli olan apartmanın sağlamlığı.
 
99 Depremini görmüş 34 senelik binada oturuyoruz bizde.Ufak bir çatlak bile göremedim ben şu zamana kadar.Dayanıklılığına göre değişir.
 
Arkadaşlar, bir eve taşınacağız. Bir görüşünüzü sorayım. Ev sizce dayanıklı mı? Ev 24 senelik, 9 katlı fakat zemini sağlam. Depremde yıkılır mı? 1999 inşaat halindeydi. Sizce 7.5 depreme dayanır mı? Binanın inşa edildiği yer eskiden taş ocağıymış yani sağlam.
Çok korkuyorum.

Deprem testi yapıyorlar binalardan bir silindirimsi parça söküp. Dilerseniz yaptırabilirsiniz.
 
Fotoğraf öyle gözüküyor bir de böyle bakın hocam

Binanın görüntüler güncel değil ve bunlara bakarak da yorum yapmak doğru değil. Önceden yazdığım gibi karot testi yapın binanın sağlamlığı hakkında bilgi edinmek için. O da yeterli olmayacaktır tabii, bina sağlam olsa da yeteri kadar derinden inşaatına başlanmadıysa olduğu gibi yan yatabilir büyük bir depremde. İncelemeniz lazım yani.
 
Büyük bir depremde hasar alacaktır her türlü önemli olan sizi koruması 6 şubat depreminde bizim binamız 30 yıllıktı binadan kimsenin burnu bile kanamadan assaga inebildik ama ağır hasar görmüştü.
 
28 senelik olması önemli değil malzeme kalitesi ve zemin önemli. 2 senelik yeni evler vs sağlam olmasa yıkılır. Eski/yeni olması pek önemli değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı