HP Victus-16 işlemci sıcaklığı 100 derecelerde geziyor

soldier born

Femtopat
Katılım
18 Ağustos 2023
Mesajlar
22
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler, yaklaşık bir buçuk hafta önce aldığım laptopumun işlemcisi oyunlarda 95-102 derece aralığında geziyor. %40-%60 kullanımda ve genellikle 100 derecenin üstünde.

Laptopun özellikleri;

AMD R5 5600H.

32 GB RAM.

RTX 3060 6 GB.
 
Soğutucu alın altına. Havalar çok sıcak. Soğutucu ile 90 derecelere iner şu sıra ancak.
Soğutucu almayın, HP Victus 16 serisi sıcak havayı alttan üflediği için, soğutucu uzun vadede fanları bozacaktır ve ayrıca sıcak havayı geri içeri zorla hapsediyorsunuz. Laptopu masadan biraz kaldırın (altına silgi konulabilir).
 
cevaplarınız için teşekkürler, yazım kurallarından uyarı aldığım için yazamadım (ilk defa forum kullanıyorum) hocam soğutucuyla kullandığım değerlerdi yukarıda yazdığım, ama soğutucusuz kullandığımda da herhangi bir şey değişmiyor. ayrıca diğer victusları bilmiyorum ama benimkinde sıcak havayı alttan alıp arkadan 2 ve sağdan 1 çıkış şeklinde dışarıya üflüyor
 
Soğutucu almayın, HP Victus 16 serisi sıcak havayı alttan üflediği için, soğutucu uzun vadede fanları bozacaktır ve ayrıca sıcak havayı geri içeri zorla hapsediyorsunuz. Laptopu masadan biraz kaldırın (altına silgi konulabilir).

Sıcak havayı alttan üflemiyor çekiyor. Ama soğutucu almak mantıksız olur altına bir silgi kalemlik vs. bir şey koyması daha mantıklı olur.

Cevaplarınız için teşekkürler, yazım kurallarından uyarı aldığım için yazamadım (ilk defa forum kullanıyorum) hocam soğutucuyla kullandığım değerlerdi yukarıda yazdığım, ama soğutucusuz kullandığımda da herhangi bir şey değişmiyor. Ayrıca diğer Victus'ları bilmiyorum ama benimkinde sıcak havayı alttan alıp arkadan 2 ve sağdan 1 çıkış şeklinde dışarıya üflüyor

Sağdan çıkış yok ki Victus'lar da? Her neyse zaten soğutucu çok bir etki yapmaz. Bir sorununuz yok sıcaklıklar laptopa göre normal 105 dereceye gelir ise kapanır zaten kendini ayarlar işlemci korkmanıza veya hasar görecek diye üzülmenize gerek yok. Victus laptoplar kötü modeller olmasa da çoğunlukla sıcaklıkları sınırda tutuyorlar. Belki garantisi bittikten sonra güzel bir termal macun alıp sürebilirsiniz etkisi olacaktır.
 
başka bir sorunum yok sadece sıcaklık fazla, boştayken arada 70-80 e kadar çıkıp tekrar iniyor (50 derecelere) oyunlarda da genelde 100 ün üstünde (en fazla 103 gördüm) soğutuculu, masanın üstünde veya silgi tarzı birşeyle kaldırsam bile sıcaklıklar değişmiyor sürekli aynı garip bir şekilde. masadan kaldırdığımda net bir şekilde fan havasının çoğaldığı hissediliyor ama sıcaklık değişmiyor bu sicaklık uzun vadede zarar verir diye endişeleniyorum, 15 günlük iade sürem yarın bitiyor bu şekilde kullanırsam sıkıntı çıkarır mı yoksa iade edip farklı bir laptop mu almalıyım. ayrıca fotoğrafta belirttiğim gibi arka sağ ve sol köşelerde fan çıkışı birde sağda hava çıkışı bulunuyor benim modelimde, diğer modellerde farklı çıkışlar olduğunu hatırlıyorum
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20230818_143351.jpg
    IMG_20230818_143351.jpg
    98,9 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20230818_143334.jpg
    IMG_20230818_143334.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 29
Başka bir sorunum yok sadece sıcaklık fazla, boştayken arada 70-80'e kadar çıkıp tekrar iniyor (50 derecelere) oyunlarda da genelde 100'ün üstünde (en fazla 103 gördüm) soğutuculu, masanın üstünde veya silgi tarzı bir şeyle kaldırsam bile sıcaklıklar değişmiyor sürekli aynı garip bir şekilde. Masadan kaldırdığımda net bir şekilde fan havasının çoğaldığı hissediliyor ama sıcaklık değişmiyor bu sicaklık uzun vadede zarar verir diye endişeleniyorum, 15 günlük iade sürem yarın bitiyor bu şekilde kullanırsam sıkıntı çıkarır mı yoksa iade edip farklı bir laptop mu almalıyım. Ayrıca fotoğrafta belirttiğim gibi arka sağ ve sol köşelerde fan çıkışı bir de sağda hava çıkışı bulunuyor benim modelimde, diğer modellerde farklı çıkışlar olduğunu hatırlıyorum.

Öyle kanka termal macun yenileyip tozları almak lazım soğutucu maksimum 5 derece yazın bende 100 derece oynuyorum termal macun alana kadar Turbo Boost kapalı oynayacağım bende.
 
Başka bir sorunum yok sadece sıcaklık fazla, boştayken arada 70-80'e kadar çıkıp tekrar iniyor (50 derecelere) oyunlarda da genelde 100'ün üstünde (en fazla 103 gördüm) soğutuculu, masanın üstünde veya silgi tarzı bir şeyle kaldırsam bile sıcaklıklar değişmiyor sürekli aynı garip bir şekilde. Masadan kaldırdığımda net bir şekilde fan havasının çoğaldığı hissediliyor ama sıcaklık değişmiyor bu sicaklık uzun vadede zarar verir diye endişeleniyorum, 15 günlük iade sürem yarın bitiyor bu şekilde kullanırsam sıkıntı çıkarır mı yoksa iade edip farklı bir laptop mu almalıyım. Ayrıca fotoğrafta belirttiğim gibi arka sağ ve sol köşelerde fan çıkışı bir de sağda hava çıkışı bulunuyor benim modelimde, diğer modellerde farklı çıkışlar olduğunu hatırlıyorum

Hocam daha yeni aldıysanız sorun var. Başka bir model bakabilirseniz daha iyi olur.

Bende de Victus 16 mevcut ama öyle bir çıkış bulunmuyor garip. Ben de attığı yer panelin altı yani kasanın arkası.
 
Öyle kanka termal macun yenileyip tozları almak lazım soğutucu maksimum 5 derece yazın bende 100 derece oynuyorum termal macun alana kadar Turbo Boost kapalı oynayacağım bende.
yani çok yeni olduğu için garip geldi bu kadar ısınması, sürekli 100 derecenin üstünde oynamak sıkıntı çıkarmayacaksa dediğiniz gibi iade etmem performansından memnunum ama 6 ay sonra biraz tozlandığında sıcaklık 105 in üstüne çıkıp sorun çıkarmaz mı ?
 
Yani çok yeni olduğu için garip geldi bu kadar ısınması, sürekli 100 derecenin üstünde oynamak sıkıntı çıkarmayacaksa dediğiniz gibi iade etmem performansından memnunum ama 6 ay sonra biraz tozlandığında sıcaklık 105'in üstüne çıkıp sorun çıkarmaz mı?

Dandik sürüyor frimalar uğraştırıyorlar benim Legion da aldığımdan beri 1.5 yıldır öyle macunu kuru ama bir bilgisayarcı bulamadım güvenilir. Kızılay'a gidip adam gibi bir bilgisayarcı bulursam değiştireceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı