Grand Theft Auto: V neden Türkiye'de overrated?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar 3 jenerasyona da gelmiş, Steam gibi platformlarda sürekli en çok satılan listesinde olmuş, PC metacritic puanı 96 olan bir oyuna da bir zahmet "overrated" demeyin. Oynamak beğenmek zorunda değiliz elbette ancak ne zaman bir GTA oyunu çıktıysa hep fenomen olmuştur zaten.

3 jenarasyona da gelmesi o firmanın açgözlülüğünü temsil eder. Metacritic puanları oyunları çıktığı yıla göre değerlendirir güncel olarak değil. Ona bakılırsa 1998 yapımı "The Legend of Zelda: Ocarina of time" 99 puan ama 2023 yılında oynanması çok zor dayanamaz insan.
 
GTA SA sıkıcı değildi neyini sıkıcı buldunuz? Size göre en iyi GTA oyunu ne? GTA 3'mü?
GTA SA'da hikaye dışında yapacak bir şeyiniz yoktu. O manada söyledim online kısmı ve hikaye dışı sunduğu görevler ile çok şey yapabiliyorsunuz. O manada yoksa GTA SA dönemin en iyi oyunudur. Bana göre en iyi GTA ya Vice City ya da GTA 4'tür hala ikisi arasından karar verememişimdir.
 
Ben overrated oldugunu düşünmüyorum. Hikayesi zaten ağır olan bir oyun değil. Diğerlerininde dediği gibi klasik Hollywood filmi havasındaydı. Bana güzel gelmişti. Açık dünyası çok dolu olmasa da mekanikleri zamanına göre gayet iyiydi. Hala günümüzde kendini oynattırabilen bir oyun. Bende sizinle aynı kafada tekrardan bir başlamıştım. Hatta 3-4 saat hikayede takılır çıkarım demiştim. Ama bir şekilde oyunu sonuna kadar tekrar oynadım ve bitirdim. Oyunun güzel olup olmaması öznel bir durum ama overrated olarak değerlendirmek pekte adil değil diye düşünüyorum.
 
Arkadaşlar son zamanlarda çoğu yerde GTA V övüldüğünü gördüm. Rockstar Games'in birçok oyunu zaten bana kalırsa overrated ama GTA V özellikle ülkemizde nedense ekstra bir overrated. Bunda küçük yaş kitlesinin de payı büyük çünkü en çok onlardan GTA V övgüsü duyuyorum sorsan Rockstar'ı bilmezler. Genel olarak bir abartma var. Geçtiğimiz günlerde GTA V'yi tekrar oynamaya karar verdim ve size deneyimlerimi anlatmak gerekirse:

1: Hikaye çok sönük.
2: 3 karakter olduğu için hikayenin adamakıllı bir ilerleyişe kavuşması için oyunun %30-40 gibi bir kısmını geçmeniz gerekiyor.
3: Oyundaki karakterler oldukça normal sıradan karakterler o "çok iyi yazılmış karakter" hissini bende yaratamadı.
4: Oldukça sıradan bir open world-shooter
5: Oyun sizi içine çekmeye çalışmıyor siz içine girmeye çalışıyorsunuz. Örnek olarak.

oyuna franklin karakteri ile başlıyoruz ve simeondan görevler alıyoruz. Simeon görevleri bitip oyun gerçekten başladığında micheal gelip simeonu bir güzel pataklıyor ve oyun bize simeonu unutturmaya çalışıyor, ölmüş gibi lanse ediyor sonrasında ise simeon aniden bizi telefonla arıyor.
Bu oyuncuda bir "ne?" etkisi yaratıyor.
6: Oyun oldukça çizgisel. Bunu sevenler vardır fakat gereğinden fazla çizgisel bana göre.
Bilmiyorum belki de bu kadar övüldüğü için beklentim yükselmiştir ve biraz daha eleştirel gözle bakmışımdır ama bana kalırsa GTA V sıradan bir open world shooterdan başka bir şey değil.
Puan: 100 üzerinden 83.

Eki Görüntüle 1916972

Eki Görüntüle 1916973

Eki Görüntüle 1916974

Görseller: Grand Theft Auto: V

GTA 5 zaten hikayesi çok sönük bir GTA oyunuydu. Mesela benim favorim GTA4'tür her zaman.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Burada herkes overrated kelimesine takılmış evet abartı olabilir bu kelime ancak objektif bakarsanız oyunun hikayesi kötüydü 3 karakter olduğu için karakterlere bağlanıp karakteri anlamamız zorlaşiyordu oyunun fizikleri GTA 4'ten kötüydü girilecek mekan sayısı azdı.
 
2013 de bu tarz Amerikan rüyasını bu kadar canlı bir açık dünyayla ve iyi bir hikayeyle birleştirebilen oyun yoktu GTA 5'in açık dünyasının canlılığı bugün bile çoğu oyunda yok.
 
Siz GTA V'e sıradan bir open world shooter demişisiniz ve bana kalırsa büyük bir ayıp etmişsiniz. Yılına göre inanılmaz yenilikçi ve açık dünyası içerikle dolu bir oyun. Hikayesi bana kalırsa ayrı anlamlı ve güzel. GTA serisi açık dünya anlamında her zaman standart belirleyen bir oyun serisi olmuştur. Günümüzde bile GTA V açık dünyası kadar büyük ve içerik dolu bir dünya yapan firma yok. Ortada gerçekten inanılmaz kaliteli ve büyük bir iş var. Bir de 2013'te çıkan oyunu 10 sene sonra eleştirirken biraz insaflı olmak lazım.
 
GTA Trilogy'i Rockstar yapmadı ve RDR2 GTA 5, GTA 4, GTA San Andreas daha da güzellerine de imza attı da işte overratedmış öyle olmuş.

GTA: Sa gibi bir fenomeni PC'de düzgün hale çıkartmaya yeltenmemiş, GTA 4Ü konsollar dışında bozuk çıkartmış, RDR2'nin Online'ını sırf az satıyor diye durdurmuş ve her ne kadar kendi yapmasa da trilogy rezilliğini kendi adı altında yayınlamış bir firma.
 
GTA SA'da hikaye dışında yapacak bir şeyiniz yoktu. O manada söyledim Online kısmı ve hikaye dışı sunduğu görevler ile çok şey yapabiliyorsunuz. O manada yoksa GTA SA dönemin en iyi oyunudur.

Hocam nasıl yok serbest gezerken kumar, minigameler vb. her türlü şey vardı bir PS2 oyununa göre gezmelik haritasıda çok büyük daha ne lazım.
 
Siz GTA V'e sıradan bir open world shooter demişisiniz ve bana kalırsa büyük bir ayıp etmişsiniz. Yılına göre inanılmaz yenilikçi ve açık dünyası içerikle dolu bir oyun. Hikayesi bana kalırsa ayrı anlamlı ve güzel. GTA serisi açık dünya anlamında her zaman standart belirleyen bir oyun serisi olmuştur. Günümüzde bile GTA V açık dünyası kadar büyük ve içerik dolu bir dünya yapan firma yok. Ortada gerçekten inanılmaz kaliteli ve büyük bir iş var. Bir de 2013'te çıkan oyunu 10 sene sonra eleştirirken biraz insaflı olmak lazım.

Hocam bu oyunu oynayacak kişi 2013'te oynamayacak 2023'te oynayacak oynayınca da bu sorunlar yüzünden oyunu sevmeyecek belki de. Biz de işte 2023'teki sorunlarına değindik.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı