Dershaneye gitmek evde çalışmaktan daha mı mantıklı?

ErayDq

Picopat
Katılım
14 Ocak 2024
Mesajlar
361
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
11. sınıfım seneye YKS gireceğim ve temelim yok. Bu sene temelimi güzel bir şekilde atıp TYT pratiği yapacağım. Fakat seneye AYT'ye çalışırken dershaneye gitmek mi daha mantıklı ya da bu sene yapacağım gibi evden çalışmak mı? Bu arada ekonomik problemim yok.
 
Eğer kendi disiplinini sağlayıp gerçekten adam gibi çalışacaksan ev daha mantıklı.Eğer illaki destek alacağım diyorsan özel ders daha faydalı dershaneden.
 

@OnlyLucky
@ErayDq
 
Dershaneye gitmeyin, koçluk alın. Dershane para tuzağından başka bir şey değil. Rezalet ötesidir dershaneler.

Denemek isterseniz birkaç gün girin bakın. %85'i babasının parasını yemek için gelmiş eğlence arayan tipler.
 
11. sınıfım seneye YKS gireceğim ve temelim yok. Bu sene temelimi güzel bir şekilde atıp TYT pratiği yapacağım. Fakat seneye AYT'ye çalışırken dershaneye gitmek mi daha mantıklı ya da bu sene yapacağım gibi evden çalışmak mı? Bu arada ekonomik problemim yok.
Üniversite sınavı için dershaneye verdiğim her kuruş hala içimde kalmıştır. Evde oturup kendi eksiklerime odaklansam daha iyi yapardım diye düşünüyorum. Sınıfları puana göre sıralayıp sadece en başarılı sınıfa odaklanan para tuzağı alanlar.
 

@OnlyLucky
@ErayDq

Yok hocam ev işini unutun biraz uzak bir örnek olacak ama LGS zamanı 1 dönem ben gitmedim evde hallolur diye ama öyle olmuyormuş 2 dönem gittim yine iyi bir şeyler yaptım ben ama YKS başka bir seviye dershane derim tekrardan.
 
Yok hocam ev işini unutun biraz uzak bir örnek olacak ama LGS zamanı 1 dönem ben gitmedim evde hallolur diye ama öyle olmuyormuş 2 dönem gittim yine iyi bir şeyler yaptım ben ama YKS başka bir seviye dershane derim tekrardan.

Benim tarafımdan bakarsak da LGS zamanı gitmem benim zararıma olmuştu.

@OnlyLucky

Sabah 8'de okul başlıyor. Saat 15'de bitiyor. Dershane'ye bir saat sonra gitsem saat 16. Haftaiçi üç saat ders olduğunu varsaysak 19'da dershane biter ve ev için yolculuğa başlarım. Akşam mesaisi çıkışı tıklım tıklım olan metro + otobüslere aktarma yapmam gerekecek. En iyi ihtimalle bir saat sonra eve varacağımı varsayarsak 20'de evdeyim. Aç susuz metrolarda süründükten sonra tabii ki yemek yemem lazım. Bir saat de o. Saat 21 oldu. Ben 16'da eve gelince bile uyuyan uyumazsam da 10 gibi yatan biriyim. Saat 21'de uyumazsam ölürüm uykusuzluktan. Ama uyumayıp ders çalışmam gerekli çünkü dershane ve okulun üzerine kendi çalışmanı koymadıktan sonra anlamı yok. Onu geçtim ödevin de var. He bir de kitap okuyacaksın. Ödev en iyi ihtimalle bir saat sürse, bir saat kitap okunsa saat 23 olur. En az üç saat ders çalışman gerekli ki bir anlamı olsun dershanenin. Saat sabahın ikisi oldu. Kuran ezberim var benim. Kuran da okumam gerek.Ayrıca gün içinde namazları da kaçırdım zaten. Bir saat de onlar desek Saat üç oldu. Saat üçte yattım ve altıda geri kalktım okula gitmek için. Eee? Ben namaz kılmadım, resim çizmedim, arkadaşlarımla vakit geçirmedim, ailemle vakit geçirmedim, dizi izlemedim, film izlemedim. Günde üç saat uyku ile okul+dershane+ev kombosu yaptım. Peki ya YKS'de birinci olsam dahi ne ifade eder ki benim için?Benim üç yaşında kardeşim var. Ben üniye gidene kadar o 5 yaşında olacak. Şuan doğru düzgün konuşamayan kardeşim birden bire okul çocuğu olacak. Onunla hiç vakit geçirmemiş olacağım. Bir de dört yıl üniye gideceğim göremeyeceğim çocuğu. 9 yaşına gelecek. Sonra askerlik ve olursa evlilik. Kardeşini unutur insan. Annem babam 40'ı geçti. O zamana 50 55 olacaklar. Yaşlanmış olacaklar. 11 yaşında kardeşim var. O olacak 17 yaşında delikanlı. Sonra o sınavlarla uğraşacak. Bir bakmışız anne babamız 60 70 yaşında. Ben 30 yaşında o 25 yaşında. Kız kardeşimiz 15 yaşında. Bana soracaklar başarın ne diye. YKS 1.si oldum mu diyeceğim? Bunun olmasının garantisi dahi yok. Değdimi peki tüm bunlara?
 
Son düzenleme:
Benim tarafımdan bakarsak da LGS zamanı gitmem benim zararıma olmuştu.

@OnlyLucky

Sabah 8'de okul başlıyor. Saat 15'te bitiyor. Dershane'ye bir saat sonra gitsem saat 16. hafta içi üç saat ders olduğunu varsaysak 19'da dershane biter ve ev için yolculuğa başlarım. Akşam mesaisi çıkışı tıklım tıklım olan metro + otobüslere aktarma yapmam gerekecek. En iyi ihtimalle bir saat sonra eve varacağımı varsayarsak 20'de evdeyim. Aç susuz metrolarda süründükten sonra tabii ki yemek yemem lazım. Bir saat de o. Saat 21 oldu. Ben 16'da eve gelince bile uyuyan uyumazsam da 10 gibi yatan biriyim. Saat 21'de uyumazsam ölürüm uykusuzluktan. Ama uyumayıp ders çalışmam gerekli çünkü dershane ve okulun üzerine kendi çalışmanı koymadıktan sonra anlamı yok. Onu geçtim ödevin de var. He bir de kitap okuyacaksın. Ödev en iyi ihtimalle bir saat sürse, bir saat kitap okunsa saat 23 olur. En az üç saat ders çalışman gerekli ki bir anlamı olsun dershanenin. Saat sabahın ikisi oldu. Kuran ezberim var benim. Kuran da okumam gerek. Ayrıca gün içinde namazları da kaçırdım zaten. Bir saat de onlar desek saat üç oldu. Saat üçte yattım ve altıda geri kalktım okula gitmek için. Eee? Ben namaz kılmadım, resim çizmedim, arkadaşlarımla vakit geçirmedim, ailemle vakit geçirmedim, dizi izlemedim, film izlemedim. Günde üç saat uyku ile okul+dershane+ev kombosu yaptım. Peki ya YKS'de birinci olsam dahi ne ifade eder ki benim için? Benim üç yaşında kardeşim var. Ben üniversiteye gidene kadar o 5 yaşında olacak. Şu an doğru düzgün konuşamayan kardeşim birdenbire okul çocuğu olacak. Onunla hiç vakit geçirmemiş olacağım. Bir de dört yıl üniversiteye gideceğim göremeyeceğim çocuğu. 9 yaşına gelecek. Sonra askerlik ve olursa evlilik. Kardeşini unutur insan. Annem babam 40'ı geçti. O zamana 50 55 olacaklar. Yaşlanmış olacaklar. 11 yaşında kardeşim var. O olacak 17 yaşında delikanlı. Sonra o sınavlarla uğraşacak. Bir bakmışız anne babamız 60 70 yaşında. Ben 30 yaşında o 25 yaşında. Kız kardeşimiz 15 yaşında. Bana soracaklar başarın ne diye. YKS 1.si oldum mu diyeceğim? Bunun olmasının garantisi dahi yok. Değdimi peki tüm bunlara?

Ne yaptınız öyle hocam 😅 şimdi açık konuşmak gerekirse sistem berbat daha doğrusu nüfus çok sistemi eleştirmenim bir mantığı yok. dizi/film başlarsanız geçmiş olsun zaten. Fakat ben trafiği hesaba katmadım ben küçük şehirde yaşadığım için. Öte yandan kusursuz yazmışsınız söylenecek sözde kalmadı. Ben size başarılar diliyorum.
 

Geri
Yukarı