- Katılım
- 4 Eylül 2018
- Mesajlar
- 3.015
- Makaleler
- 2
- Çözümler
- 33
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
- Meslek
- Öğrenci
Ben vizeyle gelmedim hocam o konuda net bir bilgi veremem ama pasaportunuzdaki damgalı ülkelerin vizeye etkisi olduğunu ben de duymuştum. Rusya'ya gidenlere daha zor çıktığını falan duymuştum, ne kadar doğru bilmiyorum. Ama sonraki etapta oturum iznine başvuracaksan 7-10k euro arası göstermen yetiyor.Anladım hocam. Şehrin küçük ve sakin olması sanırım fiyatları makul seviyeye indiriyor. Zaten bir süredir İngilizce çalışıyorum ve umuyorum ki IELTS belgesini baraj puanın üzerinde olacak şekilde alacağım. Peki hocam üniversite'nin internet sitesinde mayıs ile haziran arasında başvuru açıldığı yazıyor. Bu da neredeyse 10 ay gibi bir süreye tekabül ediyor. Bu sürede elimde en fazla 15 bin Euro birikmiş bir şekilde olacak. Vize randevusunda 15 bin Euro göstermek yeterli olur mu? Ayrıca pasaportumda bir Schengen ülkesi olmasının vize kabulümü güçlendireceğini düşünüyorum. (Malum bordo pasaport). Bu yüzdenm aklımda bir haftalığına Macaristan veya Çekya ziyareti yapmak var. Sizce mantıklı mı? Senide meşgul ediyorum kusura bakma hocam. Cevapların benim için kıymetli.![]()
IELTS'e eğer bilgisayarla gireceksen (sınav merkezinde veya evinden girmen fark etmez) sınav sonucu açıklanınca mutlaka belgenin orijinalini iste. Sırf bu yüzden 1-2 gün uğraştığımı hatırlıyorum.
Küçük olaylar yaşayan arkadaşlarım oldu (genel olarak yaşlı insanlardan), ben hiç görmedim. Olay biraz da takıldığınız ortamlara bağlı.Hocam ortam nasıl ırkçılık açısından