İslamda baş kollardan birine bağlı olmamak

Ben sahih hadisleri de kabul etmiyorum, sadece kur'an yeterlidir diyorsan bu da dinden çıkarır. Ben bu cümleye hiç ama hiç katılmıyorum dostum, din Allah ile kul arasındadır Allah'ın kitabı kurandır, hadisler peygamberin ölümünden yaklasık 200 yıl sonra yazılmış ve birçoğu değiştirilmiş sözlerden ibarettir haidslere inanmamak beni dinden çıkartmaz ki buna da hiçbir insan evladı karar veremez zaten.

Allah'ın kitabi kur'an ama gönderdiği peygamberleri boşa göndermedi. Kuran iman etmek için yeterlidir. Madem sadece kur'ana göre yaşayacaksın; namazı nasıl kılacağını nereden biliyorsun? Hac ibadetini nasıl yapacaksın? Abdest almayı nasıl öğreneceksin? Hadi söylesene kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu nasıl yapacağın?

Ayrıca kur'an size yeter ayeti var ancak bu öyle "peygamberlerin sözüne inanmayın" demek değildir. Burada kuran size yeter kısmı "iman etmek için yeterlidir" demektir. İman etmenin şartlarından biride peygambere imandır. Namaz kılmak, hac yapmak hepsi peygamberlerin gösterdiği, söyleyip öğrettiği şeylerdir. Dolayısıyla reddedemezsin.

"peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan sakının..."
(Haşr 59/7)

İslam'ın şartlarını gerçekleştirmek için imanın şartlarına inanmak zorundasın. Birini bile inkar etmek dinden çıkarır, her kimse kafir sayılır.
 
Son düzenleme:
Allah'ın kitabi kur'an ama gönderdiği peygamberleri boşa göndermedi. Madem sadece kur'ana göre yaşayacaksın; namazı nasıl kılacağını nereden biliyorsun? Hac ibadetini nasıl yapacaksın? Abdest almayı nasıl öğreneceksin? Hadi söylesene kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu nasıl yapacağın? Hadislere peygamberlerin ölümünden 200 yıl sonra yazılmış değiştirilmiş sözlerden ibarettir diyorsun burada da hiçbir insan evladı karar vermiyor, buna zaten kur'an karar veriyor.

"peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan sakının..."
(Haşr 59/7)
Hadi bunu da inkar etsene Allah sadece Kur'an'a uy demiyor peygambere de iman etmek zorundasın eğer iman edeceksen. İmanın şartlarından birini bile inkar etmek dinden çıkarır, her kimse kafir sayılır. Çoğu hadisleri gerçek alimler zamanında yorumladı, her hadisi kafana göre yorumlayamazsıni hadis okuyup anlamak normal birinin yapabileceği bir şey değildir. Müslümanlığı tam manasıyla birebir yerine getirip kalp gözünün açık olmasıyla ancak doğru yorumlanır. Yalan ve sahte olan hadisler zaten kur'an ile karşılaştırıldığında ve peygamberlerin yaşamıyla alakasızsa belli oluyor.

Bende hadis konusunda şüpheci bir yaklaşıma sahibim peygamber ölümünde uzun bir zaman sonra derlenmiş sözlerin doğruluğunu gerçekçi bulmuyorum ayrıca kurandaki bu ayetler kafama çok yatıyor:
En'âm 38:
“...Kitap'ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık...”
Casiye 6:
“İşte bunlar Allah'ın ayetleridir... O halde Allah'tan ve ayetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?”
“…Bugün size dininizi Kemal'e erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı seçtim…” - Maide 3

En‘âm 114
“Allah size Kitabı ayrıntılı olarak indirmişken ben O'ndan başka hakem mi arayayım?”
 
Bende hadis konusunda şüpheci bir yaklaşıma sahibim peygamber ölümünde uzun bir zaman sonra derlenmiş sözlerin doğruluğunu gerçekçi bulmuyorum ayrıca kurandaki bu ayetler kafama çok yatıyor:
en'âm 38:
“...kitap'ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık...”
casiye 6:
“işte bunlar Allah'ın ayetleridir... O halde Allah'tan ve ayetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?”
“…Bugün size dininizi Kemal'e erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı seçtim…” - maide 3

en‘âm 114
“allah size kitabı ayrıntılı olarak indirmişken ben O'ndan başka hakem mi arayayım?”

İlk ayetin tamamı "kitap'da biz hiçbir şeyi eksik bırakmadık; onlar sonra rablerine toplanacaklardır. Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her tür kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. Biz Kitap'ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonunda hepsi rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler." tamam da o zaman kur'an da namaz kılmak veya hac ibadetlerinin nasıl yapılacağı da yazmıyor yapma o zaman. Öyle şey mi olur?

2. ayet: Rasûlüm, onlara şunu söyle: “içinde neyin doğru, neyin yanlış olduğu iyice açıklanmış olarak size kitabı indiren Allah iken, aramızdaki anlaşmazlıkları çözmede O'ndan başka bir hüküm koyucu mu arayacağım?” kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, kur'an'ın gerçeğin ta kendisi olarak rabbinden indirilmiş olduğunu bilirler. Öyleyse sakın şüphe edenlerden olma!
Burada ise rasulu yani peygambere "onlara şunu söyle" diyerek başlıyor.

En basiti imanın 6 şartına da iman etmek zorundasın. Peygamber hadisleri rastgele söylemedi haşa, peygambere iman: insanlara doğru yolu göstermek için, Allah tarafından seçkin kimselerin gönderildiğine, bu kimselerin Allah'tan getirdiği bütün bilgilerin doğru olduğuna inanmaktır.

Kuran iman etmek için yeterlidir.


İslam'a nasıl inanmak istiyorsanız öyle inanın her şey ortada, konuyu takipten çıktım burada satırlarca yazıp inandırmakla uğraşamam.
 
Son düzenleme:
Allah'ın kitabi kur'an ama gönderdiği peygamberleri boşa göndermedi. Kuran iman etmek için yeterlidir. Madem sadece kur'ana göre yaşayacaksın; namazı nasıl kılacağını nereden biliyorsun? Hac ibadetini nasıl yapacaksın? Abdest almayı nasıl öğreneceksin? Hadi söylesene kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu nasıl yapacağın?

Burada o zaman şu soruyu sormak lazım: Koskoca tanrı yani el-ilah yani Allah; neden miras gibi oldukça değişken, detaylı ve bilmem kaç yılda bir gerçekleşen olay için ayetler indirip de her gün kılın diye emrettiği namaz için Kur'an'a doğru düzgün ayet indirmiyor? Her gün en az 5 kez abdest alman gerekiyor. Peygamberin eşleri için "Ey peygamberin eşleri! Başkalarıyla konuşurken kırıtmayın!", "Peygamberin eşlerini (peygamber ölse bile) nikahlamak size haramdır çünkü Allah katında çok büyük bir günahtır.", "Peygamberin eşlerinden bir şey isteyeceğiniz zaman perde arkasından konuşun." diye ayetler "inerken" abdest alabilmek için detaylar neden düzgünce verilimiyor? Neden Allah, Kur'an'ında "Bu kitap size yeterlidir." deyip de seni ne idüğü belirsiz hadislere muhtaç bırakıyor? 2025 yılında, peygamberin eşlerinin perde arkasından konuşması gerektiği bilgisi senin ne işine yarayacak?

Buna verilen cevaplardan birisi de muhtemelen "Peygamber; nasıl abdest alınacağını, nasıl namaz kılınacağını kendi doğrultusunda örnekler vererek gösterdi. Peygamberler, insanlar için aynı zamanda bir örnekti." olur. E bu durumda sen namaz kılma şeklini Allah'tan değil direkt olarak peygamberden almış olursun. Allah'a ibadet etmek için peygamberin gösterdiği söylenen şeyler doğrultusunda namaz kılmış olursun. Net bir biçim yok. O zaman sen, kendine özgü oluşturduğun biçimde, peygamberi örnek alarak da namaz kılabilirsin demektir. Peygamberin gösterdiğinin dışına çıkamıyorsan, bu durumda peygamber örnek değil dini düzenleyici bir şahıs olur. Bu da İslam'a Allah dışında bir varlığın müdahale etmesi demektir. Gerçi aynı kitapta "... Allah ve peygamberinin haram kıldıklarını haram saymayanlar..." şeklinde ayetler de bulunuyor. Şüphelidir ya da değidir, orası size kalmış.

Miras konusu da aynı şekilde sıkıntılı. Bazı durumlarda, miras Allah'ın istediği şekilde bölüştürülemiyor çünkü matematiksel bir hata oluşuyor. Miras yetmiyor. Buna karşılık olarak da "Avliye" yöntemi çıkarmışlar.
 
Son düzenleme:
Hocam "peygamber" kelimesinin geçmediği Kuran da neden tüm tefsirlerde meallerde ısrarla peygamber kelimesi geçirilir?

Peygamber kelimesi arapça bile değil?
 
Hocam "peygamber" kelimesinin geçmediği Kur'an'da neden tüm tefsirlerde, meallerde ısrarla peygamber kelimesi geçirilir?

Peygamber kelimesi arapça bile değil?

İşte, Kur'an okumak için Arapça öğrenmek "zorunda(ymış)sın" ki Araplar bile Kur'an'ın içeriği hakkında anlaşamıyorken senin o kitabı okuyup, anlayıp, ibret alıp, Allah'a tevekkül etmen bekleniyor.

Yeni sorular: Tanrı, herkesin anlayabileceği bir kitap göndermemiş mi? İbadetlerin, hayatın zorluğu yetmezken; İngilizce öğrenmek bile oldukça zorken Arapça öğrenmeni mi bekliyor? Yoksa kitabının farklı dillere çevrileceğini bilmiyor mu? "Biz, Kur'an'ı koruyacağız." derken Kur'an'ın yalnızca Arapça versiyonu mu korunuyor? Kur'an çevrilirken içeriğinin korunmasını sağlayamaz mıydı?
 
İşte, Kur'an okumak için Arapça öğrenmek "zorunda(ymış)sın" ki Araplar bile Kur'an'ın içeriği hakkında anlaşamıyorken senin o kitabı okuyup, anlayıp, ibret alıp, Allah'a tevekkül etmen bekleniyor.

Yeni sorular: Tanrı, herkesin anlayabileceği bir kitap göndermemiş mi? İbadetlerin, hayatın zorluğu yetmezken; İngilizce öğrenmek bile oldukça zorken Arapça öğrenmeni mi bekliyor? Yoksa kitabının farklı dillere çevrileceğini bilmiyor mu? "Biz, Kur'an'ı koruyacağız." derken Kur'an'ın yalnızca Arapça versiyonu mu korunuyor? Kur'an çevrilirken içeriğinin korunmasını sağlayamaz mıydı?

Hocam mesela

"peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan sakının..."
(Haşr 59/7)

Burada bahsi geçen kişilik Resul.

Hz Muhammed'den 2 şekilde bahsedilir
1 Nebi
2 Resul

Nebi Allah'ın sevdiği kulu demek
Resul ise elçi demek.

Yani Nebi düz insan. Hata yapan yapabilen kendi cüzi iradesiyle hareket eden demek.

Ama Resul Allah'ın talimatı ile hareket eden demek.

Bunun mantıklı açıklaması şu;

Kuranda Resul diye hitap ediyorsa o sırada Hz. Muhammed tarafından söylenen şeyler Allah'ın emri oluyor

Ama Nebi derse tamamen insan olarak kendi görüşleri.

Ama bizim hocalar bunu anlatmaz. Hadis sevdalıları da buna tapar. Çünkü tüm saçmalıklarını hadis diye satar ve itiraz edemeyeceğiniz noktaya çeker sizi. Allah bile size Kuran yeter der ama onlar " Hayır hadis de lazım" derler. Bazı hadisler Kuranla çelişiyor dersin " o zaman hadisi kabul edeceksin" derler.

Bitmez bu muhabbet :)
 
Allah'ın kitabi kur'an ama gönderdiği peygamberleri boşa göndermedi. Kuran iman etmek için yeterlidir. Madem sadece kur'ana göre yaşayacaksın; namazı nasıl kılacağını nereden biliyorsun? Hac ibadetini nasıl yapacaksın? Abdest almayı nasıl öğreneceksin? Hadi söylesene kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu nasıl yapacağın?

Ayrıca kur'an size yeter ayeti var ancak bu öyle "peygamberlerin sözüne inanmayın" demek değildir. Burada kuran size yeter kısmı "iman etmek için yeterlidir" demektir. İman etmenin şartlarından biride peygambere imandır. Namaz kılmak, hac yapmak hepsi peygamberlerin gösterdiği, söyleyip öğrettiği şeylerdir. Dolayısıyla reddedemezsin.

"peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan sakının..."
(Haşr 59/7)

İslam'ın şartlarını gerçekleştirmek için imanın şartlarına inanmak zorundasın. Birini bile inkar etmek dinden çıkarır, her kimse kafir sayılır.

Zaten kuranda yazmayan bilgilerin her birini her millet kendi kafasına göre yorumlamış ve uygulamıştır örneğin namaz kimi ülkelerde günde 1 vakit kimisinde 2 3 4 ve 6 vakit olarak kılınmaktadır yani kuranın bahsetmediği basit bir konu bile çelişkiler içinde bırakıyor insanı hadislere bakarakta namaz kılamazsın bu durumda... Neye inandığın seni ilgilendirir ama hadislerin en az yarısı değiştirilmiştir kalan yarısı da uydurmadır hadislerle yola çıkmak mümkün değildir ki hadisleri inkar edenlerin müslümanlığının gideceğini söylemen aşırı saçma yobazca bir harekettir, Müslüman'lık öyle bir şeye inanmak ya da inanmamakla gidilecek bir şey değildir, kimsenin imanına karar veremezsiniz kim cennetlik, kim cehennemlik, kim Müslüman, kim kafir, buna ancak Allah karar verebilir allahcılık oynamayı en ksıa sürede bırakmanızı tavsiye ederim
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı