Xbox Series S almak mantıklı mı?

Arkadaşlar Xbox Series S almak mantıklı mı?

İlk konsolum PS3'ten direkt olarak (PC'm hariç ama konsol olarak gerçekten en son PS3 kullanmıştım) Xbox Series S'e geçmiş olduğum için 7. nesil oyunlarını çok sık oynuyorum (PS3/Xbox 360 nesli oyunlarını seviyorum 😉)

Ama sadece PS4 ve sonrası oyunları oynasam çoktan PS5'e geçerdim çünkü bu jenerasyon ile Xbox'ın artık sonu geldiğini düşünüyorum.

Ama XSS'den ben memnunum fakat sonraki nesilde ben de PS6 alacağım gibi görünüyor.

Xbox artık sadece bu nesli geçici olarak kurtarmak ve geriye dönük uyumluluk için alınır uzun vadeli oyun biriktirmeyi düşünenlere önermiyorum.
 
Series X varken o ne?

Konsol sektöründe her şey güç olmuyor yani sağlam bir ekosistem ve geriye dönük uyumluluk günümüzde çok önemli.

Yarın öbür gün yeni konsol çıktı mı tekrar oyun almak zorunda kalmamak gerekiyor çünkü.

Xbox Series X çok güçlü ve geriye dönük uyumluluk var ama Xbox konsol ekosistemi Xbox One'dan beri çok zayıf durumda ve artık batacağı kesinleşti.

Xbox kullanıcısı olarak söylüyorum bunları yoksa XSS de xsx de saf güç bakımından bence harika cihazlar.
 
Konsol sektöründe her şey güç olmuyor yani sağlam bir ekosistem ve geriye dönük uyumluluk günümüzde çok önemli.

Yarın öbür gün yeni konsol çıktı mı tekrar oyun almak zorunda kalmamak gerekiyor çünkü.

Xbox Series X çok güçlü ve geriye dönük uyumluluk var ama Xbox konsol ekosistemi Xbox One'dan beri çok zayıf durumda ve artık batacağı kesinleşti.

Xbox kullanıcısı olarak söylüyorum bunları yoksa XSS de xsx de saf güç bakımından bence harika cihazlar.
Hocam yanlısınız var, internette dolaşan “Xbox battı” veya “kaybetti” söylentilerine inanmayın. Bir sonraki konsol PlayStation’ı yerle bir edecek. Hem Xbox kütüphanesi, Steam kütüphanesi ve Epic Games kütüphanesi… Hepsi bir konsolda olacak. Bu nedenle daha çıkmadan kazandı diyebiliriz. 😀
 
Hocam yanlısınız var, internette dolaşan “xbox battı” veya “kaybetti” söylentilerine inanmayın. Bir sonraki konsol PlayStation'ı yerle bir edecek. Hem Xbox kütüphanesi, Steam kütüphanesi ve Epic Games kütüphanesi… hepsi bir konsolda olacak. Bu nedenle daha çıkmadan kazandı diyebiliriz. 😀

Yeni Xbox'ın dolar fiyatının bile aşırı pahalı olacağı söyleniyor.

Bunun aksine PlayStation 6 ise dolar fiyatı olarak gayet de şu anki fiyatlarda kalacakmış. Bu bile PlayStation 6 almam için bir sebep.

Ayrıca ben en ucuz konsol olduğu için XSS kullanıyordum. Yeni Xbox 800-1200 dolardan çıkarsa benim gibi XSS kullanıcılarının çoğunu garanti kaybeder yani.

Yani tamam çok güç isteyenler için yeni Xbox iyi makine olacak ama ne kadar konsol görünümüne sokarsan sok bu bir PC sonuçta ve PC'nin bakımı var Windows güncellemesi var Driver'ı var. Steam Epic Games Store vs. güncellemesi var...

Bana Microsoft Series S alternatifi gerçek bir konsol vermediği sürece ben Xbox'a bir dahaki jenerasyon hayatta bakmam.

Tamam Windows masaüstünde iyi bir işletim sistemi ama şu anki Xbox OS gibi konsola özel ve sade bir işletim sistemi olmadığı sürece bir konsola Windows gitmez.

Ayrıca koyacakları işletim sistemi (3. parti mağazalardan inmiş oyunlar da dahil olmak üzere) oyunları ve işletim sistemini ve Steam gibi 3. parti sağlayıcı uygulamalarını konsol kapalıyken otomatik güncelleyen bir işletim sistemi olmalı.

Bu yüzden 25h2'deki yeni full screen Experience modunu ve masaüstü Windows'u sevmiyorum. Tamam iyi bir Steam OS alternatifi ama iyi bir konsol işletim sistemi değil. Uygulamalar kendi kendine güncellemiyor arayış tam olarak kontrolcü dostu değil.

Bence şu anki Series S'deki Windows tabanlı Xbox OS bence gayet güzel. Niye bırakıyorlar anlamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı