Oyun Lüks İşi Midir? ~ Korsan Oyunlar Artacak Mı, Bitecek Mi?

Korsan oyun satımında ve kullanımında durumlar ne olacak?

  • KDV'den dolayı korsan oyun kullanımı artacak.

  • Devlet, korsan oyun ve yazılımları azaltacak ve ağır cezalar verecek.


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oyunlara sadece KDV ayağına zam gelecekse oyuncular için sorun değil bu. Orijinal oyun alan yine aynı şekilde devam edecek ve korsan indirenler de aynı tasla başına su dökecek.

Mesela oyun 50 lira olsun, + KDV ile oyunun fiyatı; 59 TL olacak. Bu çok büyük bir zam değil bence zaten Steam'de her gün indirim oluyor belirli oyunlarda.

Korsan indirenler düşünsün bunu. Eskiden DVD'ye korsan oyun yazıp satanlar vardı ama crack dosyasını senin indirmen gerekiyordu. :D Herkesin de interneti yoktu o zamanlar. :LOL:

Bu ülkede siber suçları izleyebilecek kurumlar var ama oyun ya da yazılım konusunda devletin bir ceza/yaptırım uygulayacağını sanmıyorum. Güya ''yasal'' torrent siteleri var. Virüs kaynıyor bir de sitenin girişine ''sitemizdeki hiçbir crack dosyasında virüs yoktur'' yazıyor kocaman, güleyim mi bilemedim.

Sonuçta korsan oyun-yazılım kullananlar sadece kendi bilgisayarına ve o yazılımın-oyunun üreticisine zarar veriyor. Lisans alanları enayiymiş gibi düşünüyor korsancılar.

En iyisi tabii ki de orijinal olandır. Yaşasın lisans!
 
İster istemez korsan oyun kullanımı artacaktır. Çünkü maddi durumu kötü olup oyun oynamak isteyenler o oyunları hiç alamayacak. Parası olan emek hırsızları ise KDV'yi bahane gösterecek.

Devlet dükkanlarda korsan oyun satılmasını engellese bile Torrent diye bir şey var. İndirecek, oynayacak.

140journos 'Vergi Cehennemi' videosunu paylaştığında abartıyorlar demiştim. Yanılmışım.

Bir takım tacirin çok savunduğu İslam'da bile aşırı yüksek verginin en büyük günah olduğundan bahsediliyor. Cebimizdeki 2 kuruş paraya bile göz diktiler.
 
Günümüzün oyunları online tabanlı olduğundan dolayı korsan içerikli oyunlar gün geçtikçe azalmaya başlayacak.
 
Korsan işletim sistemi ve oyun oynamak hırsızlıktır. Kul hakkıdır, para karşılığı satılan bir şeyi yasa dışı yollarla elde ediyorsunuz. Oyun diye olayı küçümsüyorsunuz. Oyunlar şıp diye yapılmıyor kaç kişi ekmek yiyor ve para kazanıyor görmezden geliyorsunuz. Durumumuz yok oyuna bir de para mı vericez diyorsunuz. Telefona yiyecek-içeceğe felanda para vermeyin çalın o zaman. Bu iş zevk işi beyler, paran kadar yapacaksın. Aklım bunlara erdiğinden beri asla korsan kullanmadım. Anlayacağınız çok uzun zamandır korsan kullanmıyorum. Elbet ki ''çocuklukta'' indirip kullandım. Allah affetsin, kimseye kullanmayı tavsiye etmiyorum.
 
Korsana teşvik!
Beni bağlamıyor. Ben oyunu kıranların tarafındayım. Kul hakkı diyenlere de gülüyorum. Başkasının yaptıklarına karışamazsın. Yok kul hakkı, yok hırsızlık gibi.
 
Beni bağlamıyor. Ben oyunu kıranların tarafındayım. Kul hakkı diyenlere de gülüyorum. Başkasının yaptıklarına karışamazsın. Yok kul hakkı, yok hırsızlık gibi.
Yarın, öbür gün ortaya bir emek koyduğunuzda bu emek çalınırsa, hırsızlar size güldüğünde "O kadar emek verdi, biz de çaldık ama eminim o da anlayışla karşılar" dediklerinde "Olur canım, çalabilirler" diyeceksiniz yani. Elinizi sıkıyorum gerçekten. (y)
 
Bence hala tartışmaya açık bir konu. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama her mahallede korsan oyun satan dükkanlar var. Korsan yazılım yükleyen bilgisayar dükkanları var. Hiçbirinin ceza aldığını görmedim ben. Büyük şehirleri bilmiyorum ama küçük şehirlerde bu duruma karşı hiçbir önlem alınmıyor. Aksine ceza vermesini beklediğimiz insanlar bile bazen bu yola başvurabiliyor.
Sizin o gördüğünüz dükkanlar ile zabıta ve maliye arasında illegal işler dönüyor çünkü.
Tartışmaya kapalı konu korsan üretim yasaktır yaptırımları büyüktür.
 
Bence yeni bir oyun alırken ilk başta korsan indirip denemek, beğenip ve sorunsuz çalıştığını test edince oyunu satın almak ve geliştiricilere destek olmak en mantıklısı.
 
Korsan oyunlara sonuna kadar karşıyım. Hiç bir emek karşılıksız kalmamalı. Bu hayatta her şey para olduğu gibi oyun oynamakta para, parası olmayan oyun oynamasın biraz sert olabilir ama gerçek budur. 5-6 bin lira verip sistem kurup hala korsan oyun oynayan varsa yazıklar olsun. Ben Steam hesabıma eskiden orta okulda ve lisede korsan olarak oynadığım oyunları şimdi satın alıp kütüphaneme ekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı