Türk Hava Sahasına Yönelen Balistik Füze Engellendi | SavunmaSanayiST
Milli Savunma Bakanlığı, İran'dan ateşlenen ve Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmatın NATO unsurları tarafından engellendiğini açıkladı.
www.savunmasanayist.com
İran'dan ateşlendiği tespit edilen bir balistik füze, Irak ve Suriye hava sahalarını geçerek Türkiye'ye yöneldi. milli savunma bakanlığı (MSB), İran'dan ateşlendiği ve Irak ile Suriye hava sahasını geçerek Türkiye'ye yöneldiği tespit edilen bir balistik füzenin doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Konu hakkında bakanlıktan resmi açıklama gelirken NATO'dan Türkiye'ye destek mesajı geldi. Anti balistik füze parçaları Hatay'a düşerken füze kalıntılarının Suriye'ye düştüğü tahmin ediliyor. Bu olayın NATO'nun 5. maddesini tetiklemeyeceği ve kullanılan anti-balistik füzenin Akdeniz'deki arleigh burke sınıfı bir ABD muhribinden ateşlenen bir ABD üretimi SM-3 (standard missile-3) anti-balistik füzesi olduğu anlaşıldı!
Peki sizce Türkiye'nin tutumu ne olacak veya ne olmalıdır?
Son düzenleme: