Dizel 5.3TL'ye Çıktı; Tepkisiz Kalmayın!

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.320
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar kimse sesini çıkarmıyor ancak dizel aldı başını gidiyor. 3,4'e pahalı derken 5,4TL oldu bazı şehirlerde. İstanbul'da 5.3TL fiyattan satılıyor. Türk insanı benzinli motora ihtiyaç duyduğu halde sırf mazot fiyatından dolayı dizel kullanıyordu.

Eskiden aylık 200TL yükleyebilirdik rahat, yine 200 yükleyebiliyoruz neredeyse 100 liralık yol gidecek duruma geldik geleceğiz.
Kurbağayı yavaş yavaş kaynatıyorlar.

motorin-fiyatlarina-zam.jpg
 
Tepkisiz kalmak bu ülkenin sorunu zaten. Kime sorarsanız sorun. Dibine kadar eleştiren adam bile, en fazla karşısındaki televizyona sesini yükseltebiliyor. Neden eyleme dökmüyorsun diye sorarsanız, "Ne yapalım oğlum?" cevabını almanız muhtemel. Ha eyleme döken de terörist oluyor, orasına girmeyeceğim.

Zira bizden önceki neslin yetişme tarzı bu. Kabullenme had safhada. Tabii ki onların suçu değil ama yapılacak çok bir şey yok. Toplum olarak bağlarımız eskisi kadar kuvvetli değil. Artık aşırı bencil bir toplumuz. Yani bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda takılıyoruz.

Mazot zammı önemli. Zira benzin zammı arabası olmayan adamı çok etkilemezken, mazot herkesi etkiler. Çiftçi mazotla o tarlayı ekip biçer. Onu nakliye eden araç da mazot kullanır. Yani mazot zamlanıyor deyince, benim arabam yok, bana ne diyen insanın suratına bir tane oturtabilirsiniz. İkincisi benden.
 
Tepki verme eşiği çoktan geçti. En ufak tepkide içeri alırlar. Filmin sonuna kadar izleyeceksin. Ancak salondan kaçarsan kurtuluş var.

Dogan Medya Grubu satildi dedigimde Tehlikenin farkinda misiniz? soruma @Mücahit beyazat isimli bir arkadas söyle bir cevap vermisti. Sevgili Bilgisayar Kurdu'nun kurbagayi yavas yavas kaynatma örnegi resmen cuk oturmus.

  • Kredi borclularin sayisi 30 Milyon'u asti (Paramizla degil krediyle yasiyoruz yani...)
  • Is konusunda istihdam ve tesvik yapilmiyor.
  • Nüfus yas ortalamamiz 30.
  • Ithalat ve Ihracat arasindaki devasa ucurum her gün büyüyor.
  • 400 Milyar dolar borcumuz var.
  • Sadece sicak paranin varligiyla büyümeye calisiyoruz.
  • Bankalarin %80'inin tahsilati devletten yapmasi kanunen mümkün.
  • Artik muhalif kanal diye birsey kalmadi artik hepsi Hükümet yanlisi maalesef.
  • Ya Sev Ya Terket mantigi ile yönetiliyor güzel ülkemiz.
Ben yurtdisinda yasayan biri olarak bile bunlari görüyor, anliyor ve farkindayken aramizda bayagi bir arkadas Tehlikenin farkinda degil!
Bu ülke hepimizin arkadaslar sahip cikin.

Tekrar soruyorum Tehlikenin farkinda misiniz?

Sevgiler :)
 
Üreten bir ülke olmadığımız sürece böyle söylemlerde bulunmak gereksiz. Ekonomisi diplerde olan bir ülkedeki fiyatların nasıl olmasını bekliyorsunuz ki? Bana kalırsa uygulanan vergiler çok haklı vergiler, düşünsenize otomotiv sektöründe vergilerin azaltıldığını? Şu anda bile ortalık BMW, Mercedes gibi yüksek kaliteli markalardan geçmiyor. Kullanılan telefonlar son model Apple veya Samsung marka oluyor. İşçisi, şoförü ve iş adamı fark etmeksizin, insanımız lüks meraklısı maalesef.

Beni üzen tek nokta aldıkları vergilerin hiçbir şeye yaramaması. Ben vergimi veririm, isterse şu ankinin iki katını alsın yine veririm. Ancak verdiğimiz vergilerle Diyanet İşlerine en çok para ayıran bir hükümet olduğu sürece sonumuz kaçınılmaz. Milli Eğitim Bakanlığında çalışanları Kültür ve Turizm Bakanlığına atayarak, Ergenekon davasıyla bir sürü askerin hakkını yiyip, askeriyeyi FETÖ yanlılarıyla doldurduktan birkaç yıl sonra ''kandırıldık'' diyerek ülke yönetilmez.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı