Lenovo legion Y520 Alınır mı?

Ortalama ne kadar dayanıklıdır bu sistemler ömür olarak cünkü laptopların ne olursa olsun 1-2 seneden sonra performans düşüşler ve sıcaklıklarının arttığını okumuştum doğru bir bilgimidir ?
 
Ortalama ne kadar dayanıklıdır bu sistemler ömür olarak cünkü laptopların ne olursa olsun 1-2 seneden sonra performans düşüşler ve sıcaklıklarının arttığını okumuştum doğru bir bilgimidir ?

Termal macunun işlevini yitirmesi, tozu fanların içine çekmesi yüzünden genelde ısı gittikçe artar ama, sökülümü kolay bir laptopsa ya da sökmeden fanları temizlemek mümkünse, düzenli olarak temizleyerek bu nispeten önlenebilir.
Önceki bilgisayarım ilk aldığımda da 90lara çıkıyordu ısı, sürekli 2-3 ayda temizleyerek 5 senenin sonunda yine aynıydı ısısı ve performansı. 2-3 ayı geçince ısı artıyordu, thermal throttling i olduğundan anlıyordum temizlik zamanı gelmiş. Tabi sınırda olduğu için ısı (90derece) hemen etkileniyordu.
Bu bilgisayar ise (lenovo y520) 2-3 saat boyunca tam güç çalıştırdığım halde (vsync kapalı oyun oynayarak) GPU en fazla 60ları görürken, CPU corelarda 70lerde idi. Yani bilgisayarın soğutması çok iyi. Tozdan koruyup, temiz tuttukça bu şekilde gidecektir.
Performans düşüşlerinin sebebi (yazılımsal bir sorun olmayan, temiz kurulmuş sistemde) zaten ısıdır. ısının yükselmesi önlenince performansında bir kayıp olmaz. Ayrıca genel olarak soğutması başarılı olduğu için, toza pislenmeye toleransı daha çok olacaktır. Yinede çok tozlanmasını beklemeden temizlemek lazım.
 
Stoklara gelmesini bekliyorm dell markasının da aynı özellikli sistemi var fakat önerirmisiniz?
Dell'in 1050 ve 1050Ti lı modellerinden hatalı adaptör çıkıyor. Bu da bataryanın ömrünü kısa sürede tüketiyor, ayrıca FPS düşüşlerine sebep oluyor. Değişim konusuda sıkıntılı. Servis değişim yaptıktan sonra, yapmayı bıraktı, bilgisayarın kendi özelliği olduğunu iddia ettiler ve herkesin bataryası 1-2 ayda yıprandı. Dell tavsiye etmem yani. 1060lı modellerinde ise bu sorun yok, alabilirsiniz. Kronik bir sorunu yoktur.
 
Fiyat performans 1050Tilarda inanılmaz. 16 gb ram, ssd vs. var.

Ben aldım. Dün uygulamaları kurdum, güncellemeler, driver vs. Bugünde oyun testi yaptım. Çok başarılı. Özellikle soğutması ve klavyesi (klavyede çıkabilecek sorun klavye ile alakalı değil)

Piyasada şuan hemen her laptopta birden fazla kullanıcının karşılaştığı, kronik bir sorun oluyor zaten.

Klavye sorunu var diyorlar bu modelde. Hatta lenovo ya sorduğumuzda onlar da kabul etti. Siz de var mı acaba?
 
@EntropicDeath 128 GB SSD, 1 TB HDD, 8 GB RAM, 1050Ti, i7 7700HQ'lu Dell 7577'yi 4250 liraya aldım. @Morruk'un dediği gibi 130 Watt'lık adaptör ile geliyor, ama FPS düşüşü hakkında dedikleri yanlış. CS:GO'da çeşitli haritalarda oynadım, Far Cry 5'i bitirdim, hiçbir sorun yaşamadım. Servisin 180 Watt'lık adaptörle değişim yaptığını söyleyen birkaç kullanıcı var ama henüz vakit ayırıp da götüremedim benimkini. Lenovo'dan ek özelliği ne var dersen parmak izi ve Thunderbolt 3 diyebilirim. Parmak izi hadi neyse de TB3 fena bir teknoloji değil. 1050Ti için 5000 lira çok fazla, düşük halini alıp dolar düştükten sonra içini doldurmak daha mantıklı olur. En azından az zarar edersin.
@Toprak Aga Windows 10'a 400 lira isteyen firma değil miydi o?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı