14 yaşında kilo alma önerisi

Bu yaşta pek yapabileceğin bir şey yok. Sağlıklı ve düzenli beslenirsen sağlıklı bir şekilde kilo alırsın. Kasların, kolların gelişir. Uyku düzenine de dikkat et. Bu yaşlarda önemli. Gece de yatmadan önce süt gibi şeyler içersen boyunun uzamasına yardımcı olur.

Fitness gibi şeyler diyorsan bunları 17, 18 yaşından sonra düşünürsün. Daha erken. Evde küçük çaplı kendine göre spor yapabilirsin. Ama bu yaşta ağır bir antrenman yapmanı gerektirecek bir durum yok.
 
Günlük kalori ihtiyacını hesaplayarak onun 200 600 kadar ustune çıkmaya çalış. Kas yapmak istiyorsan kilonun max. 2 katı kadar, protein (ör 60kg:120gr protein) ve 4 katı kadar karbonhidrat ağırlıklı beslenerek yemekten 2 3 saat sonra antrenman yaparak guzel bir fiziğe kavuşabilirsin tabii bu dediklerim elbette duzenli çalışma ve beslenmeyle oluyor. Eğer amacın sadece kilo almak ise karbonhidrata yüklen bu konuda gainer gibi ürünler alabilirsin.
 
Son düzenleme:
Günlük kalori ihtiyacını hesaplayarak onun 200 600 kadar ustune çıkmaya çalış. Kas yapmak istiyorsan kilonun max. 2 katı kadar, protein (ör 60kg:120gr protein) ve 4 katı kadar karbonhidrat ağırlıklı beslenerek yemekten 2 3 sonra antrenman yaparak guzel bir fiziğe kavuşabilirsin tabii bu dediklerim elbette duzenli çalışma ve beslenmeyle oluyor. Eğer amacın sadece kilo almak ise karbonhidrata yüklen bu konuda gainer gibi ürünler alabilirsin.
Nasıl hesaplıcam ?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı