Gece Uykusuzluk Problemi

Bu sorun bende de var. Özellikle spora gitmediğim, okula gitmediğim, çalışmadığım günler yani daha doğrusu yorulmadığım günler çok oluyor. Sırf uykumu düzeltmek için kaç kere 24 saat uykusuz kaldım Allah bilir. Şu an da 1 haftadır düzgün, ama yavaş yavaş bozulmaya başladı yine. Yani bunun sebebini bende beden ve zihin yorgunluğuna bağlıyorum. Çözümü de uyku düzenim bozuldukça 24 saat uykusuz kalıp akşam 7-8'de yatıyorum. 1-2 haftada bir tekrarlıyor kendini.:D
 
8 sene yatılı okudum. Akşam 10:00 yat zili, sabah 05:45 kalk zili çalıyordu. Yemekhane nöbetçisi iseniz daha erken kalkıyorsunuz yatağınızı yapıyorsunuz falan. Bu 8 senenin uyku düzenimi sağlamakta bayağı bi faydası oldu. Yatılıdan çıktıktan 4 - 5 sene sonra gene bozuluyor tabi, ama nizam nizamdır. :)
 
Bu sorun yaklaşık 2 aydır var bende. Uyku hapıyla geçiştirmeye çalışıyorum. Bazen yastığa kafayı koyduğum gibi yatarken bazen de saat 6'da zor yatıyorum. Saat kaçta yattığım fark etmiyor genelde saat 1-2 arası kalkıyorum. Konuyu saat 04:18'de açıyorum. %100 eminim çişe kalkmış konu açıyor diye dalga geçenler olacak aranızda :D. Ama gerçekten bu uyku problemi bana çok fazla problem olmaya başladı. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
Tek çözümü 1 gün uyumamak, ertesi gün akşam normal saatlerde 11, 11.30 gibi yatmak.
Ha bu arada bol bol su için en az 1 litre.
 
Bende de aynısı var. Yatağım dışında çok zor uyuyorum, yatağımda da zor uyuyorum o ayrı :D

@200749 imzana o kadar isim yazmışsın bir benimki yok:dikkatli:
Bir de şimdi bak :).
Eyyy @200749 , sen kimsin ya?

Kaç saattir ayakta olduğumu bilmiyorum ama dünden beri ayaktayım yani. Gece film izledim sabah bisikletle otobanda dolaştım biraz halen iyiyim. :D
Kuzenim Antalya'dan geldi. Çocuk elinde telefon kıza yürürken uyumuş. Elinden telefonu aldım kenara koydum :D.
Aynı sorun sıklıkla bende de oluyor.Anlamıyorum benim terapim klasik müzikler.Chopin C-Sharp in Minor önerimdir çok iyi geliyor.Benim çözümüm bu denemelisin.
Hocam ben "Bass Boosted" dinliyorum o da sayılır mı :)?
Gündüz yeterince yorulmamışsın.
Kuzenime Antep'i gezdirdim. Bende de kurt mu kaynıyor ne?
 
Eğer iş vs şeylere engel olmuyorsa böyle devam etmenizi öneririm çünkü vücudun böyle alışmış. Engel var ise ve rahatsızsanız hap kullanmaya son verin ve 20 gün boyunca hergün erkenden yatağa girip telefonunuzu kapatınız. Telefonun kapanma sebebi her uyumadığınız saniye o aklınızda oluyor ve elinize alıp internette geziyorsun. 20 gün olayı da yapılan araştırmalara göre insanları alışma süresi ortalamasıdır. İnsanlar ortalama 20 gün boyunca aynı şeyi yaparsa vücut buna alışmış olur. Zor bir çözüm ama son vermek istiyorsan denemelisin ve piskolojik olarakta çalışıcağına inanman gerek. İyi uykular.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı