Yaşlılara Saygı Duymuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam amca, seni de anlıyoruz. Antropoza girmişsin belli, gençliğini de bu yobaz tutumların sebebiyle pek aksiyonlu yaşayamamışsın. Ne istiyorsun? Kız senin önündeki koltuğa mı otursaydı ha? Başkasının giyim kuşamına karışmaya haddin mi var?

Kızların o yaşlıyı dikkate almamaları, onu daha çok tahrik etmiş gibi. Daha hararetli bir şekilde ''karakola çek'' diyor. :D Araçtaki onca yolcu ise gıkını çıkarmıyor bu sözü duyduğunda. Ben buna da şaşırıyorum. Sen o araca ulaşım ihtiyacını gidermek, zamandan tasarruf etmek için bindin bir kere, bir yobaz yüzünden niye vakit kaybedesin? Bir de aracı karakola çektirmesi ayrı saçmalık, şoförün bu sözü kale alıp yerine getirmesi ayrı saçmalık. Böyle giyinmeyi suç sanıyor demek. Amcayı çıplaklar kampına yollasınlar da 155'i hızlı aramaya eklesin. Madem yanlış buluyorsun onların giyimini, onlara bakma, bu kadar basit. Baksan dahi onların giyimi seni ilgilendirmez.

Gözluğünü tak ve bulmacanı çözmeye git bir an evvel.
 
Kimse kimsenin tercihine karışamaz. Bu olay yaşanmadan 5 dakika önce ben o otobüsten indim. Kızların yanında oturuyordum iyi hatırlıyorum. Amca arkada biriyle konuşuyordu çok takmadım. Otobüse sıcak basınca indim. Keşke inmeseydim diyorum. Bir insan böyle bir akıl geriliğinde olamaz. Bunlar mini etek giyen kadınlara laf ederler. Küçük kızlarla evlenen hacılara (benim gözümde yaratık) laf etmezler. Yazıklar olsun hepinize.
 
Özgürlük ne demek, onu bilmeyen insanlar yüzünden bu hale geliyoruz. Bir kişi ne isterse onu giyme özgürlüğü vardır. İster başını örter, ister mini etek giyer. Başka bir insanın özgürlüğünü kısıtlamıyorsa saygı duymak zorundasın.
Örnek olarak alkol içmek bir özgürlüktür. Aynı zamanda da haramdır ve bazı şeyler de günahtır. Ama insan özgürdür. Onu bu konularda yargılamak bizim vazifemiz değildir. Hepimiz göçüp gidince cezamız neyse çekeriz.
Tabi ki insan hukuku o alkollü kişi şiddet, kargaşa çıkarmaya başlarsa o zaman devreye girer ve cezai işlem yapılır. Toplum bu durumda içki içenlere saygı duyup, sadece vatandaşlık görevi olan nazikçe bir ikazda bulunabilir.
Bunun dışında sadece devletlerin yasalarla bu konuları düzenleyerek insanların birbirlerinin haklarına zarar vermeyeceği düzenlemeler yapma gücü vardır.
 
Algılanabilir dedim zaten. Amcanın dinden bi'haber müslüman olma olasılığı epeyce yüksek. Amcanın istekleri yanlış ama sırf amcanın müslüman olduğunu düşünüp "yobaz istek" kelimesini duyanlar biraz duyar kasabilir.
Kasılmaması gerekir orası ayrı konu.
Ne yani müslüman diye herhangi bir ayrıcalığa sahip olması mı gerekiyor değiştir bu kafayı azizim...çöpe at çöpe...
 
@Recep Baltaş Videolarda göründüğün gibi gibi bir adam değilmişsin. Ağzı bozuk, nefret kusan ve saygısız bir insanmışsın. Bu topraklar üzerinde, sadece kendi menfaatleri için ter dökenlerin gram hakkı yok. Bu sebeple böyle insanların "Yallah Arabistan'a" demeye hiç hakkı yok. Bu topraklarda, o umursamayıp görmezden geldiğiniz değerler uğruna kanını dökenlerin hakkı vardır. Siz nefretinizi kusmaya devam edin. Kendi zehrinizde boğulacaksınız.
Not: Modaratörler, bu yorumu silceğinize benim hesabımı silin.

Bu konunun amacı toplumsal sorunu göstermek mi yoksa nefret suçu işlemek mi? Konuyu açan kişi kişisel yorumlarıyla nefret kusuyor ve bazı kullanıcılılar da eşlik ediyor. Moderatörler de bu nefret söylemli ve saygısız yorumlar dışındaki yorumları sileceğine benim hesabımı silsinler. Çünkü böyle konular üzerinde manevi değerlere karşı nefret uyandırmak isteyen bir yöneticinin olduğu forumda hesabımın olmasını dahi istemem.
 
Ne yani müslüman diye herhangi bir ayrıcalığa sahip olması mı gerekiyor değiştir bu kafayı azizim...çöpe at çöpe...
Dediklerimi yanlış anlıyorsun. Amca müslüman diye boş yapabilirler, dikkatli olmak lazım diyorum ama sen ayrıcalıktan bahsediyorsun. Müslümanlıkta yok ki ayrıcalık? Nereden çıkarttınız ayrıcalığı?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı