Kodlama ve oyun için Linux'a geçilir mi?

Oyunlar ve Solidworks haricinde Windows'u kullanmıyorum. Kişisel kullanım için tabii ki Windows'a göre ilk başta zor geliyor ama sonra alışınca çok daha rahat. Phyton ve C işlerimi Linux üzerinden hallediyorum. Yeni maceralar arıyorsanız neden olmasın :)
 
"Ben çile çekmek istiyorum" dersen buyur, tonlarca linux dağıtımı var istediğini kullan nasıl olsa 3 güne pes ediceksin.

Mesleki olarak istenen linux deneyimi client değil server bazlıdır. Kişisel kullanım aracı olarak Linux işkenceden başka birşey değildir.

Windows
Günlük kullanım için ideal, oyun için vazgeçilemeyecek bir seçenek.

Linux
Eve köye sokmam ama sunucularımda da Linux'ten başka birşey kullanmam. Server kullanımı için müthiş, kişisel kullanım için berbat.





Windows



Linux



MacOS



NORMAL KULLANIM



✔​



X​



✔​



OYUN



✔​



X​



X​



KODLAMA



✔​



Anca profesyoneller için



✔​

Kişisel kullanım için kişisel bilgisayarda Linux dağıtımı kullanmak büyük rahatlıktır. Dağıtım içerisinde kendinizi rahat hissetmiyorsanız veya sürekli sorun yaşıyorsanız tamamen sizin tecrübesizliğinizden kaynaklıdır. Sadece paket yönetimi için bile herhangi bir Linux dağıtımı tercih edilir.
 
Eğer RAM' in fazlaysa virtual box' a linux kurabilirsin.
 
Linux işletim sistemini duymuştum ama sadece windows işletim sistemini kullanmıştım bu vakte kadar, konuyu görünce biraz bakmak istedim. Linux Mint 17.2 arayüzü o kadar güzel geldi ki, akşama bir kurmayı deneyeceğim inşallah altından kalkabilirim. :kararsız:
 
ElementaryOS'a geçmiştim yaklaşık 1 hafta önce. 2-3 saat sonra kaldırdım. Bence normal kullanıcının kullanmaması gerekiyor.
 
Evet, Linux uçbirim üzerinde tek kelime yazmayı bilmeyenler için kullanım açısından berbat olabilir ama her açıdan bakıldığında kişiselleştirme açısından Windows işletim sistemlerine kıyasla daha özgürdür ve daha hızlıdır.

Bir Adobe Flash Player yazılımı yüklemek için Windows üzerinde izleyeceğimiz adımlar nelerdir?

1 - Adobe sitesine girip Adobe Flash Player yazılımının kurulum dosyasını kaydetmek.

2 - Kaydettiğimiz kurulum dosyasını açmak ve nereye kurulacağını seçtikten sonra ileri diyerek kurulumda ilerlemek.

3 - Çevrimiçi yüklemenin bitmesini beklemek ve sozle

4 - Kurulumu bitir butonuna basmak.

Linux üzerinde Adobe Flash Player yazılımı yüklemek için izleyeceğiniz adımlar nelerdir?

1 - Uçbirim açmak ve sadece aşağıdaki komutu yazmak.

Kod:
sudo apt-get install flashplugin-installer

Bu işi mesleki olarak yapan insana hız lazım olacağı için Linux kullanıcıya bunu sunar.

Oyun konusuna gelecek olursan pek azdır bulamazsın belki de ama bazı oyunlar Linux üzerine destek veriyor.

Yazılım için ise kesinlikle geçmelisin ve Linux üzerinde neredeyse tüm kurulumları uçbirim üzerinden yapacağından dolayı yazılımdaki komut tabanlı işlemlere daha kolay alışmanı sağlar.

Hem oyun hem kodlama yapacağım diyorsan Windows ve Linux çift işletim sistemi yapabilirsin.
 
Hayatında linux kullanmayan arkadaşlar gelip ahkam kesecek olmuş. Oyun oynamıyorsan (CS:GO, LOL Haricinde) Windows kullanmak saçmalıktır. Yazılım sektöründe çalışıyorum eğer .net platformunda çalışmıyorsan javascript, python mobil gibi platformlarda uğraşıyorsan linux senin için biçilmiş kaftandır. Linux kullanan adamın 2. monitöre ihtiyacı dahil yoktur.Windows 10 ile gelen çoklu masaüstü özelliği bile linux'ta yıllardır var. Öyle kolay kullanımı var ve windows'a göre öyle hızlı çalışıyor ki oyunları çok aramayan birisiysen direkt geçmeni öneririm. Hem client hem server platformlarında çok iş görüyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı