Tanrı melekleri neden yarattı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorunun "İslam" için olduğunu varsayıyorum, daha önceki semavi dinlerde tanrı figürü daha insanvariydi bunu şu şekilde açıklayalım; biri tanrıyı görür ve onunla iddaya girer eğer satrançta o kazanırsa 1000 altın alacak tanrı kazanırsa ona sonsuza kadar hizmet edecek. Bu tamamen kafamdan uydurduğum örneğin tıpa tıp aynılarını semavi dinlerin çoğunda özellikle Eski Ahit'te görebilirsin. Bu insana yakın tanrı figürü kendi işlerine yardımcı olması için melekleri yaratıyor, eskiden tanrıyı bir ahbap gibi görülüyor olarak algılayabilirsiniz, etrafında oluşan din ise bir "Elitler" grubu ve bu grup çok önemli işleri halleniyor İslamda gördüğümüz bu yapılar öncelikle zaman içerisinde modern tanrı olan gizemli ve insanlar ile konuşmaya teşebbüs bile etmeyen tanrıya dönüşmüştür. Daha önce GOW oynadıysan oradaki olayları az çok biliyorsundur işte tanrıların daha önceki olayları insanlar ile ondan bile daha yakın, gel gör ki bu gelişen değişim aynı zamanda beraberinde diğer mitolojiler ile birleşince -Yunan,Mısır,İskandinav- çok tanrılar melek oldu, ve tanrıya hizmet eden görevleri vardı, diğer mitolojileri yakından incelersen, bir adet işi olmayan tanrı olduğunu ve diğerlerinin onun etrafında döndüğünü görürüz açıkça bu modern tanrının ilkel halidir. Farkettiysen eğer Zeusun işi diğer tanrılarınkine göre çok daha basittir, diğerlerinin hava olayları, savaşlar, duygular, para ve güç gibi çok çeşitli ve komplike görevleri vardır. Evrilmeye başlayan bu mitolojilerden etkilenen semavi dinler alfabenin bulunması ile birlikte hız kazanmış ve yayılımı artmıştır, özellikle semavi dinlerini büyük gelişmelerinin Arap yarım adası ve Ortadoğu'da yaşandığını düşünürsek o zamanlar hızlanan denizcilik akdeniz ve yunanistandan gelen kişiler ile etkileşime geçilmesini sağlamış ve bu sebep ile dinleri tarihte onlarca kez olduğu gibi birbirinden etkilenmiştir. bunun sonucu olarak günümüzdeki modern tanrının etrafında melekler vardır. Olaylara oldukça realist şekilde yaklaştım rahatsız olma ihtimalinize karşı olumsuz bir yargıda bulunmadım. İyi günler :)
Şuraya bir not daha düşeyim: Kısa cevap olarak şunları söyleyebiliriz, tanrı daha elitist bir algı yaratmaya başladığında etrafındaki tanrıların yok olması daha mantıklıydı, çünkü en elit yüce ve güçlü o olmalıydı etrafında meleklerin olmasının temel sebebi budur !
 
Tanrı yok, dinler yalan.
:D Bu şekilde kestirip atmanın kimseye bir yararı yok maalesef. Gerçi bazı kişiliklere gerçekleri anlatmaya çalışsan da anlamamak için direniyorlar ama, neyse. Elimizden geldiğince aydınlatmaya çalışmalıyız.
 
Herkes düşüncelerini saygı çerçevesi içerisinde dile getirmekte. Bunda kirlilik nerede merak ediyorum?
Şöyle ki karşılıklı atışmaların oluşması sohbet, tartışmadan çok konuşmayı bir savaşa dönüştürüyor, düşünceler değil sözler yarışıyor. Arkadaşı anlıyorum, lütfen cevaplarımızı konu sahibine yönelik verelim karşılıklı "Atışma" ve kabalıklardan kaçınalım.
 
Yoksa da ( var olduğuna inanıyorum ve hiç bir zaman değişmeyecek) biz birinin dinine sövmedik, zorla müslüman ol demedik. Bu tarih boyunca da böyleydi ama birçok din ve millet geçmişte şimdi ve gelecekte müslümanlara eziyet ediyor. Sizin inandığınız dinler bunlar mı? İnsan öldürmek günah değil. Tanrı yoktur. Cidden bunlara inanıyorsanız anlatacak başka birşeyim yoktur.
"Yoksa da var olduğuna inanıyorum." demek ne demektir bilimsel bir şekilde açıklayayım mı?
Adamlar bundan binlerce sene önce nasıl bir korku salmışlarsa, nasıl bir plan yapmışlarsa bunun hala tıkır tıkır işlediğinin göstergesidir. Çünkü korkuyor psikolojik olarak. Cennet, cehennem hayali ile. Ölürsem ne olacağım diye? Ben söyleyeyim milyarlarca yıl yoktun. Kimse yoktu milyarlarca yıl.

Cennet varsa bile o cennetin düzelmesi lazım. "Erkekler için hep iyi anlatılır: İşte şaraplar, huriler falan. Kadınları için ne var Nuri mi?" Cem Yılmaz' a saygılar bu arada. Önce öbür tarafın düzelmesi lazım.

Düşün Musa ile Hızır yolda gidiyorlar. Hızır bir çocuğu bıçaklıyor ve Musa soruyor, "Neden?" diye. Hızır' ın cevabı: Büyüyünce ailesini inançsız yapacaktı.
Vay be. İnançsız olacak diye bir çocuğu öldürmek.

Kuran evrensel bir kitaptır. Pek iyi neden sadece Muhammed' in şahsi çıkarları için ayet vardır?
Madem hoşgörü dini. Neden zorlama yoktur denilipte zorlama yapılıyor? Yukarıdaki ayetler hep bu dediklerimle dolu.

4300 küsür din var. Neden seninki doğru da başka birininki yanlış? Cevap basit: Çünkü o da yanlış.

Dinler gözünüzü kör eder, zihninize işler. Aksini düşünmek bile istemezsin çünkü içine öyle bir korku girmiştir ki gözünün önündekini görmezsin bile.
 
Olay klasik din olayına dönmüş.
Ne yazık ki ülkemizdeki felsefe anlayışı bundan ibaret. Bir soru soruluyor, köşeden bir ses geliyor; "pis atayıst allah var NOKTA" şeklinde. İster istemez insan sinirleniyor ve cavap veriyor. Böyle tiplere cevap verilmemesi en doğrusu aslında (y)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı