Domino's etiketi karalayıp yüksek ücret istedi

Bana her konuşmasını kaydeden biri de paranoyak veya belayı çeken biri olabilirmiş gibi geliyor. Konuyla ilgisi yok ama enteresan geldi, bana göre anormal bir durum yüzlerce konuşmanın kaydını tutmak.

Ayrıca tek siparişte hem fiyatın yanlış/farklı olması hem de satın alınan şeyin eksik olması sorunsalı enteresan. Bunları da yaşayanın arama kayıtlarını tutan birinin olması ekstra ilginç geldi.

Şeytanın avukatlığını yapmış gibi olmayayım da umarım lehinizde sonuçlanır ve iddia ettiğiniz mağduriyetler için hakkınızı alırsınız.
 
Daha fazla zaman kaybetmeden Domino's müşteri hizmetlerine ulaşıp durumu bildirmenizde fayda var.
İletişim | Domino's Pizza (Telefon numaraları mevcut.)
Konuyu okudunuz mu? Aradım.
Arkadaş biraz şansız biri sanırsam :)

2. el Harddisk'ten çıkanlar
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
:D Evet öyleyim.
 
Açıkçası ben yıllardır Domino's firmasından pizza sipariş ediyorum hiçbir zaman sorun yaşamadım tam aksine beklediğimden daha iyi bir hizmet sundular. Şanssız çıkmışsın geçmiş olsun sana tavsiyem git şikayette bulun, ayrıca bütün Domino's çalışanları dediğin gibi kişiler olmayabilir, sonuçta her şeyin iyisi de var kötüsü de var.
 
Tüketici hakem heyetine üşenmeden başvuru yaparsanız hakkınızı alabilirsiniz. Ayrıca tüm online kanallardan şikayet edin, tanıdık varsa ekşisözlükte de bir başlık açtırın
 
Konuyu okudunuz mu? Aradım.

Attığım linke baktınız mı ? Domino's genel merkezinin ulaşım bilgileri var. Sizin önceki cevaplarınızdan anladığım kadarıyla sipariş ettiğiniz şube ile görüşmüşsünüz, genel müşteri hizmetleriyle konuştuğunuzu belirtmemişsiniz.
Ben de kendilerini aradım durumu anlattım bekleyin dediler bekledim, bekledim 30 dakika oldu telefona birisi geldi olayı anlattım yapacak bir şey yok deyip kapattı.

Bu konuşma müşteri hizmetleriyle geçen konuşmanız ise Tüketici Hakem Heyetine başvurun.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı