İleride Din Olacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"bir gün doğru yolu bulursun artık abi"


Doğru yolun senin düşündüğün yol olduğunu nereden biliyorsun? Yanlış yolda olduğuna karar veren merci sen misin?

Böyle boş yorum atmayın gerçekten.

Şunu çok iyi biliyorum, dini dini yaşayan kişilerle tartışmak manasız ve gereksiz. Hangi din olursa olsun geçerli bu.
 
Son düzenleme:
Ben buradaki üyeler gibi sadece lafta değil gerçekten düşünüp o şekilde inanmayan insanlarla konuşmayı seviyorum ben dinime inanıyorum fakat kimse buna zorunda değil ve seviyeli şekilde hakaret olmadan bu konuda tartışmak zevkli çünkü beynimiz sorguluyor ve Recep Beyin bahsettiği o imamların ne kadar aşağılık insanlar olduğunu görüp üzülüyorum.
 
Son düzenleme:
Türkiye üzerindeki eğitim sistemi dini ittirmeye devam ettikçe Türkiye üzerinde var olur. Hatta birkaç sene sonra kara çarşaf ile öğrenci görürsek şaşırmam.
İmam Hatip öğrencisi bir arkadaşım var. Asosyal bir kişiliğe sahip. Beyni bilimsel olmayan bilgiler ile yıkanmış durumda. Babası okul gezilerine erkek öğrenciler de gittiği için söylenmekte. Bu şekilde büyüyen insan sayısı en az 2 milyon. Belki de ironidir bu sayı. Daha fazladır :/.
Şunun şurasında birkaç ay önce dininde imanında bir gençtim. Şimdi ise inancımı kaybettiğimi hissediyorum. Dini her şeyden koptum. Nedeni ise çok basit. Dinin kullanılmaya başlanması ve insanlara aşırı ve gereksiz bir biçimde ittirilip zorunlu bir şeymiş gibi gösterilmesi.

Bunu anlattıklarını aileler, evlatlarına veya başka birey insanlara yapmasını DİN emretmiyor ki, Unutmayın. İslam Kusursuzdur, Müslümanlar Değil.

En basit örneği 1 terörist kendisine Müslümanlık adına bombalı eylem yaptığı noktasında beynine emirler yağdırıyor bombalı eylem yapıp ortalığı kan gölüne ceviriyor sonra haberlerde şöyle bir algı oluşuyor. Müslüman terörist ortalığı kan gölüne cevirdi bu olay Din ile alakalı değil tamamiyle insanla beyin arasındaki frekansla alakalıdır. Ben elhamdülillah müslüman bir gencim, ben neden insanlık için veyahut kardeşim eşim dostum akrabalarım için böyle şeyleri düşünmüyorum çünkü onlar dinini yaşamaları gerektiği gibi yaşıyorlar. Tam olarak özetlersek, İnsanın Dini Beyni Vicdani Ve Kalbidir. Bunlar zaten köreldiği zaman hangi dine mensup olursa olsun her zaman aynı şeyi zırvalar... Din şöyle yaptırıyor yok çarşaf yok namaz yok oruç vs vs.
 
Bulursunuz Recepciğim, bulursunuz ehehehehhe.

Binlerce yıldır yerinde sayıp yaralı parmağa bile işememiş dogmaların savunucularının, 200 senede insanlığa çağ atlatmış bilimle alay etmesi cehaletin getirdiği cesaretin en büyük göstergesidir sanırım.

Öyle bir icat olursa da yine bilim yapacak, din değil ;) Ve biz onu icat ettiğimizde yine çıkacaklar, "ya Lokman Hekim bulmuştu aslında da kaybetmişti, kutsal kitabımızda yazıyor"...
 
Merak ediyorum bundan 50, 100 yıl sonra din diye bir inanç hala var olacak mı? Bana sorarsanız teknolojinin geliştiği her gün din çökmeye mahkum olacak.
Frontal lobu gelişmiş olan canlı düşünce gücüne sahiptir. Her insan dönem dönem her şeyi şekillendirebileceğini düşünür ve hata yapınca kabuk etmekte zorlanır. Yani her yüzyıl büyüyüp küçülürüz. İnanmak hücrenin kaderidir inanç daimidir ve aynalardan kaçınamayız. Düşünce değişir ama hep bişey olur geçmişe göre bunu diyebilirim.
 
Bilim > herşey. Siz 3. sınıf, gelişmemiş bir Orta Doğu memleketi olan Türkiye'yi örneklem olarak almayın. Dünyanın en gelişmiş toplumları olan İskandinav toplumlarında din diye bir şeyin esamesi okunmuyor artık. Kendisini ateist, agnostik veya non-religious olarak tanımlayanların oranı %70'ler civarında. Bu oran Batı Avrupa ülkelerinde %40-50 civarında seyrediyor. Bilim geliştikçe insanların izah ve düzenleme işlevi olarak icat ettikleri dinlerin insan icadı olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Sonuç olarak bir toplumun dindarlık seviyesi ile gelişmişlik düzeyi ters orantılı olarak hareket ediyor.
 
20 sene sonra kıyamet alametleri teker teker yaşanmaya başlayacak ve insanların gözü korkmaya başlayacak hiç olmazsa Müslüman gibi gözüken insanlar kıyametin geldiğini fark edecekler ve Allah'a tövbe etmeye başlayacaklar.
 
Binlerce yıldır yerinde sayıp yaralı parmağa bile işememiş dogmaların savunucularının, 200 senede insanlığa çağ atlatmış bilimle alay etmesi cehaletin getirdiği cesaretin en büyük göstergesidir sanırım.

Öyle bir icat olursa da yine bilim yapacak, din değil ;) Ve biz onu icat ettiğimizde yine çıkacaklar, "ya Lokman Hekim bulmuştu aslında da kaybetmişti, kutsal kitabımızda yazıyor"...

Ah recebim ahh... almışsın arkana cüheyla kesimi konuş tabi. Onlar da beğensin yorumunu. Severim seni cidden severim. Ama bana kalkıpta ben dinden şu sebepten bu sebepten deme yahu dinden soğumaya sebep değil senin ki. Bende kuran kursuna gittim hatta bende kuran kursu hocasından dayak yedim ameliyatlı biri olarak hatta yaşım 13-14 falandı o zamanlar. Evet yaptığı cahilceydi haksız vurmakla kabul ediyorum. Ama ben kalkıpta duygularıma göre hareket etmedim. Aklımla hareket ettim. Din kişiye göre sorgulanmaz her zaman. İslam dininin şu zamanda ticaret olarak kullanıldığını sende iyi biliyorsun. Ama ben onlara bakıp gülüyorum. İçimden "ya bu nasıl bir din kardeşim adamın ağzından din iman düşmüyor bütün şrefsizlik bunda" gibi sitem falan edip soğumuyorum dinden. Kimse kafana silah dayamıyor ki be dostum namaz kılacaksın, kuran okuyacaksın şunu yapıcan bunu yapıcan. Bunların hepsi seninle allah arasında olan bişey. Sen ailenin baskısı dışında bir kere bile dini öğrenmeye heveslendin mi mesela onu da merak ediyorum. Ha şunu da söyliyim bende namaz kılmıyorum ama cumlara giderim. Hidayet allahtandır. Saygılar recebim <3
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı